× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

PREVIEW: Štvorzápasová dohrávka


11.02.2022

Nepriaznivá pandemická situácia počas predchádzajúcich týždňov spôsobila odloženie viacerých zápasov, a tak sme sa dnes dostali do situácie, kedy sú v jeden deň naplánované až štyri dohrávky, pričom každá z nich prislúcha inému kolu. Takmer plnohodnotný zápasový deň prinesie dva derby zápasy a tiež stretnutie tradičných rivalov.

HK Spišská Nová Ves – HKM Zvolen

Spišiaci v dohrávke 34. kola privítajú na svojom ľade hokejistov Zvolena. Domáci celok naposledy podľahol Košiciam 1:2, Zvolen si naopak na svojom ľade poradil s Popradom 5:3. Pre mužstvá síce nepôjde o kľúčový duel, no bodovať potrebujú najmä domáci, šanca na priamy postup do štvrťfinále play – off je totiž stále pomerne veľká, veď „rysy“ na šiesty Poprad strácajú iba tri body. Spišiaci sa musia vyvarovať najmä zbytočným oslabeniam, v poslednom vzájomnom zápase týchto celkov totiž dokázal Zvolen premeniť až tri presilové hry. Napriek tomu vtedy „rysy“ zaznamenali víťazstvo, bodovo sa darilo dvojici Salituro – Giľák, ktorá zaznamenala v zápase osem bodov za tri góly a päť asistencii a výrazne prispela k šiestim gólom Spišskej Novej Vsi pod Pustým hradom.

HK Dukla Trenčín – HC Slovan Bratislava

Aj keď ide o stretnutie tradičných rivalov, v prebiehajúcej sezóne ich vzájomné zápasy nemajú až taký „šmrnc,“ ako tomu bývalo v minulosti. Môže za to výrazný tabuľkový rozdiel oboch celkov a tiež predvádzané výkony, s ktorými v Trenčíne určite nie sú spokojní. Napriek tomu je jasné, že domáci hokejisti sa budú chcieť v dueli „vyšvihnúť,“ napokon, prípadné víťazstvo proti takémuto súperovi môže Trenčanom pomôcť aj do ďalších zápasov, v ktorých taktiež budú chcieť bodovať. Ani Slovan si však nemôže dovoliť strácať body, najmä ak chce základnú časť ukončiť na prvom mieste. Súperi za ním totiž určite čakajú na každé zakopnutie a stratu bodov, ktorá im môže pomôcť dotiahnuť sa na lídra. Trenčín v aktuálnej sezóne ešte nad Slovanom nezvíťazil, všetky tri zápasy skončili výrazne v prospech mužstva z hlavného mesta, „vojaci“ dokonca nedokázali ani v jednom zápase streliť viac než jeden gól. Obe mužstvá preto dnes budú mať motiváciu bodovať, čo môže priniesť zaujímavé stretnutie.

HK Nitra – HC Nové Zámky

Regionálne derby ako dohrávka 32. kola čaká na divákov pod Zoborom, domáci celok privíta svojho krajského rivala z Nových Zámkov. Papierový favorit je aj v tomto zápase jasný, tretí „corgoni“ sú na tom výrazne lepšie než predposlední „býci.“ Nakoľko však ide o derby, bolo by naivné podľahnúť ilúzii papierového favorita. Novozámčania navyše v utorok prehrali doma s Trenčínom, a dôležité stratené body budú chcieť získať dnes. Nitre už až tak o veľa nejde, nedeľnou prehrou so Slovanom stratili kontakt s lídrom a pred najdôležitejšou časťou sezóny sa za prvenstvom už veľmi naháňať asi nebudú. Zároveň majú pred štvrtými Michalovcami šesťbodový náskok, a tak môžu hrať s relatívnym pokojom na hokejkách. Nahrávajú im tomu aj vzájomné zápasy z tejto sezóny, vo všetkých troch dokázali svojho regionálneho rivala zdolať. Podarí sa im to aj po štvrtýkrát?

HC GROTTO Prešov– HK Dukla Ingema Michalovce

Derby je na programe aj na východe republiky, kde proti sebe nastúpia Prešovčania a Michalovčania. Favoritom je celok zo Zemplína, o čom svedčí aj aktuálna zápasová forma, ktorá je výrazne v prospech „líšok.“ Z ostatných desiatich zápasov totiž dokázali zvíťaziť osemkrát, „koňare“ naopak osemkrát prehrali. Víťazne sa nenaladili ani vo finále JOJ Slovenského pohára, v ktorom podľahli celku zo Žiliny vysoko 1:6. Michalovce si v ostatnom zápase poradili so Zvolenom 4:2 a teoreticky je ešte možné, že zamiešajú poradím v horných častiach tabuľky. Na tretiu Nitru síce strácajú šesť bodov, to však nie je nedostihnuteľná strata. Aj Zemplínčania môžu hrať s pokojom na hokejkách, piate Košice síce strácajú iba päť bodov, no náskok pred šiestym Popradom je až jedenásť bodový, a tak by sa Michalovčania vypadnutia z prvej šestky báť určite nemali. Bodovať naopak potrebuje Prešov, ktorý sa prípadnou sériou prehier ešte môže pripraviť aj o play – off.

 

autor: Radovan Slávik | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY