× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Nevzdávame sa a chceme otočiť sériu, posiela Filip Mešár jasný odkaz


04.05.2021

Zvolen sa po dvoch domácich výhrach prvýkrát predstavil vo finále v Poprade. „Rytieri“ chceli vybojovať postupový mečbal, no „kamzíci“ niečo také nechceli pripustiť. Tí prehrávali 2:0 a museli bezpodmienečne zvíťaziť. Sériu s Michalovcami sa im podarilo otočiť z 0:2 na 4:2. Podtatranci tretí zápas ale nezvládli, a tak sa musia pokúsiť o niečo, čo sa v našej lige ešte nestalo. Predviesť dokonalý obrat vo finále.

 

Poprad začal aktívne od začiatku a tlačil sa do bránky. Zvolen hrozil najmä z protiútokov. „Je to zmena hrať na súperovom ihrisku, museli sme si zvyknúť, ale aj sa oťukať, aby sme si v novom zložení sadli. Potom to už šlo a hra bola ako na hojdačke,“ vysvetľuje Stupka nižšiu aktivitu najmä v prvej časti stretnutia. Po bezgólovej prvej tretine domáci prejavili ešte vyššiu aktivitu, ale paradoxne inkasovali. Netrvalo dlho a na svete bola remíza. V tretej tretine sa hra vyrovnala, ale Podtatranci mali opäť o trochu viac z hry. Presné zásahy nám táto časť nepriniesla. V predĺžení sa „kamzíci“ znova zahryzli do súpera, ale z víťaznej strely sa tešili hostia. „Chalani hrali dobre, vypracovali sme si šance, ale musíme nájsť spôsob, ako dať viac gólov. Musíme v tom pokračovať ako doteraz, pretože hráme dobre. Rozhoduje to, že oni využívajú svoje šance, ale my nie,“ nešetrí kritikou James Livingston. Duely boli veľmi vyrovnané a stav vo finále je skresľujúci. „Neviem, kde máme to šťastie, pretože si myslím, že všetky tri zápasy sme mohli vyhrať aj my. Minimálne v dvoch stretnutiach sme boli lepším tímom, rovnako ako v tomto. Neviem, prečo sa k nám to šťastie neprikloní, ale určite ešte neskladáme zbrane,“ burcuje Filip Mešár. Domáci pritom hrali tridsať minút na piatich obrancov, čo rozhodne nie je v tejto časti sezóny jednoduché.

 

zdroj: HKM Zvolen

 

„Samozrejme, bolo to vyčerpávajúce, ale v tejto fáze to človek ani nevníma a dáva do toho všetko. Je to vrchol sezóny a vôbec sa na ľade nad tou únavou nezamýšľame,“ hodnotí Marek Hudec tímový výkon v oklieštenej zostave. Zvolen teda vedie v sérii 3:0. „Je to výborný pocit, ale ešte lepší bude, keď sa nám podarí uspieť v rozhodujúcom štvrtom boji a získame titul,“ neskrýval nadšenie Stupka. Uspeli aj napriek tomu, že im chýbali tri ofenzívne hviezdy. „Tí chlapci určite chýbajú, ale mladí ich zastúpili, dali do toho srdce, blokujú strely, snažia sa. Robia výbornú robotu pre tím. My musíme hrať hlavne dobre v obrane, pretože v Poprade sa dávajú góly ťažko,“ hodnotil tímový výkon Radovan Bondra. Zverenci trénera Mikulu majú stále šancu na titul, ale už iba teoretickú. Ešte nikdy sa v našej lige nepodarilo nikomu zvrátiť stav vo finále z 0:3 na 4:3. „Nemyslíme na to, užijeme si toto víťazstvo, oslávime ho a do ďalšieho zápasu pôjdeme s rovnakým cieľom. Budeme držať najnižší stav, hrať dobre v obrane a skúsime dať nejaké góly a uspieť,“ pokračoval Radovan Bondra. Napriek nepriaznivému stavu sa Popradčania nevzdávajú a veria v dokonalý obrat. „Aj Zvolen určite vie, že ešte nič nemá vyhraté, pretože vieme otáčať série a zbrane ešte v žiadnom prípade neskladáme a chceme otočiť túto sériu,“ vysiela Filip Mešár jasný signál. S ním súhlasí aj James Livingston.

 

„Každý do toho dáva všetko. Každá jedna formácia, ktorá je na ľade, hrá výborne. Na ľade nechávame bojovnosť a srdce. Stále veríme a nikto to v kabíne ešte nevzdal. Je to nepríjemné, ak hokejista ako Steven Seigo nemôže hrať, ale je to možnosť, aby sa ukázal niekto iný. Je tu viacero mladých hráčov, ktorí nabehli na ľad namiesto zranených a hrali parádne.“ Na zimný štadión pod Tatrami prvýkrát zavítali fanúšikovia. Spravili výbornú atmosféru, hráči ich prítomnosť cítili, ale bohužiaľ sa nedočkali víťazstva. „Bola tu úžasná atmosféra. Aj keď tu boli iba v obmedzenom počte, ten rozdiel bol cítiť. Prajem si, aby som tu hral pred plným hľadiskom, mimo túto karanténu. Videl som, že fanúšikovia v Poprade sú úžasní. Vedel som to aj predtým, ale aj takáto malá ochutnávka ma v tom utvrdila,“ zakončil James Livingston.

 

autor: Daniel Kopáč | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY