× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Trieda a bieda #51


24.11.2021

Po reprezentačnej prestávke sa na slovenské klziská opäť vrátil extraligový hokej. Mali sme možnosť vidieť slušnú porciu kvalitných a napínavých zápasov, po ktorých môžu byť niektoré tímy spokojné, iné zasa naopak. Poďme sa pozrieť na to, ktorým tímom prestávka pomohla a ktoré naopak vyhodila z rytmu.

 

TRIEDA

 

Prešov vo skvelej forme

Nováčik súťaže si aj v tomto týždni pripísal do tabuľky ďalšie cenné body. V zápase šestnásteho kola najprv porazili trenčiansku Duklu pomerom 3:5. Prešovčania v zápase strelili tri rýchle góly, čím súpera zaskočili a ten už stav dokázal len zdramatizovať. Dva dni na to čakal „koňarov“ ďalší kvalitný súper, ktorým boli košickí „oceliari“. Aj s nimi si však dokázali zverenci trénera Ernesta Bokroša poradiť a po výsledku 3:2 to bolo už ich ôsme víťazstvo v rade. V tomto zápase hviezdila najmä druhá prešovská formácia, ktorá v ňom zaznamenala bilanciu 2+6. Ich víťazné ťaženie zastavili napokon až Zvolenčania, s ktorými však „koňari“ taktiež odohrali veľmi vyrovnanú partiu, keď zo zápasu odchádzali s prehrou 3:2. Po niekoľkých skvelých výkonoch v rade sa tak Prešovčania vyšvihli na šieste miesto extraligovej tabuľky.

 

Zvolenčania takmer bezchybní

V minulotýždňových kolách sa výsledkovo darilo aj hokejistom spod Pustého hradu. V zápase šestnásteho kola si bez väčšých problémom poradili s Liptovským Mikulášom, ktorý zdolali výsledkom 5:1. Pod toto víťazstvo sa výrazne podpísala tretia zvolenská formácia, ktorá v ňom nazbierala dva góly a šesť asistencií. Ďalší zápas bol pre Zvolenčanov už o niečo náročnejší. V domácom prostredí privítali „baranov“ z Banskej Bytrice, ktorých po dramatickom priebehu zápasu napokon zdolali v predĺžení výsledkom 5:4. Dva dni na to ich čakal zápas s rozbehnutým Prešovom, ani tu však Zvolenčania nepripustili stratu bodov a „koňarov“ zdolali tesným výsledkom 3:2. Majster z minulej sezóny tak v minulom týždni pozbieral v troch zápasoch skvelých osem bodov a upevnil si pozíciu v TOP trojke tabuľky.

 

Fantastický Viktor Mičík

Meno, ktoré bolo doposiaľ pre viacerých fanúšikov veľkou neznámou. Tento len 19-ročný brankár Nových Zámkov sa v neďeľnajšom zápase proti trenčianskej Dukle predviedol v tom najlepšom svetle. V zápase naňho bolo vyslaných celkovo štyridsaťjeden striel, pričom len jedna z nich si našla cestu za jeho chrbát. Zo zápasu si tak odniesol úspešnosť zákrokov 97,87 %, zásluhou čoho sa „býkom“ podarilo v tomto súboji uspieť výsledkom 1:2.

 

BIEDA

 

Trenčania bez bodu

Dukla Trenčín má už od počiatku sezóny kolísavú formu a strieda dobré výkony s tými horšími. Práve minulý extraligový týždeň bol jeden z tých, ktorý „vojakom“ príliš nevyšiel. V zápase šestnásteho kola privítali na domácom ľade „koňarov“ z Prešova. Po prvej tretine Trenčania prehrávali už rozdielom troch gólov, na čo zareagovali výmenou na brankárskom poste. V záverečnej časti síce ešte dokázali zápas zdramatizovať, no Prešovčanom nakoniec podľahli výsledkom 3:5. Ani v nedeľňajšom zápase proti Novým Zámkom nepriedviedli výkon, s ktorým by mohli byť spokojní. V tomto stretnutí boli síce aktívnejším mužstvom, no doplácali na svoju neefektivitu a zápas prehrali pomerom 1:2, pričom oba góly inkasovali v početnej výhode. Po osemnástich odohraných zápasoch sú tak Trenčania na priebežnom siedmom mieste.

 

Nevydarené zápasy Michaloviec

V posledných kolách sa výsledkovo príliš nedarilo ani „líškam“ z Michaloviec. Ich prvý zápas v minulom týždni odohrali proti Nitre, no nedokázali v ňom streliť ani jeden gól a stretnutie prehrali pomerom 3:0. Chuť si tak chceli napraviť v zápase sedemnásteho kola, no opäť ich čakal veľmi ťažký súper, keď na domácom ľade hostili bratislavský Slovan. Toto stretnutie bolo pre Michalovčanov ďalšou studenou sprchou. Už v šiestej minúte sa síce ujali vedenia, no „belasí“ ich napokon deklasovali výsledkom 1:6. „Keď nie ste kvalitou konkurencieschopní, tak musíte na ľade pôsobiť ako jedno mužstvo, ktoré v každom striedaní vydá zo seba všetko. Mužstvo, ktoré bude schopné zrážať sa, blokovať strely a bude pôsobiť tak, ako keby bolo na ľade naposledy. Dnes hralo za nás niekoľko jednotlivcov, ktorí si prišli zahrať zápas. Gólovo sme ho rozbehli dobre, ale kvalita Slovana sa prejavovala každým striedaním. Aj proti takémuto mužstvu sa dá hrať, ale na ľade to musí vyzerať inak,“ vyjadril sa po zápase Juraj Faith, asistent trénera HK Dukla Ingema Michalovce. Po nevydarených výkonoch si „líšky“ napravili chuť aspoň v nedeľňajšom zápase, keď porazili nováčika súťaže zo Spišskej Novej Vsi pomerom 2:4. Aj napriek nevydareným zápasom sa Michalovce držia na druhom mieste extraligovej tabuľky.

 

autor: Samuel Kubiš | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY