× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Pavel Kantor: Mojím osobným cieľom je byť každý deň lepším brankárom a človekom.


13.10.2022

Jedným z najžiarivejších výkonov sa počas úvodného mesiaca nového ročníka našej najvyššej hokejovej súťaže vyznamenal český brankár v drese Nových Zámkov Pavel Kantor. Ten si drží po ôsmich odohratých zápasoch až 94,2% úspešnosť zásahov. Tridsaťjedenročný rodák z Českých Budejovíc si počas svojej kariéry vyskúšal okrem domácej extraligy aj pôsobenie v Nórsku a Veľkej Británii.

„Náš vstup do sezóny by som zhodnotil veľmi dobre. Možno až nad očakávania. Na druhú stranu máme za sebou iba niekoľko odohratých zápasov, takže musíme takto pokračovať aj naďalej,“ hodnotí na začiatok náš respondent. Novozámčania sa v tejto sezóne pokúsia napraviť si chuť po minuloročnom jedenástom mieste, ktoré obsadili po základnej časti. „Tímovými pozitívami sú jednoznačne veľmi dobrá atmosféra v kabíne od začiatku prípravy, obetavosť v zápasoch a celkový charakter mužstva. Nedostatky vidím zatiaľ v nestabilných výkonoch počas zápasov a zbytočných fauloch, ktorých sa dopúšťame,“ priblížil Kantor.

Ako sme už avizovali v úvode článku, pre skúseného gólmana pôjde iba o tretí zahraničný angažmán v kariére a vôbec prvý v našej najvyššej hokejovej súťaži. „Nové Zámky mali o mňa veľký záujem. Ponúkli mi veľmi dobré podmienky. Plus celková situácia na trhu bola pred touto sezónou veľmi komplikovaná, takže som nechcel dlho čakať na nejaký „zázračný“ angažmán,“ opisuje svoj príchod do klubu nová posila „býkov“, ktorá zároveň jedným dychom dodáva: „V Zámkoch máme veľmi dobré zázemie a podmienky pre každodennú prácu. Pred príchodom som poznal iba Juraja Mikuša, s ktorým sme spoločne pôsobili v Litvínove. Inak osobne nikoho. Zmieniť však musím svojho brankárskeho kolegu Juraja Ovečku, ktorý je skvelým parťákom. A som rád, že tu so mnou nie je nikto, s kým by som si nerozumel.“ 

Kantor si počas svojej bohatej kariéry siahol na extraligovú trofej iba raz a to v sezóne 2018/2019 spolu s tímom Oceláři Třinec. „Ak chce byť tím úspešný, tak by mali ísť osobné ciele bokom. Na druhú stranu niektorí máme v mužstve kľúčové úlohy, ktoré musíme naplniť. Mojím osobným cieľom je byť každý deň lepším brankárom a človekom,“ opísal skúsený Čech. 

Sezóna je však stále len vo svojich začiatkoch a nás preto zaujímalo ako prebiehala letná príprava nášho respondenta. „Moja príprava sa už asi tretiu sezónu za sebou prakticky nemení. Cez leto sa pripravujem s chlapcami zo STACA v Českých Budejoviciach. Podľa kondičného a silového programu, ktorý mi tu nastavia sa pripravujem počas celej sezóny. S kombináciou občasného tréningu na ľade je to cez leto ideálna príprava, ktorá mi v tomto období veľmi vyhovuje,“ priblížil Kantor.

Na záver sme sa nášho respondenta opýtali aj na odlišnosti, ktoré vidí medzi českou a slovenskou extraligou. „Ťažká otázka na hodnotenie. Za krátku dobu, čo som stačil vypozorovať, som si na Slovensku všimol väčší rozdiel vo výkonnosti tímov z opačných koncov tabuľky. Česká extraliga je založená viac na dodržovaní herného systému a panuje v nej väčšia konkurencia. Ale v tímoch ako sú napríklad Slovan, Zvolen alebo Nitra, tam žiadne veľké rozdiely oproti českej extralige nevidím,“ uzavrel Pavel Kantor.

 

 

autor: Sara Hrabinská | foto: Štefan Macsadi - photography

PODOBNÉ ČLÁNKY