× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

PREVIEW: Východniarske derby na dva spôsoby, stretnutie odvekých rivalov v Bratislave


28.12.2021

Po sviatkoch a odloženom štefanskom kole sa konečne opäť roztáča extraligový kolotoč. Dnes máme na programe mimoriadne vyrovnané duely, v ktorých len veľmi ťažko predpovedať víťaza. Tešiť sa môžeme napríklad na meranie síl finalistov minulej sezóny, keď Poprad privíta Zvolen. Štyridsiate šieste kolo nám prinesie aj zaujímavý duel dvoch nováčikov. Spišská Nová Ves hostí Prešov. Ani dnes sa však nezaobídeme bez odloženého zápasu. Z dôvodu zdravotných ťažkostí v šatni Dukly Trenčín sa ich dnešný zápas proti Novým Zámkom odkladá na neurčito.

 

Nedostatočná ofenzíva proti biednej defenzíve

Aj takto môžeme nazvať aktuálne meranie síl Banskej Bystrice a Liptovského Mikuláša. Liptáci s dvadsiatimi štyrmi bodmi okupujú posledné miesto tabuľky. Zaujímavosťou je, že v dvadsiatich ôsmich dueloch inkasovali už presných sto gólov, čo ich pasuje s prehľadom za najčastejšie inkasujúci tím súťaže. Ich dnešný súper na tom taktiež nie je ružovo. „Barani“ v doterajšom priebehu sezóny dokázali vsietiť len 59 gólov, čo je suverénne najmenej zo všetkých. Momentálne sa s dvadsiatimi ôsmimi bodmi nachádzajú na desiatom mieste Tipos Extraligy, sedem bodov za deviatou Duklou Trenčín.

Líšky po tretíkrát v Steel Aréne

Košice sa v poslednom období mierne herne trápia. Prehrali už tri zápasy po sebe a hlasy košických fanúšikov volajú po zmene. Z ostatných desiatich duelov zvíťazili dovedna len trikrát a táto kríza ich odsunula na siedme miesto. Košický káder však má dostatočnú kvalitu a skúsenosti na to, aby sa z krízy pozviechal a je len otázkou času kedy sa tak stane. Možnože už dnes. Proti však budú Michalovčania, ktorí majú o tri body viac a sú usadení aktuálne na štvrtej priečke. Michalovce ale takisto čelia nepríjemnej fazóne, keď prehrali každý z posledných siedmich zápasov. Mužstvo zo Zemplína dnes oznámilo príchod skúseného brankára Tomáša Vošvrdu, ktorého možno uvidíme na ľade už dnes. Zhodli sme sa však na tom, že konštatovanie „v derby nepoznáš favorita“ v tomto prípade jednoznačne platí. A to dvojnásobne. 

Podarí sa Prešovu konečne poraziť Spišiakov?

Ostro sledovaným bude aj duel domácej Spišskej Novej Vsi proti Prešovu. Domáci z každého vzájomného zápasu brali plný počet bodov. Zaujímavosťou je, že v každom z týchto meraní síl strelili „rysy“ päť gólov. Všetky vzájomné zápasy sa navyše odohrali na ľade Spišskej Novej Vsi a ani dnes tomu nebude inak. Oba tímy však hrajú v relatívne dobrej forme. Spišská v ostatných desiatich zápasoch nebodovala iba v jednom prípade. Fantastické výsledky ich posunuli na šiestu pozíciu o jeden bod za HK Poprad. Na druhej strane HC Grotto Prešov je ôsmy. O jeden bod za ich dnešným súperom a iba o skóre za Košicami. Čaká nás istotne zaujímavý duel a na mieste je otázka, ktorej odpoveď sa dozvieme o pár hodín: ostane Spišská Nová Ves proti Prešovu stopercentná?

Líder doma privíta Nitru

Bratislavskému Slovanu sa nedávno skončila séria desiatich výhier po sebe, keď stroskotal na v dobrej forme hrajúcej Spišskej Novej Vsi. Naposledy však už stihol opäť vyhrať a s prehľadom sa drží na prvom mieste tabuľky. Patrí mu slušných šesťdesiattri bodov a druhý Zvolen ich naňho stráca rovných sedem. Tretia Nitra, ktorá má však tri zápasy k dobru je za Slovanom v závese o šestnásť bodov. Nitranom sa naposledy podarilo zdolať Liptovský Mikuláš vysoko 7:2. Hetrikom sa blysol bývalý hráč Slovana, dvadsaťtriročný Samuel Buček. Nielen naňho si dnes bude musieť belasá obrana dať veľký pozor. Domnievame sa, že toto stretnutie nám opäť prinesie kvalitnú porciu hokeja s množstvom gólov a zaujímavých momentov.

Finálová „repríza“

Súboj dvoch húževnatých a v ofenzíve veľmi kvalitných klubov bude jedným z hlavných trhákov kola. Popradskí „kamzíci“ privítajú na svojom ľade ich finálového premožiteľa z minulej sezóny – HKM Zvolen. Poprad sa na počiatku sezóny hľadal. Prišlo takisto k výmene trénera a vyzerá to tak, že sa výkony Popradčanov konečne stabilizovali. Momentálne im so štyridsiatimi bodmi patrí piata pozícia. O šestnásť bodov lepší Zvolen je usadený na druhom mieste tabuľky. „Rytieri“ si v ostatných piatich zápasoch pripísali dovedna jedenásť bodov a pred treťou Nitrou majú náskok deväť bodov. Čo sa však týka dnešného zápasu, tak sa vzhľadom na vypätosť a atraktivitu duelu domnievame, že záležať bude najmä na výkone brankárov a skúsených lídrov mužstva.

 

autor: Filip Kročka | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY