× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

PREVIEW: Poprad pripravený vrátiť sa do zápasového kolotoča, šláger kola v Bratislave


05.11.2021

 

Štrnáste kolo Tipos Extraligy klope na dvere a my opäť prichádzame s menším zápasovým preview. Na programe je dnes množstvo zaujímavých zápasov, v ktorých si na svoje príde dozaista každý. V šlágri kola si proti sebe zmerajú sily úradujúci majstri zo Zvolena proti vo veľmi dobrej forme hrajúcemu mužstvu Slovana Bratislava, takisto sa môžeme tešiť na atraktívne  východoslovenské derby, v ktorom Košice doma privítajú „líšky“ z Michaloviec. Vzhľadom na problémy s ochorením COVID -19 v kabíne Banskej Bystrice či Spišskej Novej Vsi sa dnes neodohrá zápas Spišiakov v Nitre, takisto Nové Zámky neprivítajú bystrických „baranov“. Namiesto toho sa na vzájomnom dueli dohodli práve HC Nové Zámky a HK Nitra.

 

Michalovce s odhodlaním odčiniť vysokú prehru s Trenčínom

 

Na východe Slovenska bude dnes rušno, Košice na domácom ľade privítajú húževnatého súpera z Michaloviec. Obe mužstvá sa v predošlom kole výsledkovo potrápili, keď „oceliari“ v derby nestačili na Slovan a v súboji dvoch Dukiel ťahala za kratší koniec práve tá michalovská. Ako jedni, tak aj druhí si budú chcieť napraviť chuť vo vzájomnom derby stretnutí, v ktorom môžeme očakávať množstvo emočne vypätých súbojov, ale aj pekných hokejových akcií. Vzhľadom na útočnú silu oboch tímov budeme podľa nášho názoru svedkami rýchleho ofenzívneho hokeja plného gólových zápisov, v ktorom budú rozhodovať naozaj malé detaily.

 

Dohodnuté na poslednú chvíľu

 

Zimný štadión v Nových Zámkoch sa stane dejiskom druhého tohtosezónneho derby medzi Novými Zámkami a Nitrou. Vzhľadom na prítomnosť koronavírusu v šatni Spišskej Novej Vsi či Banskej Bystrice museli byť pôvodné duely odložené. HK Nitra a HC Nové Zámky sa na odohratí vzájomného zápasu dohodli naozaj v hodine dvanástej, keď o tom vo štvrtok informoval oficiálny profil HK Nitra na facebooku.  „Corgoni“ momentálne nezažívajú ideálnu fazónu, keď v posledných troch dueloch ani raz nebodovali. Tréner Nitry Antonín Stavjaňa netajil po poslednom zápase so Zvolenom nespokojnosť s individuálnymi chybami, ktorých sa Nitrania v posledných zápasoch veľakrát dopustili. Zverenci trénera Gergely Majorossa budú navyše v domácom prostredí odhodlaní spraviť všetko pre to, aby potešili domácich priaznivcov a budú sa s istotou snažiť nadviazať na víťazné ťaženie z predošlého zápasu proti Liptovskému Mikulášu. Čaká nás teda opäť kvalitné derby a my sme veľmi zvedaví, komu sa podarí nakloniť misky váh na svoju stranu.

 

Nabudení Trenčania alebo motivovaní Liptáci?

 

S Trenčami to bolo v posledných dvoch zápasoch ako na hojdačke. Najprv prehrali v Bratislave vysoko 1:6, neskôr deklasovali Michalovce v pomere 5:1, keď bravúrne dokázali potrestať chyby súperových obrancov a tromi gólmi v oslabení si zabezpečili pohodlné víťazstvo. Liptáci sa v ofenzíve budú spoliehať najmä na Mareka Hovorku, ktorý má v posledných štyroch zápasoch bilanciu tri góly a tri asistencie. V ideálnej forme však ani zďaleka nie sú. Z posledných siedmich zápasov vyhrali len raz. Trápi ich hlavne slabá efektivita v zakončení a v poslednom dueli proti Novým Zámkom ich príliš nepodržal ani brankár Vošvrda. Vzhľadom na tieto fakty a domáce prostredie Dukly Trenčín si myslíme, že nelichotivá bilancia sa bude zverencom Milana Jančušku odvracať len veľmi ťažko.

 

Naštartuje vynútená pauza Popradčanov k lepším výkonom?

 

Popradskí „kamzíci“ neodohrali posledné dve kolá, keď kvôli vysokej maródke v tíme museli presunúť dané zápasy na iný termín. Dnes sa tak presne po dvanástich dňoch opäť naplno zapoja do zápasového kolotoča, a to už aj s uzdravenými oporami tímu. V 14. kole ich čaká nepredvídateľné mužstvo z Prešova. Bokrošovci aktuálne figurujú na 9. mieste tabuľky (o dva body práve za Popradom) a vezú sa na pozitívnej vlne, keď dokázali uspieť v posledných troch zápasoch po sebe. Popradčania by si mali dávať pozor najmä na produktívneho Kanaďana Jonathana Charbonneaua, ktorý má v predchádzajúcich troch zápasoch bilanciu dva góly plus tri asistencie. Naopak, Poprad by mohol v dnešnom zápase potiahnuť kapitán Patrik Svitana, ktorý dlhodobo patrí medzi najlepších hokejistov v našej lige a vzhľadom na jeho bohaté skúsenosti sa od neho očakáva, že privedie svoj tím späť do dobrej formy. Proti skvelo chytajúcemu Bespalovovi to však Svitana a jeho spoluhráči nebudú mať vôbec ľahké. V dvoch z posledných troch dueloch bola percentuálna úspešnosť zákrokov prešovského brankára niečo vyše 97 %, čo naznačuje, že ani jedno z mužstiev to nebude mať ľahké a pod Tatrami s istotou uvidíme zaujímavý duel, v ktorom rozhodnú detaily.

 

Slovan s apetítom na šiestu výhru v rade

 

Bratislavský Slovan sa momentálne môže pýšiť skvelou formou, ktorú odzrkadľuje aj jeho postavenie v tabuľke. „Belasí“ sú s tridsaťjeden bodmi na čele celej tabuľky, ich dnešný súper zo Zvolena okupuje tretie miesto a na lídra stráca šesť bodov. Špecifický zápas dnes čaká viacerých hráčov, či dokonca trénera Andreja Podkonického, ktorý v minulej sezóne pôsobil práve na lavičke HKM a výrazným spôsobom pomohol tímu stať sa majstrom ligy. Dnes už ako asistent trénera Róberta Dömeho v Slovane Bratislava bude robiť všetko pre to, aby jeho tím na domácom štadióne uspel. Domácich, podobne ako v minulej sezóne, trápia viaceré zranenia , otázne sú štarty Rastislava Gašpara či Andreja Goliana. Zverenci skúseného trénera Petra Oremusa však napriek tomu budú musieť podať nadštandardný výkon, pretože ako Zvolen, tak aj Slovan disponuje dostatočnou šírkou kádra. V šlágri kola sa môžeme tešiť na napínavý hokej, v ktorom nebudú chýbať vybičované emócie, excelentné zákroky spoľahlivých brankárov či prvotriedne góly.

 

autor: Filip Kročka | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY