× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Preview: Nabudený Zvolen, Nové Zámky pripravené pretrhnúť víťazné ťaženie Prešova


07.11.2021

V nedeľu ožijú extraligové štadióny už po pätnástykrát v tejto sezóne. Priaznivci sa môžu tešiť na napínavé duely, plné zaujímavých hokejových momentov. Nitra sa pokúsi nadviazať na víťazstvo z Nových Zámkov, Prešov sa posnaží predĺžiť svoju víťaznú jazdu na päť zápasov v rade. Žiaľ, stretnutia medzi Banskou Bystricou a Trenčínom, rovnako aj medzi Popradom a Spišskou Novou Vsou sa museli odložiť z dôvodu nepriaznivej pandemickej situácie v tíme „baranov“ a „rysov.“

 

Dokážu sa Košice na Liptove opäť naladiť na víťaznú vlnu?

„Oceliari“ v piatok podľahli Michalovciam na domácom štadióne po predĺžení, čím zaznamenali už druhú prehru v rade. Po dvojdňovej pauze sa predstavia na ľade Liptovského Mikuláša. Tentokrát ich čaká zápas proti papierovo slabšiemu súperovi. Ich posledné vzájomné stretnutie sa odohralo v štvrtom kole aktuálnej sezóny v košickej Steel Aréne, kde domáci tím jednoznačne dominoval a s rozdielom troch gólov získal plné tri body. Liptáci sa v posledných kolách trápia, ťahajú už päťzápasovú šnúru prehier, o to väčšia motivácia však bude pre nich zdolať „východniarov“ na domácom klzisku. Očakávať môžeme vyrovnaný zápas, keďže oba tímy sa potrebujú naladiť víťazne.

 

Podarí sa „býkom“ pretrhnúť víťaznú šnúru Prešova?

Zverenci trénera Gergelyho  Majorossa v piatkovom stretnutí podľahli Nitre na domácej pôde trojgólovým rozdielom. Svoje zaváhanie budú môcť túto nedeľu vykompenzovať svojim fanúšikom v Prešove, kde sa pokúsia obrať rozbehnutých „koňarov“ o tri body. Pri svojom vzájomnom stretnutí v októbri predviedli „býci“ gólový koncert, keď deklasovali Prešov o sedem gólov. Avšak, v momentálnom postavení v tabuľke, strácajú na Prešovčanov štyri body. „Koniari“ ťahajú už štvorzápasovú výhernú šnúru, takže budú maximálne pripravení oplatiť „býkom“ prehru z posledného duelu. Nie je preto žiadnym prekvapením, že nás čaká veľmi zaujímavý zápas plný napínavých momentov.

 

Zvolen nabudený na štvrtú výhru v rade

Zverenci trénera Petra Oremusa v tejto sezóne dokazujú svoju pripravenosť a chuť útočiť na titul tohtoročného majstra. Vezú sa na trojzápasovej vlne víťazstiev, pričom posledné dosiahli na domácom klzisku aktuálneho lídra tabuľky, Slovana Bratislava. Svoj nasledujúci zápas odohrajú doma proti Michalovciam. Papierovo sa stretnú s vyrovnaným súperom. Vyrovnanosť oboch tímov sa odzrkadľuje aj v tabuľkovom postavení, kde Michalovce strácajú na Zvolen iba o skóre. Z posledného vzájomného duelu vyšli víťazne Michalovce, kedy porazili domácich o jeden gól tri minúty pred koncom stretnutia. Forma a výsledky oboch mužstiev nám indikujú, že nás čaká vskutku atraktívny a nabitý zápas.

 

Slovan odhodlaný potešiť domáce publikum

Aktuálny líder tabuľky z Bratislavy nám v tohtoročnej súťaži dokazuje svoju hernú vyspelosť a odhodlanosť vrátiť titul majstra späť do hlavného mesta. V poslednom zápase však zakopol so Zvolenom na domácom štadióne a prehral pomerne jasne o dva góly. Teraz má šance napraviť si chuť v nadchádzajúcom stretnutí proti silnej Nitre. Hráči spod Zobora sa momentálne viditeľne trápia, keďže v posledných troch kolách odišli naprázdno. Rovnako podľahli Slovanu na domácom klzisku o tri góly minulý mesiac. Napriek tomu však Nitra neraz dokázala svoju vytrvalosť a odhodlanie a otočila nepriaznivý výsledok vo svoj prospech. Preto očakávame kvalitný šláger, kedy oba tímy budú bojovať o body do poslednej minúty.

 

autor: Sara Hrabinská | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY