× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Zoom na posily: Rockwood, Atwal, Farley


02.07.2021

Posledné týždne nám ukázali, že v Tipos extralige opäť uvidíme množstvo nových tvári. Všetky tímy sú na prestupovom trhu aktívne, a preto si dnes predstavíme ďalšiu zaujímavú trojicu, ktorá bude brázdiť naše ľady. Tentokrát pôjde o zámorské trio – Adam Rockwood, Arvin Atwal a Austin Farley.

Adam Rockwood

Pod Zobor prichádza dvadsaťpäťročný kanadský útočník. Pre nevysokého centra to bude už druhá sezóna na európskom kontinente. Počas tej prvej najskôr obliekal dres MODO Hockey v druhej švédskej lige a na záver sa presunul do fínskej najvyššej súťaže. Dohromady tak počas ročníka 2020/2021 odohral tridsaťsedem duelov a v nich si na svoje konto pripísal dvadsať kanadských bodov. Pred príchodom do Škandinávie pôsobil v NCAA, ECHL a okúsil aj AHL, kde za Springfield Thunderbirds v pätnástich stretnutiach zaznamenal gól a pridal osem asistencií. Síce je na takéto závery ešte pomerne skoro, ale rodák z Coquitlamu by rozhodne mal patriť k ťahúňom nitrianskej ofenzívy v nadchádzajúcom ročníku.

zdroj: hockeynitra.sk

Arvin Atwal

S podpisovaním hráčov nezaháľa ani nováčik zo Spišskej Novej Vsi. Jeho najnovšou zahraničnou posilou sa stal urastený obranca Arvin Atwal. Pre dvadsaťpäťročného kanadského obrancu pôjde o vôbec prvé angažmán v Európe. Doteraz totižto pôsobil len v nižších zámorských ligách – AHL a ECHL. Viac toho odohral v druhej spomínanej súťaži. Vo farbách Cincinnati, Floridy, Rochesteru i Milwaukee celkovo nastúpil na stodeväťdesiattri duelov, v nich bodoval osemdesiatosemkrát, no nazbieral až šestotridsaťjeden trestných minút. Z tohto údaju nám teda jasne vyplýva, že rodák zo Surrey rozhodne nehrá v rukavičkách. Okrem plnenia defenzívnych povinností tak určite bude jeho ďalšou úlohou ochrana brankára a taktiež zvyšných spoluhráčov.

Austin Farley

Na záver si predstavíme čerstvú legionársku akvizíciu novozámockých „býkov“. Rýchlonohý forvard prichádza na juh Slovenska po nevydarenej sezóne v ECHL. V drese Kansasu City totižto odohral iba devätnásť duelov a počas nich nazbieral len tri asistencie, čím výrazne zaostal za očakávaniami. Preto boli z jeho pohľadu predchádzajúce ročníky oveľa vydarenejšie. Po pôsobení vo vysokoškolskej NCAA sa na necelé štyri roky presťahoval do Švédska. Tam okúsil tamojšie dve najvyššie súťaže a vystriedal tri družstvá. V samotnej SHL dokonca hrával za Luleu a v šesťdesiatich dvoch stretnutiach bodoval dvadsaťdvakrát. Odtiaľ sa vrátil späť domov a teraz ide opäť skúsiť šťastie na „starý“ kontinent. Nevysoký a rýchlonohý útočník bude chcieť nájsť v Nových Zámkoch svoju stratenú formu. Ak sa mu to podarí, môžeme sa tešiť na ďalšiu hviezdu v našej najvyššej súťaži.

 

autor: Kamil Schreiber | grafika: Lukáš Ďugel

 

PODOBNÉ ČLÁNKY