× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Petrášovi sa páčila vízia nového vedenia, z tímu má dobrý pocit


19.08.2021

Je odchovancom bratislavského Slovana, okrem ktorého si v našej najvyššej súťaži zahral aj za Piešťany a Zvolen. Tentoraz si Samuel Petráš po druhýkrát vyskúša pôsobenie na strednom Slovensku – hájiť bude farby Liptovského Mikuláša.

S tímom z Liptova sa dvadsaťšesťročný útočník pripravoval už dlhší čas. V priebehu tohto týždňa došlo k oficiálnemu spečateniu spolupráce, Petráš podpísal s novým zamestnávateľom jednoročný kontrakt. „Záujem pána trénera Jančušku som registroval už skôr. Vysvetľoval mi, že v klube došlo k viacerým zmenám. Keď som komunikoval s ľuďmi z nového vedenia – či už pánom Michalíkom, alebo pánom Škanderom, prišlo mi to veľmi korektné, páčila sa mi ich vízia. Presvedčilo ma aj to, že tímy pána trénera Jančušku sa vždy prezentovali atraktívnym štýlom hokeja, ktorý by mi mohol vyhovovať,“ uviedol náš respondent. Zaujímavé je, že proti svojmu súčasnému trénerovi v roku 2017 absolvoval pamätnú sériu štvrťfinále play-off. Petráš vtedy hrával za Zvolen, Jančuška stál na lavičke Žiliny. Celú sériu sprevádzala veľká nervozita, nechýbali ani rôzne odkazy cez médiá. Okrem Jančušku vtedy hájili žilinské farby aj súčasní Petrášovi spoluhráči Marek Hovorka s Jurajom Juríkom. „S chalanmi sa na túto tému podpichujeme, s trénerom sme sa o tom ešte nerozprávali. Bola to naozaj vypätá séria, no všetci sme natoľko veľkí profesionáli, že vieme uznať kvality toho druhého a na konci si podať ruky. Tak to bolo aj vtedy,“  vysvetlil.

Liptovský Mikuláš obsadil v posledných dvoch ročníkoch posledné miesto, pričom najmä v sezóne 2020/2021 inkasoval viacero debaklov a v tabuľke prakticky vôbec neudržiaval bodový kontakt so súpermi. Nové vedenie klubu aj takmer úplne vymenený káder, v ktorom nechýbajú viaceré zaujímavé mená, sú však signálmi toho, že na Liptove svitá na lepšie časy. „Z nášho tímu mám veľmi dobrý pocit. Máme k dispozícii výborného brankára a solídny mix starších hráčov s mladšími. Doterajšie prípravné zápasy nám nevyšli, ale nerobil by som z toho veľkú vedu. Výsledky síce neboli také, ako by sme si boli predstavovali, no treba povedať, že začiatky príprav bývajú fyzicky veľmi náročné, tímy nie sú veľmi oddýchnuté. Trápili sme sa v koncovke, no pracujeme na tom, aby sme sa v tejto činnosti zlepšili,“ myslí si bronzový medailista z MS do dvadsať rokov z roku 2015. Je logické, že po posilnení kádra vzrástli v klube ambície. „Naším hlavným cieľom je postúpiť do štvrťfinále play-off, keďže to sa Mikulášu po návrate do najvyššej súťaže ešte nepodarilo. Čo sa týka mojich ambícií, ja osobne som nikdy nebol hráčom, ktorý by zaznamenával veľa bodov, no viem, akými zbraňami som schopný byť platným členom tímu. Budem sa snažiť hrať tak, ako v doterajšom priebehu kariéry,“ objasnil hokejista, ktorého prednosťami vždy boli fyzická sila a dobrá práca v predbránkovom priestore.

 

zdroj: mhk32lm.sk

 

Ako už bolo spomenuté, Liptovský Mikuláš bude pre Samuela Petráša štvrtým extraligovým pôsobiskom. V našej najvyššej súťaži doposiaľ odohral šesť sezón, počas ktorých nazbieral 258 štartov. Zaujímalo nás, aký je jeho pohľad na vývoj ligy za toto obdobie. „Myslím si, že extraliga sa za posledné roky výrazne posunula. Aj zahraniční spoluhráči, s ktorými som hrával vo Zvolene alebo na Slovane, si úroveň súťaže pochvaľovali. Čoraz viac sa tu vracajú skúsení hráči, ktorí predtým patrili medzi rozdielových v zahraničných ligách, čo kvalitu len dvíha. Myslím si, že aj z marketingového hľadiska je o našu ligu záujem, aj keď v tomto smere je ešte stále priestor na zlepšenie. Verím, že keď sa opatrenia uvoľnia, budú ľudia radi chodiť na hokej a naplnia štadióny. V minulej sezóne sme cítili, že prítomnosť fanúšikov nám veľmi chýba,“ povedal hráč, ktorý si v minulosti v drese bratislavského Slovana pripísal dvadsaťštyri štartov v KHL . Okrem toho si počas sezóny 2017/2018 vyskúšal pôsobenie v ruskej VHL, kde hrával za sibírsky tím Sokol Krasnojarsk. „Z hokejového pohľadu je VHL zaujímavou ligou, hrá v nej mnoho hokejistov, ktorí bojujú o zmluvy v KHL. Čo sa týka cestovania, bolo to veľmi náročné. Ja som pôsobil v tíme, ktorý bol situovaný na Sibíri, pričom naši súperi boli zväčša z okolia Moskvy. Absolvovali sme veľa šesťhodinových letov s rôznymi prestupmi. Na letiskách sme často spali na zemi. Veľmi mi pomohlo, že mojím spoluhráčom bol vtedy Peťo Zuzin. Zažili sme spolu veľa zážitkov a zároveň sme sa dokázali podržať v ťažkých chvíľach,“  zaspomínal si Petráš na zaujímavú ruskú anabázu.

 

autor: Samuel Brecko | grafika: Lukáš Ďugel

 

 

 

PODOBNÉ ČLÁNKY