× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

ZOOM na posily: Osburn, Campbell, Prapavessis


24.08.2022

Dnes sa spolu pozrieme na trojicu veľmi zaujímavých hráčov z amerického kontinentu, ktorí nasledujúcu sezónu rozšírili rady Michaloviec, Košíc a Nitry. Všetci traja majú za sebou skutočne pestré a zaujímavé hokejové príbehy. Poďme sa teraz spoločne pozrieť na to, ako prebiehali kariéry nášho dnešného tria extraligových nováčikov a taktiež aj na to, ako sa nakoniec dostali až do našej najvyššej hokejovej súťaže.

Zach Osburn

Súpisku Michaloviec v novej sezóne rozšíril aj dvadsaťpäťročný rodák z amerického Plymouthu. Mladý obranca prichádza na Slovensko z talianskej súťaže AlpsHL, v ktorej nastúpil na 38 zápasov a získal 40 kanadských bodov. Pre šikovného Američana sa jedná o druhé pôsobisko na starom kontinente. Vo svojej domovine sme ho mohli vidieť napríklad v súťaži USHL. Tam v drese Indiana Ice a neskôr Chicago Steel odohral počas dvoch sezón 58 stretnutí a obohatil svoje konto o sedemnásť bodov. Rovnaký čas strávil aj v kanadsko-americkej súťaži ECHL, v tej zasiahol do 94 duelov so ziskom slušných 53 bodov. V tíme Michigan State University pôsobil aj v univerzitnej lige NCAA, v ktorej počas štyroch ročníkov naskočil na ľad 141-krát a nazbieral spolu 54 bodov. Jeho zatiaľ najvýraznejším úspechom je zisk zlatej medaily na turnaji piatich krajín zo sezóny 2013/2014.

Colin Campbell

Skúsený tridsaťjedenročný útočník z kanadského Ontária prichádza v nasledujúcom ročníku posilniť ofenzívne rady „oceliarov“. Pre dobre stavaného Kanaďana pôjde už o tretí zahraničný angažmán v kariére. V sezóne 2020/2021 pôsobil v ICEHL v tíme Vienna Capitals, v ktorom počas 23 zápasov získal 26 kanadských bodov. Odtiaľ sa napokon presunul do najvyššej nemeckej hokejovej súťaže DEL, kde pôsobil uplynulú sezónu. Tam v mužstve Augsburger Panther odohral 41 stretnutí, v ktorých sa dokázal presadiť devätnásťkrát. Najväčšiu časť svojej doterajšej kariéry však strávil v kanadsko-americkej AHL. V spomínanej súťaži nastúpil počas siedmich sezón na 367 stretnutí a zvládol obohatiť svojej osobné štatistiky o slušných 124 bodov. Rovnako si však prešiel aj univerzitnou súťažou NCAA. Tam v drese Lake Superior State University počas štyroch ročníkov naskočil na ľad 119-krát a získal 64 bodov. V sezóne 2016/2017 sa stal víťazom najdlhšie udeľovanej trofeje Calder Cup, ktorá sa prideľuje každoročne víťazovi play-off kanadsko-americkej súťaže AHL.

Michael Prapavessis

„Corgoni“ v nasledujúcej sezóne privítali do svojho tímu novú defenzívnu posilu v podobe dvadsaťšesťročného rodáka z kanadského Ontária. Pre šikovného obrancu pôjde o vôbec prvé zahraničné pôsobisko. Najväčšiu časť svojej doterajšej kariéry strávil v kanadsko-americkej ECHL, v ktorej nastúpil v štyroch sezónach na 106 zápasov so ziskom 50 bodov. O niečo menej plodné pôsobenie si zapísal v AHL, kde naskočil na ľad počas troch ročníkov 55-krát, no bodovo sa dokázal presadiť iba osemkrát. V americkej univerzitnej súťaži NCAA hájil farby tímu Rensselaer Polytechnic Institute, v ktorých počas štyroch ročníkov zasiahol do 154 stretnutí so ziskom 62 kanadských bodov. Svoju najúspešnejšiu sezónu zažil na prelome rokov 2013/2014, kedy sa okrem iných ocenení stal v kanadskej OHL najproduktívnejším obrancom súťaže a nakoniec aj víťazom spomínanej ligy.  

autor: Sara Hrabinská | grafika: Lukáš Ďugel

PODOBNÉ ČLÁNKY