× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Mike Lee: Milujem Nové Zámky a hokej, ktorý sa tu hrá


19.11.2022

Počas minulého mesiaca podával kvalitné a stabilné výkony obranca „býkov“ Mike Lee, ktorý momentálne kraľuje kanadskému bodovaniu „zadákov“. Dvadsaťšesťročný rodák z Connecticutu si za svoju kariéru stihol zahrať v univerzitnej lige NCAA, ECHL a taktiež nastúpil do troch zápasov AHL, za tím Hartford Wolf Pack.

„Od tohtoročnej sezóny som mal vysoké očakávania. Letná príprava ma dostala do skvelej pozície, aby sa mi tento rok podarilo uspieť. Náš tím má vysokú ofenzívnu schopnosť, tá dovoľuje každému byť produktívnym,“ uviedol na začiatok náš respondent. Hoci už sezóna beží v plnom prúde, na spomenutú letnú prípravu sme sa opýtali aj bližšie. „Počas prestávky som veľa korčuľoval a trénoval. Je tom môj prvý rok v Európe. Chcel som sa uistiť, že som na to dostatočne pripravený. Na Slovensko som priletel tesne pred začiatkom tréningového kempu,“ uviedol skúsený Američan.

Ako už bolo spomenuté v úvode, Mike Lee strávil v Spojených štátoch celú svoju doterajšiu kariéru. Nové Zámky sú tak pre neho prvým európskym pôsobiskom. „Do Európy som sa rozhodol ísť preto, aby som preskúmal ďalšie možnosti v mojej kariére. Poznám veľa chalanov, ktorí išli do Európy, a doteraz tam hrajú. Obrátil som sa tak na svojho agenta ohľadom možnosti hrať tu, odviedol skvelú prácu, oslovil množstvo tímov a líg. Nové Zámky som si vybral na základe toho, že som sa o extralige rozprával s pár ľuďmi, ktorých poznám. Povedali mi, že to je super miesto. Som nadšený, že som sem prišiel, pretože milujem Nové Zámky a hokej, ktorý sa tu hrá,“ opísal svoj príchod do klubu obranca „býkov“.  Nás však zaujímalo, či predsa len ešte nechcel pokračovať za morom.  „Po tom, čo sa skončila minuloročná sezóna, bolo mojím plánom odohrať ďalší rok v Amerike. Názor som zmenil, až keď som videl všetky tie príležitosti ísť hrať do Európy. Mal som aj iné ponuky z rôznych krajín, keď som si ich všetky pozrel, vedel som, že prísť do Nových Zámkov by bol najlepší krok,“ dodal.

Hokej v Európe a za morom je veľmi odlišný. Či už je to štýl hry, veľkosť ihriska alebo fanúšikovia. „Najväčším rozdielom je väčšia ľadová plocha. Hra na väčšom ľade umožňuje hráčom mať viac času a priestoru, čo mení štýl hry. Chcete mať puk na hokejkách najviac, ako sa dá. Obrovským rozdielom sú aj fanúšikovia, ktorí skandujú počas celého zápasu. V Amerike je to trošku iné,“ priblížil rozdiely hokejista Nových Zámkov.

Nové Zámky túto sezónu zažívajú najlepší vstup do sezóny, za celé ich pôsobenie v Tipos extralige, nie nadarmo sú aktuálnym lídrom tabuľky. „Náš tím hrá veľmi dobre, pracujeme tvrdo a rýchlo, dokážeme strieľať góly. Aj napriek tomu, že sa nachádzame v tabuľke vysoko, neustále sa snažíme zlepšovať oblasti našej hry, ktoré môžu byť občas slabšie, a zároveň aj tie, ktoré doteraz boli skvelé,“ poznamenal Lee. Pre Nové Zámky je tento ročník zatiaľ prelomový, rozhodli sme sa tak opýtať, s akými cieľmi budú chcieť ukončiť sezónu. „Naším cieľom je byť každým dňom lepší. Vieme, že sezóna je veľmi dlhá. Zatiaľ sme úspešní, ale musíme naďalej rásť ako tím, aby sme dosiahli ďalší úspech,“ odvetil Lee.

Tiež nás zaujímalo, ako je spokojný s vecami, ktoré sa týkajú hokeja, prípadne, čo ho po príchode prekvapilo. „Hokej je zatiaľ výborný. Myslím si, že naši tréneri zostavili skvelý plán, ktorý nám umožňuje tvrdo pracovať, ale tiež aj si oddýchnuť, keď je to potrebné. Keď som sem prišiel, nič zvláštne ma neprekvapilo. Vedel som, čo zhruba očakávať. Rozprával som sa s množstvom ľudí o tom, ako to tu funguje,“ povedal novozámocký „býk“.

„Fanúšikovia sú zatiaľ úžasní. Na zápasy chodí veľa ľudí a sú strašne hluční. Veľmi si vážime, že nás všetci podporujete,“ odkázal na záver priaznivcom bielo-zelených.

 

autor: Matej Bartoš | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY