× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Pre Nemca znamená nominácia veľa, pozvánku neočakával


17.08.2021

Jediným extraligistom, ktorý sa dostal do nominácie národného tímu na olympijskú kvalifikáciu, je nitriansky obranca Šimon Nemec. Po účasti na seniorských majstrovstvách sveta tak mladého beka čaká ďalšia výzva v najcennejšom drese.

 V porovnaní so svetovým šampionátom môžeme vo výbere trénera Ramseyho vidieť desať nových hráčov, pričom obrancami sú štyria z nich – Martin Feherváry, Christán Jaroš, Martin Marinčin a Peter Čerešňák. Všetky tieto mená by mali patriť medzi lídrov našej defenzívy. Nie je teda pochýb, že v rámci slovenských obranných radov došlo oproti MS k zvýšeniu konkurencie. Šimon Nemec si napriek tomu svoje miesto zastal. „To, že som sa dostal do nominácie, pre mňa znamená dosť veľa. Určite som pozvánku neočakával, keďže som si myslel, že zámerom realizačného tímu je poskladať káder zo skúsenejších hráčov. Som veľmi rád, že nakoniec som vo výbere,“ teší sa stále len sedemnásťročný rodák z Liptovského Mikuláša. V turnajových cieľoch má úplne jasno. „Samozrejme, hlavnou ambíciou je kvalifikovať sa na olympiádu. Čo sa týka osobných cieľov, na tie teraz veľmi nehľadím,“ prízvukuje.

 

zdroj:sport.aktuality.sk

 

Na posledných zimných olympijských hrách v Pjongčangu sa hral hokejový turnaj bez hráčov z NHL. O účasti hokejistov zo zámorskej profiligy na budúcoročných hrách v Pekingu sa síce ešte definitívne nerozhodlo, je však pomerne reálne, že sa pod piatimi kruhmi opäť predstavia. Budúcosezónny kalendár NHL totiž zahŕňa prestávku v čase od siedmeho do dvadsiateho druhého februára 2022, teda práve v termíne ZOH. Pre mladého hokejistu, akým je Šimon Nemec, teda môže byť motivačným bonusom, že v prípade postupu z kvalifikácie a nominovania na záverečný turnaj hier si môže zmerať sily s najväčšími svetovými hviezdami. „Popravde, momentálne sa na to nesústreďujem, hlavné je postúpiť na olympiádu a zvyšok sa uvidí neskôr. Takáto možnosť ale motiváciu určite zvyšuje,“ povedal náš respondent.

 Olympijská kvalifikácia nebude pre Šimona Nemca prvou reprezentačnou akciou tohto leta. Na začiatku augusta sa totiž zúčastnil podujatia Hlinka Gretzky Cup (medzinárodný turnaj hráčov do 18 rokov, pozn. red.), na ktorom z pozície kapitána doviedol Slovensko k výbornému druhému miestu. Zverenci Ivana Feneša predvádzali skvelé výkony – porazili veľmoci ako USA, Švédsko či Fínsko a pritahli fanúšikov nielen na štadión do Piešťan, ale aj k vysielaciemu streamu. „Tento turnaj sa mi hodnotí fantasticky. Myslím, že sme dokázali svetu, že treba s nami počítať. Hrali sme výborný hokej, ktorý sa určite páčil aj divákom,“ uzavrel hráč, ktorý debutoval v našej najvyššej súťaži už ako pätnásťročný.

 Súpermi Slovenska v kvalifikačnom turnaji, ktorého dejiskom je Bratislava, budú postupne od dvadsiateho šiesteho do dvadsiateho deviateho augusta Rakúsko, Poľsko a Bielorusko. Všetky tímy si navzájom zmerajú sily, miestenku na olympijské hry získa iba mužstvo z prvého miesta.

autor: Samuel Brecko | grafika: Lukáš Ďugel

PODOBNÉ ČLÁNKY