× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

PREVIEW: „Vojaci“ si druhýkrát v rozmedzí dvoch dní zmerajú sily s Nitrou, Prešov vyzve rovnako sa trápiaci Liptovský Mikuláš


23.01.2022

 

Dnešné kolo bude takisto poznačené veľkou maródkou. Odkladajú sa až tri zápasy a preto dnes uvidíme súboje iba na troch klziskách. „Barani“ hostia Spišskú Novú Ves, Nitra si zmeria sily s Duklou Trenčín a taktiež upriamime pozornosť aj do Prešova, kde sa predstaví posledný Liptovský Mikuláš.

Boj pod Urpínom

V Banskej Bystrici by sme dnes mali sledovať zaujímavý a predovšetkým podľa očakávaní vyrovnaný duel. Hostia zo Spišskej Novej Vsi budú, takisto ako domáci, ťažiť z posledných dvoch zápasov, ktoré obe mužstvá dokázali s prehľadom vyhrať. Šiesta Spišská Nová Ves je v tabuľke pred jej dnešným súperom o štyri body, hoci má na svojom konte o jeden zápas menej. Bystričanov v posledných dvoch spomínaných dueloch skvele podržal brankár Weninger, no na opačnej strane stojaci Marcel Melicherčík sa takisto nenechal zahanbiť a naposledy vychytal „rysom“ dôležité tri body proti Košiciam. Práve brankári by mohli byť dnes veľmi dôležitým faktorom a tak sa naskytuje otázka, ktorý z nich bude dnes úspešnejší. Jej odpoveď sa dozvieme už o pár hodín. 

Dokážu „corgoni“ zaknihovať piatu výhru v rade?

Azda najsledovanejším zápasom bude dnes duel v Trenčíne. Hosťujúca Nitra momentálne ťahá úspešnú sériu štyroch víťazstiev a figuruje na štvrtom mieste tabuľky. Pod hradom Matúša Čáka sa im v tejto sezóne zatiaľ nepodarilo vyhrať a dnes to takisto s istotou nebude prechádzka ružovou záhradou. Fanúšikovia Dukly budú dnes totiž veľmi dôležitou súčiastkou zápasu a aj dnes by tak mohlo platiť pravidlo „môj dom, môj hrad“. Posledný vzájomný zápas týchto „manšaftov“ sa odohral len pred dvomi dňami. Nitra v ňom doma dokázala vyhrať 2:1, natiahla tak svoju víťaznú sériu na štyri zápasy a odskočila svojmu súperovi z deviateho miesta tabuľky už na rozdiel dvadsaťjeden bodov. Sme nesmierne zvedaví, či sa aj do tretice dočkáme výsledku 2:1 a ktorý z tímov dnes nakloní misky váh na svoju stranu. 

Oba tímy s vlažnou formou

Nedeľný podvečer nám prinesie aj duel dvoch tímov s mizernou formou. „Koňare“ aktuálne určite nehrajú podľa predstáv svojich fanúšikov, pretože po ostatných zápasoch sa prepadli až na desiatu pozíciu v tabuľke. V posledných desiatich zápasoch sa z výhry radovali iba dvakrát. Vrásky na čele môže trénerovi Ernestovi Bokrošovi spôsobovať aj fakt, že v ostatných piatich dueloch inkasovali až 25-krát, čo je najviac spomedzi všetkých klubov ligy. Liptáci sa pod vedením Milana Jančušku držia prakticky celú túto sezónu na dne tabuľky. Majú suverénne najhoršie skóre zo všetkých účastníkov súťaže a inkasovali dovedna už 133 gólov. Ani Prešov ani Liptovský Mikuláš v posledných piatich dueloch nebodovali a my sa pýtame, kto dnes prelomí negatívnu sériu a nakopne sa, verme, k lepším výsledkom?

 

 

autor: Filip Kročka | grafika: Marián Kubík

 

PODOBNÉ ČLÁNKY