× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Všetci bojujú a myslím, že sériu otočíme, avizuje Marcel Haščák


05.05.2021

Poprad prehrával v sérii už 0:3, a ak nechcel ukončiť sezónu bez titulu, musel zvíťaziť. Podobne ako v prvom domácom zápase, robili pre to všetko od začiatku. Po nevídanej gólovej prestrelke im to konečne vyšlo a prvýkrát sa tešili z víťazstva. Zvrátili najhorší možný scenár a do Zvolena pôjdu s cieľom potvrdiť víťazstvo.

 

Prvá časť hry bola vyrovnaná, ale domáci pykali za vylúčenia, najmä za Mashinterov trest, po ktorom si už nezahral a následný Haščákov, ktorý Popradčanov poslal do troch. Hostia túto výhodu využili. „Prvá tretina bola dobrá, dali sme gól a verili sme si. Premieňanie šancí nebolo podľa našich predstáv, škoda, že sme nepridali ďalšie kúsky, aby sme im odskočili. Začali sme sa s nimi naťahovať, ale nevešiame hlavy, ideme ďalej,“ vyjadril sa Branislav Kubka o gólovej prestrelke. V druhej tretine Poprad zavelil do útoku a mieril presne až štyrikrát. Päť minút pred koncom hostia zdramatizovali dvomi rýchlymi gólmi, ale Podtatranci si prvé víťazstvo ustrážili. Zvolen teda nevyužil šancu získať titul, ale zmeniť to môže opäť na domácom ľade. „Spravili sme chyby, inkasovali sme a bohužiaľ sme ich nedali, keď sme mali šancu. Stále sme na tom lepšie a verím, že doma to už dohráme. Nikto neskladá zbrane, oni musia a my chceme. Dúfam, že doma to vezmeme do svojich rúk,“ hodnotí prehru s chladnou hlavou Marek Viedenský.“ „Rytieri“ pritom túto sezónu dostal viac ako štyri góly iba dvakrát. V oboch prípadoch práve proti Popradu. „V play-off sa hrá na víťazstvá, takže je jedno, o koľko prehráte. Ak by sme dnes vyhrali, tak by sme boli určite spokojnejší,“ pripomína Viedenský. Na dôležitosť presných zásahov má Ján Šimko, asistent trénera Petra Mikulu, iný názor. 

 

zdroj: Projekt Timeout (Miroslava Maťašová)

 

„Potrebovali sme premeniť šance. Sme vďační za to, že sme ich premenili až sedem a musím povedať, že chalani odohrali skvelý zápas. O to viac si to ceníme, že sa nám to podarilo v oklieštenej zostave. K tomu nám hneď pri prvom striedaní vypadol Adam Drgoň a nahradil ho mladý Hodorovič. Hneď v prvej tretine sme hrali vo viacerých početných nevýhodách, ale popasovali sa s tým statočne.“ Aj vďaka tomu sa dočkali prvého finálového víťazstva. „Je skvelý pocit vyhrať po troch stretnutiach, v ktorých sme boli možno aj lepším tímom ako Zvolen. Je to zadosťučinenie a zároveň vydýchnutie,“ opisuje pocity po prvej výhre Peter Bjalončík. „Kamzíci“ odviedli skvelý výkon a určite by ho chceli zopakovať aj v najbližšom stretnutí vonku. „V prvom rade sa chcem poďakovať chlapcom, pochváliť každého jedného. Napriek tomu, že prvá tretina nebola ideálna, každý chcel vyhrať. Takisto mladí hráči odohrali vo finále prvý zápas a hrali skvelo. Všetci bojovali, hrali tímovo a ukázalo to našu silu. Presne preto si myslím, že sme vyhrali a že celú sériu otočíme,“ chváli Marcel Haščák hru svojich spoluhráčov. Duely v strede Slovenska sa vyhrať dajú, o čom svedčia aj prvé dva vyrovnané duely. „Samozrejme, že sa to da. Dneska sme videli cestu. Už som finále hral viackrát a sám viem, že posledný krok je najťažší. Vedia komu čelia, hrajú proti silnému Popradu, ktorý pre výhru urobí maximum,“ pokračuje Marcel Haščák. 

 

Lodivod hostí Oremus je napriek prehre s výkonom svojich zverencov spokojný. „Odohrali sme vynikajúce stretnutie. Vytvorili sme si veľmi veľa šancí. Ich realizácia nebola až taká, ako sme si predstavovali a zrejme to rozhodlo o zápase. Som veľmi rád, že sme sa presadili v hre so šiestimi hráčmi, ukázali sme, že túto situáciu vieme zvládať. Zmeniť do ďalšieho duelu netreba nič. Hráme vynikajúco. Treba si veriť v každom jednom súboji a pri každom striedaní a budeme úspešní.“ 

 

autor: Daniel Kopáč | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY