× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Hrali sme vyrovnanú sériu, no s nestabilnými výkonmi, konštatuje Bjalončík


03.05.2022

Hokejisti spod Tatier odštartovali aktuálnu sezónu pomerne dobre. Väčšia dráma nastala až v závere hlavnej časti, kedy do poslednej chvíle nebolo jasné, ktorý tím si uchmatne poslednú štvrťfinálovú miestenku. Nakoniec sa to podarilo Popradčanom. Tí si tak v atraktívnom sedemzápasovom vyraďovacom boji zmerali sily s Nitranmi. Na pocity zo zmareného semifinálového sna a mnoho ďalšieho sme sa spýtali popradského útočníka Petra Bjalončíka.

„Kamzíci“ po napínavom konci hlavnej časti schytali do štvrťfinálového boja veľmi náročného súpera, s ktorým však predviedli mimoriadne atraktívne hokejové divadlo. „Podľa môjho názoru to bola veľmi vyrovnaná séria, no naše výkony boli ako na hojdačke. Hlavne prvé dva zápasy boli diametrálne odlišné. Najviac ma mrzí, že aj keď sme si vybojovali mečbal, pred plnými popradskými tribúnami sa nám ho nepodarilo využiť,“ zhodnotil svoje pocity z uplynulej vyraďovacej časti Peter Bjalončík.

Treba spomenúť, že táto štvrťfinálová séria bola ďaleko bohatšia na góly ako bola tá v Bratislave a Košiciach. „Bolo to hlavne kvôli štýlu hry oboch tímov. My sme sa rovnako ako Nitra nebáli ísť do rizika na úkor obrany a hrať v ofenzíve. Brankári sa rozhodne nenudili ani v jednom zápase,“ povedal dobre stavaný útočník, ktorý taktiež zohral významnú úlohu v tejto sérii. Mladý Popradčan si v play-off pripísal jeden bod na zápas, čo sa dá vzhľadom na jeho bodový zisk v základnej časti považovať za impozantný úspech. „Mne štýl hry Nitry sedel počas celej sezóny. Tím hrá ofenzívne a hlavne dávajú dôraz na pohyb. Tie body boli sčasti aj vizitka mojich spoluhráčov z útoku, kde sme si vždy veľmi dobre rozumeli,“ skonštatoval skromne svoj štvrťfinálový výkon dvadsaťtriročný center.

Žiaľ, ani toto Popradčanom nestačilo na to, aby pred domácimi priaznivcami vybojovali postup. „Bohužiaľ, sme si nedokázali ustrážiť kľúčových hráčov súpera a sťažiť im každý jeden pohyb. Naopak oni si postrážili našich lídrov celkom slušne. Takisto majú v tíme aj veľa mladých hráčov, ktorí mali fyzicky navrch oproti nám. Najmä však v poslednom zápase mali viac síl,“ okomentoval možné príčiny domáceho zlyhania bývalý juniorský reprezentant, ktorý zároveň jedným dychom dodal: „Celú sezónu sme dostávali veľa gólov a to isté platilo aj v play-off. V defenzíve nám to mierne škrípalo, pretože sme aj my útočníci, mali viac pomáhať obrancom a brankárom. Taktiež sa nám zranili štyria hráči a ich strata bola pre náš tím citeľná.“ Je potrebné ale skonštatovať, že v tejto sérii si boli oba tímy vyrovnanými súpermi už od prvého vzájomného zápasu. „Vyzdvihnúť by som chcel hlavne to, že naša hra mala konečne po takmer celej sezóne jasnú kontinuitu a dokázali sme hrať súdržne. Veľký podiel má na tom aj tréner Hrnčár, ktorý sa od svojho príchodu snažil sceliť partiu a usiloval sa o to hlavne po mentálnej stránke, nakoľko vedel, že hráčske kvality v tíme sú,“ vyzdvihol herné pozitíva „kamzíkov“ Bjalončík.

Neodmysliteľnou súčasťou a zároveň veľkou podporou pre jednotlivé tímy sú počas tohto play-off aj priaznivci, ktorí majú po dlhom čase možnosť vidieť svoje obľúbené celky v akcii naživo a bez obmedzení. To sa prejavilo aj počas spomínanej série medzi Popradom a Nitrou. „Myslím si, že fanúšikov náš hokej veľmi bavil a bolo to aj cítiť. V Nitre bola už klasicky skvelá atmosféra, kde som ani po skončení zápasov nevedel zabudnúť na niektoré ich melódie. V Poprade bola výborná atmosféra hlavne v šiestom zápase, kedy bola vypredaná aréna po troch rokoch. Mrzí ma hlavne to, že sme nedokázali našich priaznivcov potešiť víťazným zápasom a oslavovať s nimi postup do semifinále,“ popísal statný útočník svoje pocity z atmosféry, ktorú im dopriali fanúšikovia tejto série na štadiónoch oboch celkov.

Aktuálne si hráči, užívajú zaslúženú prestávku po nabitej sezóne, takže náš zaujímalo ako trávi oddychový čas náš respondent. „Momentálne mám pokojné dni, občas sa idem prejsť do prírody alebo trávim čas s priateľmi na káve. Od mája však oddych končí, pretože sa idem pripravovať na novú sezónu,“ stručne popísal svoje dni mladý odchovanec podtatranského celku. S posezónnou prestávkou sa taktiež neodmysliteľne spájajú aj klubové prestupy. „O svojej budúcnosti mám už jasno, ale momentálne nemôžem nič povedať až pokiaľ to nezverejní samotný klub,“ na záver načrtol víziu svojich zajtrajškov Peter Bjalončík.  

 

autor: Sara Hrabinská | grafika: Marián Kubík

 

PODOBNÉ ČLÁNKY