× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Škorvánek: Nemali sme, čo stratiť. Cez timeout sme si povedali, ako to chceme brániť a vyšlo nám to


19.11.2022

Osemnáste kolo tridsiateho ročníka Tipos extraligy skrížilo cesty tímom na tretej a piatej priečke. Zápas medzi Michalovcami a Zvolenom priniesol, podľa očakávania, vyrovnaný hokej.

V šiestej minúte sa vo veľkej príležitosti medzi kruhmi ocitol Martin Štajnoch, ktorý z prvej minul bránu Patersona. Pri presilovke Zvolena po strieľanej prihrávke Zuzina prestrelil bránu z tesnej blízkosti Viedenský. Skóre sa menilo až v osemnástej minúte, keď po teči Hannovej strely rozvlnil sieť Marek Viedenský. Hostia viedli iba jednu minútu. Žitného prienik a následné nahodenie pred bránku dorazil do siete Pavlovs.

Už  v dvadsiatej šiestej minúte išli do vedenia domáci. Osburnov šikovný prienik a následné prenechanie puku zúročil Vašaš na druhý gól Michaloviec. Vyrovnať mohol o tri minúty, po zlom striedaní domácich v samostatnom úniku Bondra, stav však ostal nezmenený.

Na začiatku tretej tretiny mali domáci šancu zvýšiť svoj náskok v presilovej hre, Žitný však opečiatkoval žrď. V štyridsiatej piatej minúte dorážal Sládkovu strelu za chrbát Škorvánka Sideroff. Do konca riadneho hracieho času sa hralo zo strany na stranu. Tímy si však žiadnu vyloženú šancu nevytvorili, a tak sa išlo do predĺženia, kde gól nepadol, zápas teda rozhodovali až samostatné nájazdy. Stretnutie sa navyše aj predĺžilo, keďže po poslednom pokuse hostí musel zasahovať videorozhodca. Puk sa síce dostal za čiaru, avšak Sideroff gól dosiahol po odraze od korčule.

„Neviem, musím si to pozrieť na videu. Bolo to veľmi tesné. Povedal by som, že buď som sa puku dotkol skôr, ako to zvolenský hráč zakončil, alebo trošku išiel do mňa, ale bolo to 50 na 50.“ Jediným hráčom, ktorý bol úspešný v nájazdovej lotérii, bol zvolenský kapitán Peter Zuzin. Jeho pokus okomentoval strážca michalovskej svätyne. „Vedel som, čo ide urobiť. Mrzí ma to, ale vzhľadom na priebeh zápasu a záver, tak aj bod je dobrý. Zápas bol vyrovnaný, prvú tretinu mali viac z hry oni, druhú tretinu zas my. Keď vyrovnali, bolo to kto z koho. Myslím si, že to malo náboj.“ Michalovčania v závere ubránili dlhú dvojminútovú presilovku päť na tri, kde Škorvánek predviedol niekoľko famóznych zákrokov. „Už to bolo hop alebo trop. Nemali sme, čo stratiť. Cez timeout sme si povedali, ako to chceme brániť a vyšlo nám to.“ Brankár Zemplínčanov ťahal šnúru piatich výhier za sebou. Svojimi výkonmi vytlačil z bránky svojho kolegu, Tomáša Vošvrdu. „Cítim sa dobre, mrzí ma, že dnes sme siahali po víťazstve, ale musíme sa odraziť od toho, že sme získali aspoň jeden bod. Posledné zápasy sme mali dobré, verím, že na ne nadviažeme a budeme znovu naplno bodovať.“ To budú môcť „líšky“ už v nedeľu proti Trenčínu. „Očakávam vyrovnaný zápas. Raz sme s nimi už hrali a tiež to bol tesný duel. Liga je extrémne vyrovnaná, takže nemôžete poľaviť, ak zaváhate dva-tri zápasy, ťažko sa to dobieha,“ uzavrel Stanislav Škorvánek.

 

autor: Peter Šimko | foto: FB/HKM Zvolen

PODOBNÉ ČLÁNKY