× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Preview: Druhé pohronské derby v tomto mesiaci, Michalovce s poslednou šancou na prvú decembrovú výhru


30.12.2021

Posledné extraligové kolo tohto roku sa ponesie v znamení zaujímavých stretnutí.  Budeme mať možnosť vidieť štyri zápasy, spomedzi ktorých je ťažko vyberať ten najatraktívnejší. Košice si vo východniarskom derby zmerajú sily s Prešovom, michalovská Dukla zasa nastúpi na ľade Spišskej Novej Vsi. Lákavý je taktiež súboj Dávida s Goliášom, v ktorom nastúpia Nove Zámky na ľade lídra tabuľky z Bratislavy a ďalšie pohronské derby vo Zvolene. Žiaľ ani tomuto kolu sa nevyhlo rušenie zápasov. Kvôli pandémii koronavírusu bol zrušený duel Liptákov proti Popradu, ako aj stretnutie Nitry proti Dukle Trenčín.

 

Súboj odlišných foriem

Košickí „oceliari“ v poslednej dobe neprežívali zrovna výsledkovú slávu. Hneď v troch dueloch v rade sa im nepodarilo získať ani jeden bod, dôsledkom čoho klesli až na siedme miesto extraligovej tabuľky. Pred zápasom proti Prešovu si však aspoň mierne napravili chuť, keď sa im v stretnutí štyridsiateho šiesteho kola podarilo zdolať trápiace sa Michalovce. „Koňarom“ sa v poslednom období naopak výsledkovo veľmi darilo. V troch zápasoch po sebe nestratili ani bod a porazili v nich Nové Zámky, Trenčín a práve ich najbližšieho súpera z Košíc. Zo svojho posledného zápasu však odchádzali s prehrou, keď ich výsledkom 4:2 porazila Spišská Nová Ves, ktorá duel lámala až v závere. Bude tak zaujímavé sledovať, ktorý z týchto dvoch celkov bude v dnešnom meraní síl úspešnejší.

„Líšky“ nastúpia proti „rysom“

Jedným z tímov, ktorý v poslednom období prežíva výsledkové trápenie, je taktiež michalovská Dukla. „Líšky“ sa momentálne vezú na vlne ôsmich zápasov bez víťazstva, čo je naozaj hrôzostrašná séria. Ich súperom bude nováčik súťaže zo Spišskej Novej Vsi, ktorý aktuálne prežíva veľmi vydarené obdobie. Z posledných deviatich zápasov prehrali „rysy“ len jedenkrát, vďaka čomu sa vyšvihli už na piate miesto ligovej tabuľky. Väčšinu svojich bodov však Spišiaci zbierajú v domácich zápasoch a v tých na ihriskách súpera sú štvrtým najhorším mužstvom celej extraligy. Michalovčania tak dúfajú, že sa im aj po tretíkrát v sezóne podarí „rysy“ zdolať a prelomiť tak negatívnu sériu.

Súboj Dávida s Goliášom

Líder tabuľky z Bratislavy má v poslednom období naozaj vynikajúcu formu, Z posledných trinástich stretnutí prehrali „belasí“ len jedenkrát, vďaka čomu majú na čele komfortný desať bodový náskok. Ich najbližším súperom budú „býci“ z Nových Zámkov, ktorí sa nachádzajú na opačnej strane tabuľky. Aktuálne im patrí jedenásta pozícia, pričom pred poslednými Liptákmi majú náskok jediného bodu. Ďalšou negatívnou štatistikou Novozámčanov je aj to, že v posledných dvoch stretnutiach sa nedokázali ani raz gólovo presadiť. So strieľaním gólov to nebudú mať ľahké ani v Bratislave, keďže „belasí“ sa môžu pýšiť najlepšou obranou z celej ligy. Uvidíme tak, či sa bude jednať o jednoznačnú záležitosť alebo sa „býci“ postarajú o prekvapenie.

Bystričania pricestujú do Zvolena

Posledným stretnutím štyridsiateho siedmeho kola bude súboj medzi Zvolenom a Banskou Bystricou. „Rytieri“ majú v ostatných kolách pomerne kolísavú formu a striedajú výhry s prehrami. V poslednom stretnutí dostali zverenci trénera Petra Oremusa poriadnu studenú sprchu a z Popradu si odniesli prehru 5:1. V najbližšom kole privítajú v domácom prostredí „baranov“ z Banskej Bystrice. Ich forma v nedávnych kolách bola podobná ako tá Zvolenská. V posledných piatich stretnutiach zaznamenali tri výhry a dve prehry, čo je pre nich však výrazným zlepšením. Na zápas proti majstrovi minulej sezóny sa Bystričania naladili najlepším možným spôsobom, keď v stretnutí štyridsiateho šiesteho kola zdolali Liptovský Mikuláš výsledkom 8:1. Podarí sa „baranom“ na tento skvelý výkon nadviazať, alebo odčinia Zvolenčania vysokú prehru proti „kamzíkom“?

 

autor: Samuel Kubiš | foto: FB/HKM Zvolen

PODOBNÉ ČLÁNKY