× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Kasper Elo: „Čas na Slovensku som si užil, ak príde príležitosť určite sa do súťaže ešte vrátim“


24.05.2022

Liptovský Mikuláš bol s blížiacim sa koncom prestupového obdobia uplynulej sezóny veľmi aktívny na trhu s legionármi. Medzi zahraničné opory Liptákov sa okrem iných zaujímavých mien zaradil aj dvadsaťosemročný rodák z Helsínk, Kasper Elo. Práve jeho sme sa rozhodli vyspovedať v tomto posezónnom rozhovore ohľadne jeho pocitov z pôsobenia v slovenskej extralige a budúceho potenciálneho návratu späť na klziská našej najvyššej hokejovej súťaže.

Pre Liptákov sa niesla posledná sezóna v znamení porážky. Celkovo z päťdesiatich odohratých zápasov sa im podarilo ukoristiť pätnásť výhier, ale iba osem z nich bolo v riadnom hracom čase. Šikovný center, pre ktorého bol Liptovský Mikuláš iba tretím zahraničným pôsobiskom v kariére, zaznamenal v osemnástich zápasoch sedembodový zisk. „ Myslím si, že slovenská extraliga je veľmi dobrá súťaž. Pre mňa to bola mimoriadne užitočná skúsenosť, vedieť sa prispôsobiť tunajším podmienkam. Hlavne preto, že fínska liga sa celkovo veľmi odlišuje od tej tunajšej,“ zhodnotil bývalý šampión fínskej druhej najvyššej hokejovej ligy, ktorý zároveň jedným dychom dodal. „Samozrejme, ak by sa naskytla príležitosť dozaista sa veľmi rád vrátim späť do tejto súťaže. Ten čas, ktorý som strávil v Mikuláši som si skutočne užil, či už z hráčskeho ako aj z osobného hľadiska. Na Slovensku sa hrá výborný hokej, ktorý je obohatený o množstvo kvalitných hráčov zo zahraničia. Okrem toho sa mi veľmi páčilo aj mesto. Takže aj keď som momentálne o tom ešte neuvažoval, určite svoj návrat v budúcnosti nevylučujem.“

Liptáci si vďaka tomu, že po základnej časti opäť obsadili poslednú priečku v tabuľke, museli zahrať  baráž o udržanie sa v extralige proti víťazovi Slovenskej hokejovej ligy zo Žiliny. „Našu hru by som hodnotil priemerne. Nebol to zlý, ale rovnako ani veľmi oslnivý výkon, ktorý sme v tejto baráži podali. Avšak, hrali sme viac srdcom a chceli sme vyhrať, čo sa nakoniec aj odzrkadlilo na výsledku. Ja osobne som sa snažil hrať viac defenzívne, pretože našou úlohou bolo hlavne brániť ofenzívnym hráčom súpera skórovať, čo nakoniec zvyšovalo naše šance na celkovú výhru v každom jednom zápase,“ zhodnotil tímový výkon v tejto sérii Elo.

Liptovský  Mikuláš  však patrí už niekoľko sezón k celkom, ktoré bojujú o udržanie sa v extralige, preto sme sa spýtali nášho respondenta v čom vidí najväčšie herné nedostatky svojho bývalého zamestnávateľa. „Hoci sme sa naozaj v jednotlivých zápasoch snažili, nedokázali sme efektívne premienať naše gólové príležitosti, v tom vidím náš najväčší nedostatok,“ stručne okomentoval fínsky kanonier. stručne okomentoval fínsky kanonier.Komplexne si však veľmi pochvaľuje kolektívnu atmosféru v kabíne. „ Osobne mám veľmi rád každého hráča v tíme. Naozaj si nemôžem vynachváliť vzťahy, aké sme mali medzi sebou a takisto aj s trénerským štábom. Rozhodne patrili medzi najlepšie aké som kedy zažil. Skutočne na to nemôžem povedať nič zlé,“ nešetril chválou na adresu Liptákov Elo.

Nuž aj napriek týmto pozitívam to zatiaľ vyzerá tak, že skúsený fínsky center bude v budúcej sezóne pôsobiť za hranicami našej krajiny. „Aktuálne som dostal niekoľko ponúk z rôznych klubov, avšak stále si nechávam čas na rozmyslenie. Ak by som dostal príležitosť v ďalšej sezóne, určite by som veľmi rád pokračoval v drese Liptovského Mikuláša,hmlisto popísal svoje hokejové vyhliadky na záver rozhovoru náš respondent.

 

autor: Sara Hrabinská | foto: FB/MHK 32 Liptovský Mikuláš

PODOBNÉ ČLÁNKY