× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Trieda a Bieda #50


10.11.2021

Máme za sebou ďalší týždeň plný extraligového hokeja, počas ktorého bolo na pláne pôvodne dvanásť stretnutí. Kvôli problémom v niektorých tímoch sa ich napokon odohralo len deväť, no aj tak sme mali možnosť vidieť množstvo zaujímavých výsledkov. Poďme sa spoločne pozrieť na tímy, ktoré môžu byť s ich minulotýždňovými výkonmi spokojné, ale aj na tie, ktorým zápasy v posledných dvoch kolách nevyšli podľa predstáv. 

 

TRIEDA

 

„Koňari“ s plným bodovým ziskom

Nováčik súťaže z Prešova si v minulom týždni pripísal ďalšie dva víťazné skalpy. Ten prvý ulovili Prešovčania v dramatickom zápase štrnásteho kola proti domácemu Popradu. Po druhej tretine viedli hostia už pomerom 0:4 a nič nenasvedčovalo tomu, že by tento zápas mohol mať nejakú výraznejšiu zápletku. „Kamzíci“ sa však nechceli za žiadnu cenu vzdať a behom polovice tretej tretiny sa im ich manko podarilo skresať na jeden jediný gól. Prešovčania však nakoniec žiadnu otočku nedopustili a v poslednej minúte spečatili gólom na 3:5 svoje víťazstvo. Dva dni na to si „koňari“ pripísali do tabuľky aj ďalšie tri body, keď na domácom ľade porazili výsledkom 6:3 súpera z Nových Zámkov. Na tomto víťazstve sa výrazne podieľala štvrtá prešovská formácia, ktorá bola strojcom až troch gólov domácich.

 

Cenné víťazstvá Michaloviec

Medzi tímy, ktoré majú v tejto sezóne výbornú formu, patrí aj michalovská Dukla. To, že „líšky“ disponujú mimoriadne kvalitným tímom, dokázali potvrdiť aj v ich posledných dvoch zápasoch. V tom piatkovom narazili na Košických „oceliarov“. Východoslovenské derby dospelo za stavu 1:1 až do predĺženia, v ktorom o víťazstve Dukly rozhodol nádherným gólom z otočky Jane Keränen. Stretnutie pätnásteho kola odohrali Michalovce pod pustým hradom, kde si zmerali sily s kvalitným tímom Zvolenčanov. Na začiatku tretej tretiny viedli „líšky“ pomerom 0:4 a zápas mali jasne pod kontrolou. Zvolenu sa tromi rýchlymi gólmi podarilo zápas zdramatizovať, ale po výsledku 4:5 brala napokon Dukla zo zápasu všetky tri body. V tejto sezóne majú Michalovce zatiaľ len štyri prehry a aj vďaka tomu sú na druhom mieste extraligovej tabuľky.

 

BIEDA

 

Trápiaci sa Poprad

Ani v tomto extraligovom týždni sa „kamzíkom“ nepodarilo zlomiť ich šnúru prehier, naopak, natiahli ju už na číslo šesť. V zápase štrnásteho kola totiž nestačili ani na nováčika súťaže z Prešova a zo zápasu odchádzali s prehrou 3:5. Popradčania si uvedomili, že v ich tíme je potrebná zmena a deň po zápase ukončili spoluprácu s hlavným trénerom Petrom Mikulom. „Ďakujem Popradu za dôveru a šancu, ktorú mi v klube ponúkli a prajem im, aby nastala pozitívnejšia doba, ako bola teraz. Snažil som sa odviesť čo najlepšiu robotu, osud to zariadil tak, ako to zariadil,“ povedal 67-ročný kormidelník pre hkpoprad.sk. Mikula sa tak stal prvým odvolaným trénerom tejto sezóny Tipos extraligy, pričom meno jeho nástupcu by mal klub oznámiť v nasledujúcich dňoch. Tím „kamzíkov“ má v tejto sezóne veľkú hráčsku kvalitu a otázkou ostáva len to, či ich nový tréner dokáže vrátiť na víťaznú vlnu.

 

Liptáci na dne tabuľky

Liptovský Mikuláš je tímom, ktorý sa už od začiatku sezóny výsledkovo trápi. Inak tomu nebolo ani v tomto týždni. V zápase proti Trenčínu síce zverenci trénera Jančušku siahali na body, no po veľkej defenzívnej chybe päť minút pred koncom napokon prehrali 3:2. V ďalšom súboji nastúpili Liptáci proti Košiciam a pred domácimi fanúšikmi dostali poriadnu studenú sprchu. „Oceliari“ ich v tomto stretnutí deklasovali pomerom 1:6. „Veľmi ťažko sa mi hodnotí dnešný zápas, pretože nám absolútne nevyšiel. Začali sme veľmi dobre, prvých 9 minút nám celkom vyšlo. Paradoxne sa všetko zlomilo počas našej presilovky, v ktorej sme chybou nášho hráča počas striedania išli do oslabenia a potom sme spravili zbytočný faul. Inkasovali sme dva góly, ktoré v podstate rozhodli,“ povedal v pozápasovej tlačovke tréner Liptovského Mikuláša Milan Jančuška. Liptáci tak aj naďalej ostávajú na dne ligovej tabuľky.

 

„Belasí“ s dvoma prehrami

Bodovo sa v posledných dvoch kolách nedarilo ani lídrovi tabuľky z Bratislavy. V piatkovom zápase proti Zvolenu sa nedokázali ani raz presadiť a zo stretnutia odchádzali s prehrou 0:2. Bodovať nedokázali ani v súboji pätnásteho kola, v ktorom ich pomerom 3:4 porazilo mužstvo z Nitry. Pred koncom druhej tretiny bol stav zápasu 1:3 v prospech „corgoňov“, Slovanu sa však do prestávky podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu. Po výbornom vstupe do tretej tretiny a vyrovnávajúcom góle mali „belasí“ veľkú hernú prevahu. Nitrania však dokázali všetky nebezpečné situácie odvrátiť a gólom na 3:4 zápas opät strhnúť na svoju stranu. V poslednej minúte to Slovan skúšal ešte s hrou bez brankára a v záverečnej sekunde sa im síce podarilo vyrovnať, po následnej kontrole videa však arbitri rozhodli, že puk sa do siete dostal už po finálnej siréne. „Nehrali sme dobre, robili sme veľa chýb. Sami sme si nimi prehrali zápas. Gratulujem súperovi, Nitra hrala dobre. My máme momentálne problém dávať góly. Trikrát mali naši hráči pred sebou prázdnu bránku, v presilovkách to tam skákalo, šance sú, len ich treba premeniť,“ vyjadril sa po prehratom nedeľňajšom dueli tréner Slovana Bratislava Róbert Döme pre klubový web. „Belasí“ aj naďalej zostávajú na čele ligovej tabuľky, ale už iba o skóre pred druhými Michalovcami.

 

autor: Samuel Kubiš | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY