× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Oremus prezrádza tajomstvo úspechu, Skokan chváli zvolenských fanúšikov


30.04.2021

Priamy boj o pohár Vladimíra Dzurillu sa odštartoval svojim prvým stretnutím 29. apríla pod Pustým hradom. Až neuveriteľne znie, že sa tento zápas odohral pred diváckym publikom. Tri stovky Zvolenčanov sledovali vyrovnaný a pekný hokej z oboch strán. Napokon sa z cenného prvého víťazstva vo finále play-off tešili „rytieri“.  

 

Už v piatej minúte sa riedko zaplnené tribúny zvolenského zimného štadióna tešili z prvého presného zásahu. Václav Stupka upratal puk do bránky Vošvrdu a Zvolen viedol 1:0. „Som rád, že to tam padlo. Asi najväčšiu rolu pri góle zohrala dôraznosť v predbránkovom priestore,“ stručne opísal Stupka. Tridsaťštyriročný forvard bol v prvom finálovom meraní síl hrdinom zvolenského HKM. Okrem úvodného gólu pridal aj ten s prívlastkom víťazný. „Marek Viedenský výborne čítal hru a prihral mi. Ja som sa len snažil trafiť puk ideálne, čo sa aj podarilo,“ pochválil spoluhráča útočník prvého celku po základnej časti. Stupka rozhodol o osude zápasu len tri minúty pred koncom tretej tretiny. „V každej sérii je dôležitý vstup do nej. Ešte však nemôžeme byť spokojní, keďže sme len na začiatku finálovej cesty. Celé mužstvo podalo super výkon a musíme v tom pokračovať,“ uviedol krídelník tretieho útoku „rytierov“. Tím spod Pustého hradu oznámil pred prvým finálovým duelom, že Petrovi Zuzinovi pre zlomeninu ruky predčasne skončila sezóna. „Je to citeľná strata, no máme dosť široký a kvalitný káder, to sa potvrdilo aj teraz, keď svoju šancu využil Maroš Jedlička, ktorý podal veľmi dobrý výkon,“ pochvaľuje mladého spoluhráča skúsený Stupka. 

 

zdroj: Projekt Timeout (Patrik Ľupták)

 

Pred pár rokmi by sme sa azda všetci čudovali, že na finálový súboj prišlo len tristo divákov. Dnes je však situácia iná. Fanúšikov neodradili ani prísne podmienky vstupu na zimný štadión a podporili svojich obľúbencov hlučným povzbudzovaním. „Je to veľmi pekné, že hráči mohli opäť oslavovať výhru s fanúšikmi,“ reagoval na margo návratu divákov kormidelník domáceho celku Peter Oremus. Zvolenčania v prvom dejstve vyhrávali, no do kabín šli s jednogólovým mankom. „Počas celej sezóny bol v kabíne pokoj, takisto to vyzeralo aj po prvej tretine za nepriaznivého stavu, čiže to, čo nás zdobilo celú sezónu, nám prinieslo úspech aj v prvom finále,“ objasnil kľúč k úspechu Oremus. Súboj Popradu so Zvolenom je aj súbojom najlepších dvoch ofenzív v Tipos extralige. „Aj my, ako aj Poprad máme veľmi kvalitných hráčov. Takže bolo jasné, že uvidíme vyrovnaný zápas, čo sa aj potvrdilo. Teší ma, že sme dokázali otočiť duel a zvíťaziť. Diváci sa mali na čo pozerať,“ ukončil svoje vyjadrenie tréner zvolenského HKM. 

 

Prvýkrát v aktuálnej sezóne boli prítomní diváci na štadióne až počas finále. „Bolo to super. Aj keď divákov nebolo veľa, fandili skvelo. Aj keď sú to fanúšikovia Zvolene, my im tiež za atmosféru ďakujeme,“ vyjadruje vďaku útočník Popradu Dávid Skokan. Center prvého útoku bol smoliarom „kamzíkov,“ keďže práve jeho rozohrávku zachytil v strednom pásme Marek Viedenský, ktorý asistoval Stupkovi pri víťaznom góle. „Zvolen hrá iný štýl hokeja ako Michalovce. Prvá tretina bola z našej strany dobrá. Druhá zas patrila Zvolenu. V záverečnej sme to otáčali, brali viac na seba. Potom som nastrelil hráča z čoho bol víťazný gól domácich. Jednoducho, to sa stáva,“ zhodnotil duel tridsaťdvaročný center Dávid Skokan. Poprad má príležitosť vyrovnať stav série na 1:1 už po dvadsiatich štyroch hodinách po prvom meraní síl. „V druhom zápase budeme naďalej bojovať. Dá sa povedať, že so Zvolenom hráme podobný štýl hokeja. Nemáme dôvod niečo meniť, musíme naďalej hrať aktívne a dať minimálne o jeden gól viac ako súper.“

 

autor: Patrik Ľupták | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY