× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Preview: Dve krajské derby, Michalovce so snahou nadviazať na predchádzajúce víťazstvo


04.01.2022

Dnešné 48. kolo bude zároveň prvé v roku 2022. Žiaľ, kvôli nepriaznivej epidemickej situácii vo viacerých kluboch, nebude kompletné, zápasy medzi Trenčínom a Slovanom Bratislava a tiež medzi Liptovským Mikulášom a Zvolenom sa odohrajú v náhradnom termíne. Hokej si tak užijú aspoň na zvyšných štyroch zimných štadiónoch.

HC´05 Banská Bystrica – HK Poprad

Dva vzájomné zápasy týchto súperov v prebiehajúcej sezóne dopadli vždy víťazstvom hosťujúceho celku. Najprv sa z výhry tešili „barani,“ v ostatnom vzájomnom zápase však zvíťazil Poprad. Papierový favorit stretnutia je jasný, Poprad, hoci na piatom mieste v tabuľke, má momentálne spolu so Spišskou Novou Vsou najlepšiu formu, z piatich zápasov vyhral štyri. Banská Bystrica naopak strieda výhry s prehrami, naposledy vo Zvolene prehrala 2:3 po samostatných nájazdoch. Ako však ukázali aj tohtosezónne vzájomné zápasy, pri týchto dvoch súperoch je veľmi náročné tipnúť víťaza a predpokladáme, že rovnako tomu bude tak aj tentokrát.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC GROTTO Prešov

Jedno z dvoch východniarskych derby, ktoré je dnes na programe, prinesie duel medzi Michalovcami a Prešovom. „Líšky“ zažívajú najhoršie obdobie sezóny, no v poslednom zápase prelomili osemzápasovú sériu prehier a dokázali zvíťaziť nad veľmi dobre hrajúcimi Spišiakmi. Hoci Michalovce počas decembra zvíťazili iba raz, dokázali sa udržať v hornej polovičke tabuľky, no na „krk“ im nebezpečne dýcha trojica Poprad, Košice a Spišská Nová Ves, ktorá stráca dva, resp. tri body. Prešov sa naopak drží v strede tabuľky, a i keď ostatné dva zápasy prehral, predtým si pripísal štyri víťazstvá. V jedinom ligovom vzájomnom zápase tejto sezóny zvíťazil na Zemplíne Prešov, víťazstvo zaznamenal aj v zápase Slovenského pohára. Michalovce tak budú chcieť konečne nad týmto súperom zvíťaziť aj v súťažnom zápase, nadviazať na výhru nad dobre hrajúcimi „rysmi“ a udržať si štvrtú priečku. Hokejisti Prešova však nebudú jednoduchým súperom.

HC MIKRON Nové Zámky - HK Nitra

Krajské derby sa malo pôvodne hrať pod Zoborom, pre prasknuté vodovodné potrubie sa však odohrá o pár desiatok kilometrov južnejšie. Nakoľko nejde o veľkú vzdialenosť, hráči Nitry určite nebudú mať problém sa s touto zmenou vysporiadať. Obe mužstvá nie sú v zápasovom rytme, v medzi sviatočnom období odohrali iba jeden zápas na ľade Slovana Bratislava, čo môže mať vplyv aj na kvalitu stretnutia. Zatiaľ čo „corgoni“ si z hlavného mesta priniesli prehru 3:5, ich dnešný súper zaknihoval víťazstvo 2:1, a to dokonca po štvorzápasovej sérii prehier. Vzájomné zápasy týchto dvoch tímov sú nevyspytateľné, no v priebehu aktuálnej sezóny „býci“ svojho „suseda“ ešte neporazili. Pokúsia sa o to dnes, nadviazať budú chcieť na víťazstvo na Slovane a svojho súpera  prekvapiť, otázne je, či sa im to aj podarí.

HK Spišská Nová Ves  - HC Košice

Aj na Spiši nás čaká krajské derby, v ktorom domáci privítajú „oceliarov.“ V lepšej forme je aktuálne domáci celok, v ostatných desiatich dueloch sa z víťazstva tešil osemkrát. Na druhej strane, ich súper z metropoly východu v posledných desiatich zápasoch zvíťazil štyri razy, z toho raz išlo o víťazstvo po predĺžení. Odzrkadlilo sa to aj na tabuľkovom postavení oboch celkov, ktoré od seba delí iba jeden jediný bod. V prípade, ak by Spišiaci dnes zvíťazili, preskočili by svojho dnešného súpera. Jednoduché to však určite mať nebudú, v prebiehajúcej sezóne sa im to v dvoch súťažných zápasoch ešte nepodarilo. Aktuálna forma a domáce prostredie však nahráva práve domácemu celku a tí sa o to určite pokúsia.

 

autor: Radovan Slávik | grafika: Lukáš Ďugel

PODOBNÉ ČLÁNKY