× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Škorvánek poďakoval zverencom za dobrý výkon, Šimko chváli herné zlepšenie Liptákov


19.04.2022

Súboj o víťaza našej druhej najvyššej hokejovej súťaže je už minulosťou. Veľká bitka o Strečno v podaní Martina a Žiliny nakoniec priniesla „vlkom“ vytúžené víťazstvo. Tí sa tak včera už po druhýkrát stretli v barážovom meraní síl s Liptovským Mikulášom. Liptáci však v Žiline dokázali dorovnať sériu, a tak je zatiaľ, po dvoch odohratých zápasoch, stav vyrovnaný.

Fanúšikovia Liptákov mali dôvod na radosť už niekoľko sekúnd po úvodnom buly. Po efektnej prihrávke Juraja Cebáka skóroval do žilinskej bránky Simon Kalousek. O pár minút neskôr doprial po nedovolenom zákroku presilovku domácim Ildar Shiksatdarov. Tú sa im však nepodarilo využiť. Žilinských priaznivcov zdvihol zo sedadiel gól Mateja Maceka, ktorý po peknej akcii spolu s Marcelom Petranom a Františkom Skladaným vyrovnal skóre. „Myslím si, že sme do dnešného zápasu vstúpili aktívnejšie, avšak nedokázali sme ho zvládnuť. Zlomový moment nastal  v druhej tretine, kedy sme zaznamenali najväčšiu aktivitu, no nakoniec sme dostali gól. Avšak, treba poznamenať, že sme vyrovnaní súperi. Zatiaľ ešte nič nie je stratené. Do ďalšieho duelu sme pripravení zabojovať,“ zhrnul výsledok včerajšieho zápasu strelec jediného žilinského gólu Matej Macek. V druhej polovici prvej tretiny sme už boli svedkami len niekoľkých vylúčení v podaní Daniela Babku na strane Liptákov a Mareka Drtinu a Jakuba Cígera na strane domácich.

Prostredných dvadsať minút prinieslo hneď v úvode nevyužitú presilovku v podaní hostí, po faule Petra Šidlíka. Tú o niekoľko minút vystriedala početná prevaha na strane domácich. Hoci sa počas tejto dvadsaťminútovky zdalo, že „vlci“ majú nad súperom ofenzívnu prevahu, predsa len sa podarilo strelecky presadiť z hokejky Filipa Mezovského práve Liptákom. „Včera to bol z kvalitatívneho pohľadu ďaleko vyrovnanejší zápas. Toto stretnutie malo náboj už od začiatku. Z našej strany došlo jednoznačne k hernému zlepšeniu, ktoré nám nakoniec dopomohlo k celkovej výhre v dnešnom dueli,“ zhodnotil výkony svojich zverencov asistent trénera Liptákov Ján Šimko. K výkonu svojho mužstva sa taktiež vyjadril aj tréner domácich Stanislav Škorvánek st. „S Liptovským Mikulášom sme boli vyrovnaný súper. Ak by som to mal triezvo zhodnotiť, tak rovnako ako v prvom zápase, aj v tomto lepší tím prehral. My presne vieme v čom je Mikuláš lepší, a ak na tom popracujeme aj my  máme veľkú šancu vyhrať. Každopádne ďakujem chlapcom za dnešný výborný výkon,” uzavrel žilinský kormidelník.

Tretia tretina bola už od úvodu plná vylúčení. Odštartoval to Adam Haluška, ktorý sa po menšej pästnej potýčke šiel schladiť na lavicu hanby spolu s Martinom Hrebíčkom. O pár sekúnd na to ich vystriedal po nedovolenom ataku Juraj Cebák. V tomto zápase sme boli nakoniec svedkami dvoch bitiek. Tá druhá sa udiala desať minút pred koncom v podaní Ildara Shiksatdarova a Jaroslava Markoviča. Hostia sa však aj napriek vypätým emóciám primäli ešte k jednej gólovej akcii zásluhou Michala Uhríka a Juraja Cebáka, ktorú korunoval za Škorvánkov chrbát Marek Hovorka. „Od úvodného zápasu sme rozhodne urobili veľký, herný pokrok, ktorý sa odzrkadlil v dnešnom stretnutí. Rozhodne sme mali navrch v ofenzívnej kvalite hry. Je pravdou, že najťažší moment nastal hlavne v druhej tretine, kedy nás štyri minúty súper nepustil z vlastného obranného pásma, no aj napriek tomu sa nám podarilo skórovať,“ povedal autor tretieho gólu Liptákov Marek Hovorka, ktorý ako bývalý hráč žilinských „vlkov“ vyjadril svoje osobné pocity ohľadom tejto baráže. „Určite mám na Žilinu dobré spomienky. Dúfam, že aj oni na mňa. Hlavne na tú skvelú sezónu, ktorú sme tu prežili. Môžem povedať, že sa mi v Žiline hralo veľmi dobre,“ uzavrel na záver tridsaťsedemročný center.

 

autor: Sara Hrabinská | grafika: Lukáš Ďugel

PODOBNÉ ČLÁNKY