× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

NHL Draft 2022: Ako ovplyvnil rebríček uplynulý ročník extraligy?


07.05.2022

Ako už bolo mnohokrát spomínané v priebehu práve ukončenej sezóny, medzi najhorúcejších slovenských adeptov na draft patrí jednoznačne trio Slafkovský, Mešár a Nemec. V najnovšom rebríčku možno badať okrem množstva zaujímavých mien zo zahraničných líg aj mohutnejšiu stopu našej najvyššej hokejovej súťaže. Po jej konci, sa medzi 45 najlepších korčuliarov zaradili okrem dua z Popradu a Nitry aj ďalší dvaja mladí hokejisti.

Najčerstvejší „ranking“ hráčov pred oficiálnym draftom 2022, ktorý vydáva pravidelne NHL Central Scouting, disponuje až štyrmi hráčmi slovenskej extraligy. Hokejisti sú rozdelení do niekoľkých kôl, podľa ich draftových predpokladov. Nášmu kvartetu extraligistov sa podarilo umiestniť do 45. miesta čo znamená, že by mali byť draftovaní podľa očakávaní v prvom až treťom kole.

Vynikajúce výkony v slovenskej reprezentácii a takisto aj vo fínskej najvyššej hokejovej súťaži zabezpečili Jurajovi Slafkovskému pozíciu lídra. Na 3. mieste v rebríčku sa umiestnil Šimon Nemec, ktorý ma taktiež za sebou úspešnú sezónu v našom najcennejšom drese a rovnako aj v slovenskej extralige, kde získal spolu s Nitrou titul vicemajstra. Popradský odchovanec Filip Mešár sa po impozantných výkonoch v uplynulom ročníku nachádza na 20. pozícií. Podľa aktuálneho rebríčka si vybojovala miesta v popredí aj dvojica tohtoročných finalistov. Adam Sýkora sa po vydarenej sezóne pod Zoborom umiestnil na 42. mieste, a teda podľa predpokladov by mohol byť draftovaný v druhom, nanajvýš treťom kole. Alex Šotek, ktorý si aktuálne v kariére pripísal zisk titulu extraligového majstra získal 45. priečku, a preto sa jeho draftové nádeje upierajú skôr k tretiemu kolu.

Okrem spomínanej štvorice extraligistov, ktorí si svojimi výkonmi zabezpečili solídne šance splniť si svoj najväčší hokejový sen, sa do širšieho výberu európskych korčuliarov dostali aj ďalší hráči zo slovenských klzísk. Sebastián Nahálka, ktorý obliekal dres popradskej juniorky sa nachádza na 110. priečke. Šikovný center rezervy „belasých“ Luca Krakovský sa zaradil na 117. miesto spomedzi širšieho výberu 157 európskych korčuliarov, ktorí sú v hľadáčiku skautov.

 

autor: Sara Hrabinská | grafika:

PODOBNÉ ČLÁNKY