× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Sameli Ventelä: Mali sme trochu ťažšie obdobie, ale dúfam, že tento zápas bol pre nás zlomovým bodom


07.11.2022

V pätnástom kole Tipos extraligy si po druhýkrát v sezóne zmerali sily celky Liptovského Mikuláša a Spišskej Novej Vsi. Spišiaci pricestovali na Liptov s úmyslom oplatiť ich prehru 0:3 z prvého zápasu.

Od úvodného buly hrali obe mužstvá aktívne. V štvrtej minúte sa podarilo Karsumsovi prekonať Suráka, radosť Liptákov však prerušil rozhodca, ktorý do píšťalky fúkol skôr, ako sa puk dostal za bránkovú čiaru. V jedenástej minúte odviedol za bránou skvelú robotu Rapáč. Jeho koncovku však domáci brankár vyrazil. Domácim hokejistom sa ako prvým naskytla príležitosť presilovej hry, tú sa im ale využiť nepodarilo. Na konci prvej dvadsaťminútovky mal obrovskú šancu otvoriť skóre Tkáč, dobre chytajúci Valent jeho šancu ale zmaril.

Druhá tretina sa začala lepšie pre Liptákov, peknú kombináciu prvého útoku využil po strele z prvej kapitán Martin Kriška. V siedmej minúte strieľal Giľak spomedzi kruhov, Valent ale jeho strelu vyrazil do rohu. Liptáci mali v 28. minúte k dispozícií presilovú hru o dvoch hráčov, dorážku Kuruho vynikajúco chytajúci Surák vykopol. Brankár Spišskej Novej Vsi sa zákrokom vyznamenal aj v 30. minúte, keď Drábekovi skórovať neumožnil. V tom istom čase zvyšoval na 2:0 Sameli Ventelä. Najskôr sa mu v rohu podarilo zbaviť protihráča a následne si dorazil svoju vlastnú strelu. Spišiakom sa podarilo o tri minúty znížiť stav počas presilovej hry. Rapáčovú skvelú prihrávku dostal do siete Matej Giľak, pre ktorého to bol piaty gól v sezóne. Domáci sa znovu radovali v 35. minúte. Strieľanú prihrávku Venteläho dorazil za Suráka najlepší strelec Liptovského Mikuláša Martins Karsums. Mikuláš sa tak zas dostal do dvojgólového vedenia. Šancu znížiť vedenie mala kanadská posila Anthony Nellis, jeho bekhendový blafák však zostal iba u Michala Valenta.

Do tretej tretiny nastúpili lepšie hostia. V 43. minúte posielal puk pred bránu Majdan, Rapáčove dorážky opäť brankár Mikuláša kryl. Spišiaci druhýkrát udreli v 46. minúte, keď využili presilovku o dvoch hráčov. Kerbashianova prihrávka sa po chybe Vänteleho dostala k Majdanovi, ktorý súboj zoči-voči proti Valentovi vyhral. Šancu rozhodnúť duel mal na hokejke Saari, jeho strela ale mierila vysoko ponad bránu. Minútu a pol pred koncom zápasu mohol vyrovnať Kale Kerbashian, pred ktorým stála odkrytá brána, puk sa mu ale z čepele skĺzol. Hostia ešte vyskúšali hru bez brankára, tá sa im však vypomstila, keď na konečných 4:2 uzatváral Uhrík.

„Odohrali sme dobrý zápas a získali sme dôležité tri body. Mali sme trochu ťažšie obdobie, ale dúfam že tento zápas bol pre nás zlomovým bodom do pokračovania v sezóne,“ skonštatoval po zápase trojbodový Ventelä.

Spišiakov prišlo do Liptovského Mikuláša podporiť veľké množstvo fanúšikov, ktorí zápasu dotvárali príjemnú kulisu. Hokejistom sa im odvďačiť výhrou nakoniec nepodarilo. Oba celky sa predstavili v nedeľu v zápasoch proti súperom z absolútnej špice tabuľky. Spišská Nová Ves hostila bratislavský Slovan, Liptáci sa zase predstavili na ľade Nových Zámkov.„Myslím si, že budeme musieť popracovať na viacerých veciach, aby sme boli lepším tímom. Bude to veľmi ťažký zápas, sú dobre rozbehnutí a veľmi ťažko sa u nich hrá, šancu vyhrať ale máme,“ dodal na záver obranca Liptovského Mikuláša.

Slová zadáka Liptákov sa potvrdili, na ľade aktuálneho lídra boli, čo sa výsledku týka, svojmu súperovi vyrovnaným protihráčom. Hostia dokonca dokázali ofenzívne ladených „býkov“ prestrieľať v pomere 32:21 a vyrovnaný zápas, ktorý nebol bohatý na góly, doviedli do predĺženia a následne aj do samostatných nájazdov. V nich boli úspešnejší práve hostia a po víťaznom samostatnom nájazde z hokejky Lukáša Handlovského si z horúceho ľadu Nových Zámkov odniesli dva body. Líder tabuľky prehral druhý domáci zápas v rade, no nakoľko ani Slovan neuspel na ľade Spišskej Novej Vsi, zostali Novozámčania na čele ligovej tabuľky.

 

autor: Matej Bartoš | grafika: Marián Kubík/ Zdroj foto: FB Mhk 32 Liptovský Mikuláš

PODOBNÉ ČLÁNKY