× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

PREVIEW: Nedeľa opäť iba s tromi zápasmi, Haščák prvýkrát s orlom na hrudi proti rodnému Popradu


28.11.2021

Už dnes nás čaká posledné extraligové kolo tohto týždňa s poradovým číslom dvadsaťjeden. V tomto kole sme mali byť pôvodne svedkami až piatich stretnutí, avšak dve z nich sa museli odložiť. Duel medzi Prešovom a Michalovcami sa neodohrá z dôvodu početných zranení a chorôb v tíme „koňarov“. Odložený bol taktiež zápas medzi Košicami a Spišskou Novou Vsou, keďže v tíme „oceliarov“ bol zaznamenaný výskyt koronavírusu.

 

HC Slovan Bratislava - HK Poprad

Šlágrom kola bude jednoznačne zápas lídra tabuľky z Bratislavy, ktorý v domácom prostredí privíta popradských „kamzíkov“. „Belasí“ sú aktuálne vo veľmi solídnej forme. V posledných štyroch zápasoch ani raz neprehrali a dokázali v nich nastrieľať skvelých dvadsaťdva gólov. S Popradčanmi to však nebudú mať vôbec ľahké. Po príchode nového trénera vyhrali „kamzíci“ oba svoje extraligové zápasy, pričom v tom druhom porazili majstra minulej sezóny zo Zvolena pomerom 6:5. V zápasoch kontinentálneho pohára sa im však príliš nedarilo, no hlásia, že si na turnaji osvojili systém nového trénera. Otázkou je, či tento systém zaberie aj na kvalitou nabitý tím „belasých“, alebo práve oni budú tými, ktorí natiahnu svoju víťaznú šnúru už na päť zápasov.

 

HK Dukla Trenčín - HKM Zvolen

Ďalším zaujímavým stretnutím tohto kola bude zápas medzi domácou Duklou Trenčín a hokejistami spod Pustého hradu. Papierovým favoritom budú v tomto zápase hostia, ktorí sa momentálne nachádzajú na treťom mieste extraligovej tabuľky. V posledných piatich zápasoch nazbierali Zvolenčania výborných jedenásť bodov, hneď tri stretnutia však vyhrali len rozdielom jedného gólu. Ani v tomto zápase to nebudú mať hráči Zvolena jednoduché, keďže proti nim nastúpia „vojaci“ z Trenčína, ktorí budú chcieť odčiniť zlé výkony z posledných zápasov. V stretnutí šestnásteho kola najprv podľahli Prešovu, v tom ďalšom prehrali s posledným tímom tabuľky z Nových Zámkov. Napraviť to chceli v utorkovom zápase proti nováčikovi súťaže zo Spišskej Novej Vsi. Zápas skončil pre Trenčanov síce víťazne, no v jeho poslednej minúte prišli o vedenie a rozhodnúť tak museli až v predĺžení. Tento duel tak bude pravdepodobne veľmi vyrovnanou partiou, v ktorej budú oba tímy bojovať do poslednej sekundy.

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HC 05 Banská Bystrica

Posledným z troch zápasov bude duel medzi predposledným Liptovským Mikulášom a „baranmi“ z Banskej Bystrice. Liptáci majú aktuálne pomerne slušnú formu, keď v posledných zápasoch porazili napríklad Nitru alebo Spišskú Novú Ves. V stretnutí osemnásteho kola dokázali potrápiť taktiež lídra tabuľky z Bratislavy, proti ktorému prehrali až v predĺžení. Bystričania naopak nemôžu byť z ich nedávnymi výkonmi vôbec spokojní, keďže v posledných piatich zápasoch získali len jeden jediný bod. Nastupovali v nich však proti veľmi kvalitným tímom, ako sú napríklad Michalovce, Zvolen, Slovan Bratislava či Košice. Tento duel tak pre nich môže byť skvelou príležitosťou na zisk bodov, no Liptáci nabudení solídnymi výkonmi im určite nedajú nič zadarmo.

 

autor: Samuel Kubiš | foto: FB/HK Dukla Trenčín

PODOBNÉ ČLÁNKY