× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Slovan uštedril na domácom ľade Zvolenu “desiatku”


12.10.2022

Na bratislavskom štadióne sa v nedeľu hral šláger ôsmeho kola Tipos extraligy medzi poslednými dvoma víťazmi pohára Vladimíra Dzurillu.

Paradoxne zápas začali lepšie hostia, ktorí dokonca v konečnom zúčtovaní boli strelecky aktívnejší. No štyri góly v posledných piatich minútach prvej tretiny zložili Zvolen na kolená. Najskôr sa v pätnástej minúte strelecky presadil Pecararo, ktorý využil skvelú prihrávku od Takáča. Druhý presný zásah “belasých” pridal po krásnom priťuknutí Ackeredovej strely Tomáš Zigo. Už po dvoch minútach na to rozvlnili domáci sieť po tretíkrát. Prvý gól v sezóne si pripísal po strele od modrej čiary MacKenzie. Slovanisti sa tešili v prvej dvadsaťminútovke ešte raz, deväť sekúnd pred koncom pridal Zigo svoj druhý gól v stretnutí.

Zvolen po prvej tretine vystriedal brankára, no napriek tomu nezačal tú druhú o nič lepšie. Už po dvadsaťjeden sekundách zvyšoval na 5-0 Harris po skvelej nahrávke od Pecarara. Následne však prišiel nedovolený zákrok Minárika na Hraška, ktorý bol ohodnotený trestom do konca zápasu. V päťminútovej presilovke sa však najprv dostali k šanci domáci kedy sa Matoušek so Zigom ocitli v prečíslení dvaja na jedného, no zakončenie Matouška sa neskončilo gólom. Naopak Zvolen nakopol gólom po krásnej strele Huntebrinker a následne sa po necelých dvoch minútach presadil aj Gropp, ktorý upravil na 5-2.

Po druhej tretine asi nikto neočakával, že zápas skončí takým výsledkom ako skončil. No možnú nádej na body pre Zvolen dal Adam Lukošík, ktorý svojim faulom zariadil ďalšiu päťminútovú presilovku. Zmiernil ju však Maroš Jedlička, ktorý si chcel zastať svojho spoluhráča a bol mu udelený trest za hrubosť. Úplne toto prečíslenie ukončil Šiška, ktorý útočným faulom poslal dokonca na tridsať sekúnd Zvolen do oslabenia. Už pri vyrovnanom stave sa po peknej nahrávke Bezáka dostal na listinu strelcov Fominykh. V dvanástej minúte strelec šiesteho gólu Slovana Fominykh nahrávkou na modrú čiaru uvoľnil Ackereda, ktorý strelil svoj prvý extraligový gól za Slovan a zvýšil už na 7-2. V štrnástej minúte sa predviedol prvý útok Slovana krásnou akciou, ktorá skončila gólom Haščáka. No radosť nemohla vypuknúť hneď, keďže sa rozhodcovia ešte išli poradiť. Gól bol však následne uznaný. Ďalší presný zásah “belasých” strelil v presilovke po šikovnom nahodení spoza brány od Takáča opäť Haščák, ktorému sa puk podarilo prepasírovať za chrbát Petríka. Štadión Ondreja Nepelu sa po tomto góle dožadoval aj toho desiateho. A domáci im ho dopriali, konkrétne Tomáš Zigo, ktorý týmto zakončením dosiahol hattrick.

Pre Slovan je to tretia výhra, v ktorej dokázali streliť desať a viac gólov od návratu z KHL. V sezóne 2019/20 sa im to podarilo dokonca dvakrát, keď zdolali Detvu a Liptovský Mikuláš v pomere 11-0. Tentoraz to má však väčšiu hodnotu, keďže pred týmto kolom mali oba tímy rovnaký počet bodov. Domáci tím tak Zvolenu vrátil prehru 7-1 z minulej sezóny.

 

autor: Samuel Cagáň

PODOBNÉ ČLÁNKY