× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Preview: Rozbehnutí „barani“ pocestujú na Liptov, trápiace sa „koňare“ doma privítajú Spišiakov


06.01.2022

V nadchádzajúcich chvíľach sa už po druhýkrát v novom roku otvoria brány štadiónov aby privítali osmičku extraligových celkov, ktoré si v štyroch napínavých dueloch zmerajú sily. Tešiť sa môžeme na Liptákov, ktorí sa dnes pokúsia „baranom“ vrátiť minulotýždňový skalp, rovnako „belasí“ pocestujú do Nitry aby si obhájili víťazstvo spred týždňa. Nanešťastie kvôli veľkej pandemickej maródke v mužstve dnes na ľade neuvidíme hráčov spod hradu Matúša Čáka a rovnako neuvidíme na ľade ani majstrov zo Zvolena, keďže Poprad opäť trápia problémy s koronavírusom.

 

„Belasí“ po nečakanej prehre s „býkmi“ pocestujú do Nitry

Dnes nás na západe Slovenska čaká súboj prvého s tretím.  Hoci svoj posledný vzájomný duel zvládol lepšie Slovan, dnes bude nastupovať na ľad s trpkým pocitom prehry po minulom týždni. Zatiaľ čo Nitra svoje posledné stretnutie proti rovnakému súperovi zvládla hladko 6:3. „Corgoni“ budú mať na dnešný zápas k dispozícií už aj Šimona Nemca a Adama Sýkoru, ktorí sa vrátili zo zrušených MSJ v Kanade. V defenzíve sa okrem Nemca bude môcť tréner  Stavjaňa spoľahnúť aj na  dvojicu slovenských bekov Martina Vitáloša a Martina Bodáka. Z hľadiska výkonnosti nás pod Zoborom čaká veľmi zaujímavý zápas keďže obaja brankári Honzík aj O´Connor majú totožnú percentuálnu úspešnosť zásahov 91,5 %.

Bude sa pod Tatrami konať odveta?

Hráčov Liptovského Mikuláša čaká veľmi ťažký zápas, z dôvodu karantény v tíme sa dnes predstavia po prvýkrát v tomto kalendárnom roku, avšak opäť proti „baranom“, ktorí im v poslednom zápase nadelili osemgólovú výslužku a ktorí aktuálne predvádzajú veľmi solídne výkony, keď si v poslednom zápase proti popradským kamzíkom poradili hladko 7:3. V tomto stretnutí sa budú môcť Liptáci spoľahnúť aj na novú posilu z Fínska, dvadsaťtriročného útočníka Atteho Karrpinena. Rovnako aj rozhodnutie Banskobystričanov, podpísať amerického útočníka Westina Michauda sa ukázalo ako dobré, keďže hneď vo svojom prvom zápase pod Urpínom si dokázal otvoriť strelecké konto. Každopádne nás pod Tatrami bude dnes čakať veľmi zaujímavý duel, desiateho s dvanástym.

„Koňare“ privítajú na domácom ľade Spišskú Novú Ves

V metropole Šariša nás dnes čaká napínavé východniarske derby. Trápiaci sa Prešovčania sa pokúsia oplatiť „rysom“ minulotýždňovú prehru. Vo svojom poslednom zápase však nestačili ani na Michalovce, preto sa dá predpokladať, že dnes budú bojovať o body až do samého konca. Už v zápase proti „líškam“ sa do zostavy vrátila dvojica útočníkov János Vas a Ján Sýkora. Rovnako by v dnešnom zápase mohol nastúpiť aj Denis Bakala, ktorý sa vrátil z juniorského šampionátu. Otázny je však štart Jonathana Charbonneaua, ktorý je stále mimo hru kvôli zraneniu. „Rysy“ sa v dnes nebudú môcť s najväčšou pravdepodobnosťou spoľahnúť na Juraja Majdana, ktorý sa zranil práve vo vzájomnom stretnutí s Prešovom a dĺžka jeho rekonvalescencie sa odhaduje na dva až tri týždne. V nadchádzajúcich chvíľach nás v metropole Šariša bude s istotou čakať veľmi napínavé východniarske derby, v ktorom istotne nebude núdza o zaujímavé športové momenty.

Rozbehnuté Košice pocestujú do Michaloviec

Dnes nebude na východe Slovenska núdza o atraktívne hokejové momenty. V druhom východniarskom derby sa proti sebe postavia rozbehnutí „oceliari“ s michalovskými „líškami“. Hoci vo svojom poslednom vzájomnom stretnutí ťahali Michalovčania za kratší koniec, v nadchádzajúcich chvíľach budú nastupovať víťazne naladení po šesťgólovom skalpe Prešova. Dnes sa budú môcť „líšky“ opäť spoľahnúť na českého gólmana Tomáša Vošvrdu, ktorému sa v poslednom zápase podarilo vychytať čisté konto. Rovnako „oceliari“ sa budú môcť spoľahnúť na svojho kapitána Michala Chovana, ktorý sa minulý týždeň trikrát gólovo presadil  v dvoch zápasoch a z toho raz zariadil svojimi dvoma zásahmi výhru práve nad Michalovcami. Z pohľadu priebežného umiestnenia v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže nás čaká veľmi napínavý duel štvrtého s piatym, čo nám predpovedá, že aj druhé dnešné východniarske derby bude rozhodne zaujímavé.

 

autor: Sara Hrabinská | foto: FB/HK Nitra

PODOBNÉ ČLÁNKY