× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

„Ja osobne som si veľmi vychutnal fakt, že sa mi podarilo rozhodnúť zápas mojím prvým oficiálnym gólom pred domácim obecenstvom,“ hovorí Dominik Sojka


18.09.2022

Piatkové úvodné kolo nového ročníka našej najvyššej hokejovej súťaže nám prinieslo parádnu gólovú prestrelku pod Urpínom. Hoci hostia zo Spišskej Novej Vsi si vybojovali počas zápasu niekoľkokrát náskok, domácim sa nakoniec vždy podarilo dotiahnuť a nakoniec aj v zápase zvíťaziť.

 

Úvodná tretina síce priniesla v samotnom začiatku početnú výhodu pre domáci tím zásluhou dvojminútového trestu Haydena Verbeeka, ale aj napriek tomu strelecké skóre v zápase otvorili vďaka Jurajovi Majdanovi práve „ rysy“ v oslabení. V druhej polovici úvodnej dvadsaťminútovky si zahrali Spišiaci zásluhou Ivana Ďatelinku presilovku. Tú nakoniec využil Dominik Jendek k svojmu vyrovnávajúcemu zásahu. Koniec prvej tretiny nám priniesol už iba druhú početnú výhodu pre hostí.

Prostredných dvadsať minút odštartovali Spišiaci svojimi dvoma presnými zásahmi z hokejok Adama Žiaka a Ivana Nováka, čím sa dostali behom minúty do pohodlného dvojgólového vedenia. Ich radosť však netrvala dlho, keďže po peknej prihrávke Alexa Tamášiho Rastislav Gašpar znížil náskok hostí už iba na jeden presný zásah. Po troch minútach sa však Spišiaci dostali opäť do dvojgólového vedenia zásluhou Michaela Vandasa. V druhej polovici tretiny sme boli svedkami niekoľko po sebe idúcich presiloviek oboch tímov, ktoré však nedokázali využiť. Posledné dve minúty sa podarilo Bystričanom prevziať kontrolu nad hrou a vďaka Alexovi Tamášimu a Rastislavovi Gašparovi vyrovnať stav stretnutia.

Posledných dvadsať minút odštartovali „barani“ opäť v oslabení zásluhou Andreja Bíreša, ktoré sa však Spišiakom nepodarilo využiť. Ich chvíľa prišla až spolu s Kalem Kerbashianom o päť minút neskôr. Nasledovala séria vylúčení, ktoré v konečnom dôsledku ponúkli domácim možnosť hrať presilovku o dvoch hráčov, ktorú sa podarilo premeniť kanadskému legionárovi Brandenovi Troockovi. Hoci sa domáci dostali opäť do početnej nevýhody vďaka dvojminútovému trestu Žigu Pavlina, Dominikovi Sojkovi sa podarilo svojim presným zásahom rozhodnúť stretnutie v prospech domáceho tímu. „Mojím hlavným cieľom bolo to, aby sme vstúpili do nového ročníka extraligy pred domácim publikom víťazne, čo sa nám aj nakoniec podarilo. Toto stretnutie nám jasne ukázalo v čom sme robili chyby, a rovnako však ukázalo aj našu silu a koncentrovanosť, práve v tom, že sme sa dokázali vždy gólovo dotiahnuť a nakoniec otočiť stav v náš prospech. Ja osobne som si veľmi vychutnal fakt, že sa mi podarilo rozhodnúť zápas mojím prvým oficiálnym gólom pred domácim obecenstvom,“ zhodnotil svoje pocity bezprostredne po zápase autor víťazného presného zásahu.

 

autor: Sara Hrabinská | foto: FB/HC 05 Banská Bystrica (Maroš Burik)

PODOBNÉ ČLÁNKY