× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Trieda a bieda #52


01.12.2021

Aj napriek tomu, že sme minulý týždeň nemali možnosť vidieť "corgoňov" a ani "oceliarov" na ľade, kvôli veľkej maródke oba tímy požiadali o preloženie zápasov, uplynulé dni boli bohaté na výnimočné hokejové momenty a skvelé individuálne výkony. A my si už tradične v tejto rubrike priblížime najzaujímavejšie z nich.

TRIEDA

 Nezastaviteľní "belasí"

Hráči bratislavského Slovana nenašli už v piatom zápase po sebe premožiteľa. Týždeň odštartovali v utorok na domácom klzisku proti Banskej Bystrici, kde predviedli sedemgólový koncert. V tomto zápase by sme mohli vyzdvihnúť individuálne výkony Andrewa Yogana, ktorý svojimi dvomi gólmi a dvoma asistenciami výrazne prispel k triumfu "belasých" a Samuela Takáča, ktorý si pripísal až štyri asistencie. Už o dva dni neskôr si Bratislavčania zmerali sily s oklieštenou zostavou "koňarov," ktorých deklasovali 5:0. V tomto dueli zase treba jednoznačne spomenúť výkon Marcela Haščáka, ktorý ukázal svoju ofenzívnu silu a na svoje konto si pripísal jednu asistenciu a prvý hattrick v belasom drese, a to za rekordný čas dvanásť minút. V nedeľu nastúpili hokejisti z hlavného mesta proti "kamzíkom," ktorých porazili hladko 4:2. V tomto stretnutí sa jednou asistenciou a jedným gólom blysol Tomáš Matoušek. Belasý „orol“ si tak postupne poradil s „baranmi,“ „koňarmi,“ aj „kamzíkmi“ a pripísal si na svoje konto plných deväť bodov.

Úspešné individuálne akcie

Okrem mimoriadne zaujímavých individuálnych výkonov hráčov bratislavského Slovana nám uplynulé dni priniesli nezvyčajné sólové akcie aj v iných kútoch krajiny. Medzi najvýraznejšiu posilu Zvolena patrí dvojica Peter Krieger a Ville Leskinen. Druhý menovaný bodoval v každom novembrovom zápase. Dokopy si tak pripísal deväť bodov za štyri góly a päť asistencií. Krieger nazbieral v dvanástich stretnutiach štrnásť bodov za šesť gólov a osem asistencií. Uplynulý týždeň sa výraznejšie blysol jedným gólom a jednou asistenciou proti Popradu, podobne ako Leskinen. Naopak ostatné dni by sa dali charakterizovať ako najlepšie v sezóne pre Zvolenčana Patrika Marcineka, ktorý si v tejto sezóne otvoril strelecké konto, keď skóroval hneď v dvoch zápasoch po sebe proti Popradu a Novým Zámkom. Medzi mimoriadne výkony patrí s určitosťou aj výkon holandského legionára Mikea Dalhuisena pôsobiaceho pod Tatrami, ktorý v zápase proti Zvolenu skóroval s odstupom štyroch minút hneď dvakrát.

 

BIEDA

Spišská šnúra prehier pokračuje

Hokejisti Spišskej Novej Vsi sa po výhre nad Novými Zámkami nevedia opäť naladiť víťazne. Po prehre na domácom klzisku s Michalovcami 2:4, si chceli napraviť chuť v Trenčíne. Tam zápas zdramatizovali, avšak nakoniec na domáci tím nestačili. Po prvej tretine "rysy" viedli 1:0, ale počas druhej tretiny "vojaci" otočili skóre a viedli 3:1, Spišiakom sa podarilo odpovedať a znížiť tým trenčiansky náskok. V poslednej dvadsaťminútovke sa východniarom podarilo dorovnať, no "vojaci" rýchlo získali náskok späť. Nová posila Spišiakov, Dante Salituro ukázal svoj ofenzívny um a poslal zápas do predĺženia. Tam však uspeli zásluhou Mikysku domáci. Rovnako východniari pohoreli aj vo svojom poslednom zápase, doma proti Liptovskému Mikulášu. Aktuálne najslabší tím v tabuľke počas prvej tretiny otvoril skóre. Náskok jedného gólu Liptáci zvýšili zásluhou Obdržálka, Spišiaci síce reagovali a znížili stav, ale Mikulášania si okamžite zabezpečili hladký dvojgólový náskok. Do konca tretiny sa podarilo "rysom" vyrovnať. V posledných dvadsiatich minútach však neskóroval nik, a tak sa zápas dostal opäť do predĺženia, kde na veľkú spišskú smolu opäť skóroval súper.

Nepresvedčivé výkony Trenčína

"Vojaci" nám túto sezónu ukazujú veľmi nepresvedčivé výkony, ktoré nebývali v Trenčíne zvykom. Aktuálne sa nachádzajú na siedmej priečke v tabuľke, ale o playoff vzhľadom na svoju momentálnu formu budú musieť poriadne zabojovať. Trenčania počas tejto sezóny vyhrali iba sedem stretnutí z devätnástich. Rovnako zaháľajú aj v počte strelených gólov, ktorých, ak by sme ich porovnali s aktuálnym lídrom tabuľky z Bratislavy, nastrieľali až o tridsať menej. V úspešnosti streľby na bránu zaostávajú so svojou bilanciou 9,03% za lídrom až skoro o štyri percentá, podobne tak tomu je aj pri percentuálnej úspešnosti zásahov. V predchádzajúcom týždni sa im síce podarilo získať body na úkor papierovo slabšieho súpera zo Spiša, no nasledujúci zápas proti Zvolenu im nevyšiel. Aj keď v druhej tretine vyrovnali, nakoniec si Zvolen v poslednej dvadsaťminútovke zabezpečil výhru.

 

autor: Sara Hrabinská | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY