× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

PREVIEW: „Kamzíci“ sa po výprasku od majstrov pokúsia o reparát proti Nitre, Spišiaci pocestujú na Liptov


18.01.2022

Už o malú chvíľu sa extraligové štadióny opäť otvoria, aby na svojich klziskách privítali tucet najlepších tímov v krajine. Dnes sa tak môžeme tešiť na zápas medzi „ baranmi“, ktorí po porážke od „belasých“ pohostia na domácom klzisku michalovské „líšky“, rovnako ako novozámockí „býci“, ktorí budú hostiť úradujúceho extraligového šampióna. Dnešok tak bude opäť bohatý o ďalšiu šesticu napínavých duelov, ktoré so sebou istotne prinesú nespočetné množstvo nevšedných okamihov a plno emócií na tribúnach.

Spišiaci pocestujú na Liptov

Hokejistom zo Spišskej Novej Vsi vstup do nového roka vôbec nevyšiel. Momentálne ťahajú už šesťzápasovú šnúru prehier, ktorú sa však pokúsia pretrhnúť práve na Liptove. Liptáci na tom totižto nie sú o nič lepšie, svoju poslednú výhru zaznamenali na „Troch kráľov“ proti Banskej Bystrici, kedy nastrieľali šokujúco už v prvých štyroch minútach štyri góly. V nasledujúcom dueli by sa však opäť mohli spoľahnúť na novú posilu, pochádzajúcu z krajiny tisícich jazier, dvadsaťsedemročného útočníka Kaspera Eloa, ktorý je niekdajším šampiónom fínskej druhej najvyššej súťaže Mestis. Elovi sa podarilo strelecky presadiť už vo svojej premiére, keď strelil jediný gól svojho mužstva. Z tabuľkového pohľadu nás čaká súboj posledného so siedmim, čo indikuje miernu výhodu na strane východniarov, avšak hráči spod Tatier už neraz dokázali proti silnejším tímom bodovať, preto môžeme s určitosťou povedať, že nás čaká zaujímavý a napínavý duel na Liptove. Z oboch vzájomných duelov odchádzal ako víťaz Liptovský Mikuláš.

Dokážu sa „barani“ naladiť víťazne na úkor „líšok“ ?

Banskobystričania budú do tohto duelu nastupovať s pachuťou prehry. V poslednom zápase proti úradujúcemu lídrovi tabuľky utŕžili debakel 2:6. Avšak v kádri hráčov spod Urpína sa udialo niekoľko zásadných zmien. Jednou z nich je aj meno nového kormidelníka, ktorým sa stal Fín Antti Karhula. Bystričania sa už nebudú môcť spoľahnúť na svoju výraznú  ofenzívnu oporu, ruského útočníka Nikitu Scherbaka, ktorý zamieril do Hradca Králové. Odtiaľ sa naopak vracia bystrický odchovanec Patrik Lamper, ktorý s „baranmi“ trikrát dosiahol na titul majstra. Zaujímavý bude tento zápas hlavne pre dvojicu Matejov,  obrancu Mateja Baču a útočníka Mateja Galbavého, ktorý si v rámci hráčskej výmeny vymenili dresy, keďže Bača cestoval do Banskej Bystrice a Galbavý naopak do Michaloviec. „Líšky“ sa však budú môcť oprieť o novú posilu prichádzajúcu z Poľska Martina Przygodzkiho, ktorý je v posledných sezónach súčasťou aj poľskej reprezentácie.  Z papierového pohľadu nás čaká súboj tretieho a desiateho, avšak nikdy sa nedá nič dopredu predpovedať, preto aj tu očakávame duel, pri ktorom si fanúšikovia oboch tímov prídu na svoje.

„Kamzíci“ sa po nedeľňajšom výprasku od majstrov pokúsia o reparát proti „corgoňom“

Popradčania budú po výprasku 2:7 nastupovať do stretnutia s veľkou chuťou zvíťaziť. Avšak ľahký súper ich rozhodne nečaká. Nitra odchádzala zo svojich posledných dvoch duelov víťazne, keď zvládla zápasy s Banskou Bystricou a Prešovom. Východniari sa budú môcť aj v dnešnom dueli spoľahnúť na svoju novú tvár v ofenzívnych radoch, dvadsaťpäťročného útočníka so slovensko-americkým pasom Nicholasa Bondru, ktorý svoj debut zažil už proti Zvolenu. Otázny bude štart Popradčana Dávida Skokana, ktorý zápas vo Zvolene nedohral. Z pohľadu vzájomných zápasov sú na tom lepšie „corgoni“, ktorí zatiaľ v jedinom stretnutí ťahali za dlhší koniec. Podobne aj v tabuľke majú nad podtatranským celkom navrch a to až o trinásť bodov. K dobru však majú samozrejme tri zápasy. Očakávame atraktívny duel, ktorý by mohol byť bohatý na góly.

