× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Juraj Šiška: V Nových Zámkoch je dobrá pracovná atmosféra


19.10.2021

Hokejisti Nových Zámkov sa v úvode sezóny môžu spoľahnúť na slušnú gólovú údernosť ofenzívnych posíl. Okrem päťgólového Američana Farleyho zaujali na juhu Slovenska aj výkony Juraja Šišku, ktorý v úvodných deviatich kolách dokázal sedemkrát prekonať súperových gólmanov.

Útočník schopný hrať na pozícii centra aj krídla si v minulom ročníku ako hráč nitrianskych „corgoňov“ pripísal trinásť kanadských bodov, no v lete sa rozhodol prijať novú výzvu a upísal sa Novým Zámkom. Tento prestup hodnotí pozitívne. ,,Ja som zatiaľ veľmi spokojný, je to prijemná zmena po tom, ako som posledné štyri roky strávil v Nitre. Páči sa mi, ako to máme v klube nastavené a ako fungujeme od trénera až po posledného člena realizačného tímu. Nemám sa na čo sťažovať,” pochvaľuje si šikovný hokejista.

Novozámockí „býci“ sa aktuálne nachádzajú až na jedenástom mieste tabuľky, keď z deviatich zápasov vyťažili len deväť bodov. Ako vníma letná posila doterajšie výkony mužstva? ,,Myslím si, že sme previedli niekoľko dobrých výkonov, presvedčili sme sa , že vieme porážať aj silných súperov. Keď však nedodržiavame to, čo si povieme, tak prichádzajú prehry. Z tímového hľadiska určite máme smerom do ďalších zápasov na čom stavať,“ bilancoval dvadsaťpäťročný hráč úvod nového ročníka. Tréner Gergely Majoross sa nebojí dávať Šiškovi viac priestoru na ľade, a to nielen v rovnovážnom stave, ale aj v početných výhodách. Na rozdiel od svojho predošlého pôsobiska má tak niekdajší juniorský reprezentant Slovenska viac príležitostí potiahnuť mužstvo za víťazstvami. ,,Oproti Nitre je výhodou, že môžem chodiť na presilovky a celkovo tráviť viac času na ľade. Dáva mi to viac priestoru niečo vytvoriť, streliť dôležité góly či získať nejaké body,” vraví Šiška, ktorý netají sympatie k systému a hernému štýlu už spomínaného kouča Majorossa. ,,Tréner sa nám snaží vštepovať návyky, o ktorých sme sa presvedčili, že fungujú. Chce, aby sme hrali moderný hokej. Nastavil tu výbornú pracovnú atmosféru. Po každom zápase nám ukáže, čo sa dá zlepšiť, a aj keď prehráme, udrží v mužstve pozitívnu náladu. To je niečo, na čom môžeme ďalej stavať,“ myslí si ťahúň novozámockej ofenzívy.

Juraj Šiška urobil prvé hokejové kroky v rodnej Nitre. Dve sezóny strávil v zámorskej juniorskej súťaži, pričom vo farbách bratislavského Slovana si vyskúšal náročnú KHL. Ako sám priznáva, tieto skúsenosti mu dali veľmi veľa. ,,Takúto šancu nedostane každý hráč. Som vďačný, že som mohol pôsobiť v takýchto ligách. Už len to, že som precestoval svet a mohol pozorovať, akým smerom sa hokej uberá, ma posunulo ďalej,” obzrel sa náš respondent za zaujímavými zastávkami vo svojej doterajšej kariére.

autor: Samuel Brecko, Matúš Rojík

PODOBNÉ ČLÁNKY