× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Preview: Posledné regionálne kolo prinesie opäť iba štyri zápasy


09.01.2022

Aj tretie ligové kolo v roku 2022 prinesie neúplnú porciu zápasov, rovnako ako tie predchádzajúce. Pauzovať budú pre koronavírus hokejisti Trenčína a Popradu a s tým aj ich súperi, ktorými sú Nitra a Liptovský Mikuláš. Zvyšné štyri zápasy tak uzavrú regionálne kolá, ktoré sa hrali v tejto sezóne vo vianočnom období. Spomínané dva zápasy sa odohrajú v náhradnom termíne, no aj bez nich bude nedeľná ponuka hokeja v celku atraktívna.

HC´05 Banská Bystrica – HKM Zvolen

Bitka o Hron opäť prinesie zaujímavé hokejové divadlo, rovnako ako v predchádzajúcich štyroch stretnutiach. Bilancia je nevyrovnaná, všetky štyri zápasy tejto sezóny vyhral Zvolen, čo je pomerne neobvyklé. Až v troch prípadoch sa však zápas rozhodol až v predĺžení, resp. nájazdoch, „baranom“ tak k víťazstvu chýba aj trocha šťastia. Paradoxom je tiež fakt, že tieto tri duely sa odohrali pod Pustým hradom, Bystričania tak boli hosťujúcim celkom. Naopak v prípade jediného stretnutia pod Urpínom, išlo o pomerne jednoznačný výsledok v prospech hosťujúceho HKM. Banskobystričania preto budú chcieť konečne prelomiť negatívnu sériu so svojim rivalom, proti druhému Zvolenu to ale jednoduché nebude. Zvolen v novom roku ešte nehral, výhodou „baranov“ môže byť väčší herný výpadok svojho súpera. Bystrica naopak v roku 2022 odohrala už dva zápasy, pričom v prvom trochu prekvapujúco zdolala HK Poprad, no o dva dni na to, v dôležitom súboji, podľahla Liptákom výsledkom 2:5. V prípade víťazstva by sa Bystrica posunula na deviate miesto, no Trenčín, ktorý je na tejto pozícii teraz, bude mať tri zápasy k dobru.

HC MIKRON Nové Zámky – HC Slovan Bratislava

Posledná výhra Nových Zámkov bola práve proti dnešnému súperovi, a to dokonca na ľade tabuľkového lídra. „Býci“ však na ňu nenadviazali, v krajskom derby podľahli Nitre 3:6, no o víťazstve „corgoňov“ sa rozhodlo až v poslednej tretine zápasu. Slovan naopak o dva dni neskôr tohto súpera, v zápase v ktorom padlo dvanásť gólov, pod Zoborom zdolal. Nové Zámky budú chcieť prekvapiť aj tentokrát, „belasí“ si však už dajú lepší pozor a z chýb ktoré urobili v ostatnom zápase proti ich dnešnému súperovi, sa určite poučia. Slovan môže hrať s relatívnym pokojom, na čele tabuľky, kde sa drží už dlhodobo, má zatiaľ jedenásť bodový náskok. Na chvoste tabuľky je ale situácia iná, dva posledné celky delí od seba iba jeden bod, mimo ohrozenia nie je ani mužstvo na desiatom a deviatom mieste. Nové Zámky preto potrebujú body ako soľ, rovnako ako ich súperi z druhej polovice tabuľky. Každý bod sa preto počíta.

HC GROTTO Prešov - HC Košice

Aj na východe republiky nás čaká derby zápas v podobe duelu medzi Prešovom a Košicami. Piate Košice sa predstavia na ľade ôsmeho Prešova, oba celky delí od seba v tabuľke aktuálne päť bodov, preto pôjde o pomerne dôležité stretnutie. Bodovo je stred tabuľky „natesno“ a práve vo vzájomných zápasoch mužstiev na štvrtom až ôsmom mieste je dôležité bodovať. Bilancia vzájomných zápasov týchto dvoch celkov je vyrovnaná, dve víťazstvá ma na konte jeden aj druhý tím. Zápasy boli zatiaľ vždy pomerne vyrovnané, o výsledku rozhodoval iba jeden gól, v jednom prípade dva a nevideli sme žiadne „divoké“ zápasy s množstvom gólov, ako to pri derby občas býva. V lepšej forme sú momentálne „oceliari,“ ich bilancia v posledných piatich zápasoch sú tri víťazstvá a dve prehry. Presne naopak je to s formou Prešova, ten v posledných predchádzajúcich piatich stretnutiach zaznamenal tri prehry a dve víťazstvá. Keď ale do úvahy vezmeme vplyv domáceho prostredia, to nahráva Prešovu – doma v predchádzajúcich piatich dueloch zvíťazil štyrikrát, Košice naopak vonku iba raz.

HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Ingema Michalovce

Štvrtý duel 50. kola sa odohrá taktiež na východe republiky, domáca Spišská Nová Ves bude hostiť Michalovce. „Líšky“ už dali zabudnúť na decembrovú negatívnu sériu a momentálne sú naladení na trojzápasovej vlne výhier, čo im prinieslo aj tabuľkový posun na tretie miesto. Práve posledný zápas roku 2021 proti Spišskej Novej Vsi bol tým odrazovým mostíkom, ktorý napomohol Michalovčanom k lepším výkonom. Tí v nasledujúcich stretnutiach postupne zdolali aj Prešov a Košice a zaslúžene sú najlepším celkom na východe. Spišská Nová Ves naopak nenadväzuje na dobré výsledky z decembra a v predchádzajúcich troch stretnutiach ťahala za kratší koniec. Na Spiši avizovali aj určité finančné problémy, a to najmä kvôli výpadku príjmov zo vstupného, čo sa takisto mohlo ovplyvniť aktuálnu formu. Na domácom ľade však majú „rysy“ o čosi lepšie výsledky, do karát im bude nahrávať aj fakt, že Michalovciam sa na ihrisku súpera v poslednom období príliš nedarí. „Líšky“ svojho dnešného súpera v priebehu tejto sezóny vždy zdolali a bude zaujímavé sledovať, či sa im to podarí aj po štvrtýkrát.

 

autor: Radovan Slávik | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY