× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Zlý vstup Košíc do sezóny


01.10.2022

Tridsiaty ročník našej Tipos Extraligy je už v plnom prúde. Prvé zápasy nám postupne ukázali, čo možno od jednotlivých tímov očakávať. To, že aj tento rok bude liga vyrovnaná, nám zatiaľ potvrdzujú mužstvá, ktoré predošlú sezónu ťahali za kratší koniec. Nepríjemne prekvapenie si však pre svojich fanúšikov hneď v úvode ročníka pripravili hokejisti z Košíc.

Vstup „oceliarov“ do sezóny určite nejde podľa plánu. Košičania sa po štyroch odohratých zápasoch nachádzajú už na poslednej priečke tabuľky, do ktorej si zatiaľ nepripísali ani jeden bod. Kanadský tréner Dan Ceman, ktorý je známy z pôsobenia v Banskej Bystrici, tak bude mať čo robiť.

V prvom zápase na ľade Michaloviec odohrali oceliari veľmi dobrý a vyrovnaný zápas. Hneď v prvej tretine sa im podarilo dostať do vedenia, no z víťazstva 3:2 sa nakoniec tešili „líšky“. Košice mali doma ako prvých hostiť Slovanistov, ktorým majú po minuloročnom play-off čo vracať. Derby medzi dvomi najväčšími rivalmi sa však muselo odložiť na neurčito, nakoľko práve „oceliari“ sú situáciou s rastúcimi cenami energií postihnutí najviac. Dočasné zázemie si preto museli nájsť v neďalekej Crow Aréne, keďže prenájom Steel arény by aktuálne bol nad limity ich finančných možností.

Zápas tretieho kola proti Nitre sa Košičanom opäť nevydaril. Po dvoch tretinách svietilo na tabuli skóre 1:1. Hoci mali v zápase navrch hostia, „corgoni“ duel zlomili v závere stretnutia zásluhou Gajdoša a Solenského. Po výhre 3:2 si  aj vďaka obrovskej podpore divákov z hľadiska pripísali plný počet bodov. V nedeľňajšom štvrtom kole privítali „oceliari“ doma rozbehnutých Prešovčanov, ktorí dovtedy stratili body iba v Poprade. V zápase boli jednoznačne dominantnejšími domáci, skóre v druhej tretine otvorila letná akvizícia Joona Jääskeläinen. Ten sa na východ Slovenska rozhodol presťahovať po sezóne v bratislavskom Slovane. Košický „domček z karát“ sa však rozpadol v tretej tretine, kedy Šarišania dvakrát rozvlnili sieť za brankárom Dominikom Riečickým. Prešov tak zvíťazil 2:1. Mužstvu Dana Cemana sa v tomto východniarskom derby podarilo prestrieľať súpera v pomere 39:14, na efektivite ale budú musieť hráči ešte zapracovať. Napriek negatívnemu ohlasu zo strany fanúšikov na cenu vstupeniek, ktorá sa vyšplhala až na 20 eur, si na náhradný zimný štadión s kapacitou 1 100 ľudí našlo cestu 830 divákov.

„Oceliari“ naďalej pokračujú v tejto negatívnej sérii, a nepodarilo sa im ju pretnúť ani včera, kedy sa predstavili na ľade Zvolena. „Rytierom“ pred zápasom patrilo druhé miesto v tabuľke. Vzájomná bilancia z predošlej sezóny hovorila v prospech Košíc, ktorým sa podarilo vyhrať tri zápasy zo štyroch. „Prehrali sme tri zápasy v rade, a to nie je nikdy príjemné. Potrebujeme sa chytiť víťazstvom. S takýmto útokom musíme dávať viac gólov. Chce to vyššiu efektivitu,“ skonštatoval po minulom víkende pre klubový web HC Košice kapitán „oceliarov“ Michal Chovan. Hoci išli Košičania do zápasu odhodlane, napokon, ani po štvrtýkrát nebodovali. Hostia v zápase iba doťahovali výsledok, triumf domácich potvrdil osem minút pred koncom Sideroff a o štyri minúty na to druhým gólom v zápase aj mladý Zvolenčan Kašlík. Košice sú posledným celkom, ktorý ešte nebodoval, v nedeľňajšom kole privítajú doma Trenčín, ktorý sa zásluhou zisku troch bodov v Poprade odpútal od úplného dna tabuľky. Práve v súboji s predposlednou Duklou budú mať Košičania príležitosť bodovať naplno a zastaviť tak jeden z najhorších vstupov do sezóny v ich podaní.

 

autor: Matej Bartoš | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY