× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Zoom na posily: Novajovský, Beaudry, Cameranesi


15.06.2021

S ubiehajúcimi dňami prichádzajú do tímov ďalšie a ďalšie posily. Posledný týždeň nebol výnimkou a správy o nových podpisoch sme dostali od viacerých tímov. Tentokrát si dáme špeciálnu východniarsku edíciu a zameriame sa na nové akvizície z tábora Popradu, Michaloviec a nováčika zo Spišskej Novej Vsi.

 

Peter Novajovský

Po mnohých odchodoch začal prvé posily hlásiť aj vicemajster. Jednou z nich je odchovanec bratislavského Slovana, ktorý sa predstavil v našej lige aj v Banskej Bystrici, Zvolene a Trenčíne. Obranca teraz pridá do tohto listu aj Poprad. Po posledných dvoch sezónach na Slovensku strávených v Trenčíne odišiel do Poľska, kde pôsobil až dlhých šesť sezón. V stosedemdesiatich dvoch zápasoch nazbieral až stodvadsaťtri kanadských bodov, čo je na obrancu slušné číslo. Hráči prichádzajúci od nášho severného suseda sú ale vždy veľká neznáma. Množstvo takýchto hráčov zapadlo perfektne, ale rovnako veľa nesplnilo očakávania. V prospech Novajovského hrá fakt, že na Slovensku je pomerne známym menom. Okrem našich klzísk a Poľska si stihol zahrať aj v druhej a tretej českej lige. V našej najvyššej súťaži nazbieral v stodeväťdesiatich troch stretnutiach tridsaťštyri bodov. Otázka je, či išlo o zlepšenie formy, alebo to bolo ľahšou súťažou. Odpoveď nám prinesie nadchádzajúca sezóna a nás zaujíma, či sa presadí pod Tatrami.

 

zdroj: TKS Tychy

 

Jérémy Beaudry

Spišská Nová Ves po postupe hlási vysoký rozpočet a ambíciu prebojovať sa do play-off hneď v prvej sezóne. Prispôsobili tomu aj skladbu tímu. Viacero opôr z minulej sezóny v klube ostáva a doplňujú ich zaujímavé posily. Jednou z nich je aj ofenzívny kanadský obranca Jérémy Beaudry. Takmer celú svoju kariéru odohral na americkom kontinente. Hrával v nižších ligách a v AHL odohral v rámci hosťovania iba jeden zápas. Do Európy prvýkrát pricestoval v sezóne 2020/2021 a hral až v troch rôznych kluboch troch rôznych krajín. Vo Francúzsku, Dánsku a Anglicku nazbieral dokopy dvadsaťdeväť zápasov so ziskom dvadsaťpäť bodov, čo je takmer bod na zápas. Niet divu, že fanúšikovia sa z tohto podpisu tešia a očakávajú od neho veľa. Za menej ako rok sú „rysy“ už jeho štvrtá európska destinácia. Bude zaujímavé sledovať, či sa mu podarí presadiť.

 

Tóny Cameranesi

Na záver si predstavíme pre zmenu amerického útočníka, ktorý bude hájiť farby „líšok“ a podobne ako Beaudry odohral väčšinu kariéry v nižších súťažiach za veľkou mlákou a do Európy pricestoval len nedávno. V AHL odohral deväťdesiat zápasov a pripísal si dvadsaťjeden bodov, ale v NHL sa nikdy neobjavil. Do Európy pricestoval v sezóne 2019/2020. Po jednej sezóne odohral v Dánsku a Rakúsku a v deväťdesiatich zápasoch získal úctyhodných osemdesiatosem kanadských bodov. Ďalších štyridsať pridal práve v rakúskej ICE lige, ktorá disponuje vysokou kvalitou, takže presadiť sa tam nie je vôbec jednoduché. Niet divu, že fanúšikovia sú týmto podpisom mimoriadne nadšení a očakávajú, že práve tento Američan bude lídrom ich tímu. Pre Michalovce ide o obrovskú posilu s potenciálom stať sa jedným z najproduktívnejších hráčov v rámci celej ligy. „Líšky“ nezaháľajú a podobne ako minulý rok budujú silný, konkurencieschopný tím. Veľmi sa tešíme na to, čo tento talentovaný hráč predvedie.

 

autor: Daniel Kopáč | grafika: Kristína Prievalská

PODOBNÉ ČLÁNKY