Úradujúci majstri pocestujú na juh krajiny

Hokejisti spod Pustého hradu nám v poslednom zápase pod Pustým hradom dokázali svoju silu. V dnešnom stretnutí si zmerajú sily s tímom, ktorý nám priebežne ukazuje veľmi rozporuplné výkony, keďže sa drží na chvoste tabuľky. Aj napriek tomu dokázal v posledných dňoch až dvakrát vyhrať nad priebežným lídrom súťaže. Zvolenčanov stále trápia rôzne zranenia a preto je otázny štart hneď viacerých hráčov. Svoj tím nepodrží skúsená opora Marek Viedenský, ktorý má zranenie v hornej časti tela. S určitosťou nenastúpi ani šestnásťročný obranca Samuel Barcík, ktorý je zranený dlhodobo a produktívny bek Jérémy Roy. Nedeľné stretnutie nedohral útočník Tomáš Török. Naopak Dalibor Ďuriš a Nicolas Gubančok sa zo svojho zranenia už zostavili a ich návrat na ľad sa očakáva čoskoro. Z oboch vzájomných stretnutí vyšli víťazne práve „rytieri“, preto sa dá predpokladať, že budú pre nevyspytateľných novozámockých „býkov“ veľmi ťažkým súperom.

„Oceliari“ dnes nastúpia pod Hradom Matúša Čáka

Košičania podobne ako Nové Zámky nám v prebiehajúcej sezóne ukazujú veľmi rozpačitú formu. Vo svojom poslednom zápase, na ktorý nastupovali nabudení po prešovskom skalpe podľahli prekvapivo súperovi z južného Slovenska. Dnes ich však bude čakať rovnako protivník, ktorý v aktuálnom ročníku strieda úspešné a neúspešné obdobia. Trenčania, ale svoje posledné zápasy proti „rysom“ a „býkom“ zvládli hladko, preto sa predpokladá, že aj dnes budú naskakovať na ľad s istou pohodou a sebavedomím. Z papierového pohľadu sa bude jednať o vyrovnaný zápas, keďže „vojaci“ strácajú na „oceliarov“ len osem bodov, pričom majú tri zápasy k dobru. Oba tímy dnes nastupujú na svoj tretí vzájomný duel. Stav z predchádzajúcich dvoch je nerozhodný, keďže v prvom stretnutí dominovala Dukla a pri odvete zas Košice. Dnes sa preto v Trenčíne môžeme tešiť na vyrovnané stretnutie, v ktorom nebude nič jednoznačné až do záverečnej sirény.

Úradujúci líder tabuľky pocestuje do metropoly Šariša

„Belasí“ sa dnes po skalpe Banskej Bystrice predstavia proti „koňarom“. Pre trápiacich sa Prešovčanov to bude istotne veľmi nepríjemný súper na opätovné naskočenie na víťaznú vlnu. Posledné zápasy proti Košiciam, Zvolenu a Nitre dopadli pre Šarišanov tragicky a celkovo sa im v posledných desiatich zápasoch podarilo vyhrať iba štyrikrát. Naopak Slovanisti si po nečakanej prehre s „býkmi“ napravili chuť proti Liptákom a už spomínaným Bystričanom. Tréneri budú môcť do zápasu použiť už aj uzdraveného Tomáša Matouška a Miroslava Preisingera, ktorí sa po zdravotných komplikáciách vrátili do zostavy už v poslednom zápase proti Liptákom. Rovnako sa budú môcť spoľahnúť aj na ofenzívneho kanoniera Marcela Haščáka, ktorý si v poslednom dueli pripísal až päť kanadských bodov za hetrik a dve presné prihrávky. Z oboch doterajších vzájomných stretnutí ťahali za kratší koniec práve „koňare“ a preto sa budú musieť Prešovčania pokúsiť o malý zázrak.

 

 

autor: Sara Hrabinská | foto: FB/HK Dukla Trenčín

PODOBNÉ ČLÁNKY