× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Pred finále s Filipom Mešárom: Sme skvelá partia, ktorá môže dokázať veľmi veľa


27.04.2021

Popradskí hokejisti si prvýkrát od roku 2011 zahrajú o titul majstra Slovenska. Vo štvrtok 29. apríla sa začína finálová séria, v ktorej budú zverenci Petra Mikulu čeliť Zvolenu. Pred štartom samotných bojov sme si pre Vás pripravili rozhovor s talentovaným útočníkom „kamzíkov“ Filipom Mešárom.

 

Cesta Podtatrancov do finále nebola vôbec jednoduchá. V semifinálovej sérii proti Michalovciam prehrávali už 0:2 na zápasy, no odvtedy súperovi nedovolili pridať žiadny ďalší triumf a po štyroch výhrach v rade si vybojovali finálovú miestenku. „Proti Michalovciam to nebolo nič jednoduché, hlavne za stavu 0:2. Sme však výborná partia, verili sme, že to celé to môžeme otočiť, čo sa nám nakoniec aj podarilo. Po tomto obrate je nálada v tíme výborná. Uvedomili sme si, že môžeme dokázať veľmi veľa. Verím, že aj finále nám vyjde úspešne,“ vrátil sa k semifinálovým bojom Mešár, ktorý sa v zápase číslo šesť blysol otváracím gólom. „Boli to skvelé pocity. Už v predošlých dueloch proti Michalovciam som sa dostal do niekoľkých šancí, a tak som pred šiestym zápasom veril, že skórujem. Gól padol možno trochu aj so šťastím, no to patrí k tomu,“ vyjadril sa k svojmu presnému zásahu z posledného stretnutia. V posledných štyroch súbojoch proti Zemplínčanom inkasovali „kamzíci“ len šesť gólov. Výborne sa im darilo aj v oslabeniach, kde mali počas semifinálovej série úspešnosť na úrovni 95%. U tímu, ktorého najsilnejšou stránkou dlho vyzerala byť úderná ofenzíva, teda možno badať výrazné zlepšenie sa v defenzíve. „Zmenili sme určité veci v systéme a taktike. Dodržiavame pokyny, ktoré sme dostali, a zatiaľ nám to funguje. Čo sa týka hry v oslabení, tú by som naozaj vyzdvihol, v posledných zápasoch bola fantastická,“ pridal náš respondent svoj pohľad na progres popradskej hry v defenzíve.

 

zdroj: sport.aktuality.sk

 

Popradčania hrali ligové finále v samostatnej ére Slovenska zatiaľ dvakrát. V oboch prípadoch získali strieborné medaily – v roku 2006 podľahli Žiline, o päť rokov neskôr Košiciam. Prekážkou pri treťom pokuse o titul bude pre hráčov spod Tatier víťaz základnej časti zo Zvolena. „Zvolen je veľmi kvalitný súper, už v základnej časti nás dokázal dvakrát poraziť. Ako som však spomenul, sme výborná partia, ak budeme hrať tak, ako proti Michalovciam, tak na súpera kvalitatívne máme. To, že pre Poprad môžeme získať vôbec prvý titul v histórii, našu motiváciu len a len zvyšuje,“ uviedol šikovný útočník na margo finálového protivníka „kamzíkov“. Duely nadchádzajúcej série budú v prebiehajúcej ligovej sezóne vôbec prvými, ktoré budú môcť navštíviť fanúšikovia. Za prísnych opatrení je možná účasť tisícky priaznivcov. „V prvom rade by som sa chcel našim fanúšikom poďakovať za doterajšiu podporu. Stáli za nami, aj keď sme prehrávali. Pre nás je veľké plus, že už budú môcť prísť na štadión. Dúfam, že ich potešíme pekným hokejom a na konci spoločne oslávime titul,“ praje si účastník posledných MS do 20 rokov.

 

Pre sedemnásťročného Filipa Mešára je táto sezóna prelomovou. Najprv v nej absolvoval ligový debut, no a postupne sa z neho stala pevná súčasť popradskej zostavy. Svoje miesto v tíme si veľmi solídne zastal aj v doterajšom priebehu play-off, v ktorom si pripísal už aj dva presné zásahy. Teraz na neho čaká ďalšia veľká výzva v podobe finálovej účasti. „Ani v najlepšom sne by sa mi nesnívalo, že si už v tomto veku zahrám vo finále, ešte si to poriadne ani neuvedomujem. Chcel by som sa poďakovať vedeniu klubu a trénerom za šancu v prvom tíme. Môžem povedať, že aktuálne zažívam najlepšie pocity v mojej doterajšej kariére,“ teší sa Mešár, ktorý si pochvaľuje spoluprácu s množstvom skúsených spoluhráčov. „Mám okolo seba veľa skúsených hráčov, všetci mi veľmi pomáhajú, za čo som im skutočne vďačný. Každú radu, ktorú od nich dostanem na tréningu alebo aj zápase, sa snažím pretaviť na ľade,“ uzavrel.

 

autor: Samuel Brecko | grafika: Lukáš Ďugel

PODOBNÉ ČLÁNKY