× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Dávid Buc: Pred predĺžením sme si povedali, že si ideme po víťazstvo. Sme radi, že sme zápas strhli na našu stranu.


22.11.2022

Devätnáste kolo tridsiateho ročníka Tipos extraligy prinieslo súboj dvoch Dukiel, michalovskej a trenčianskej. Tímy „vojakov“ sa v tejto sezóne už raz stretli. Zápas ôsmeho kola sa po riadnom hracom čase skončil remízou, kde následne v predĺžení mali viac šťastia hostia spod hradu Matúša Čáka, a vyrovnaná bitka sa dala očakávať aj teraz.

Zápas sa začal zostra, keď už v tridsiatej sekunde, po strele Zabusovsa, puk viackrát poskakoval v bránkovisku hostí, no nikto z hráčov Michaloviec ho nedokázal doťuknúť do siete. Tempo prvej tretiny určovali domáci a po sérii niekoľkých presiloviek, dokázal v desiatej minúte zúročiť ofenzívny tlak v početnej výhode, po peknej prihrávke Buca, Paločko. Druhý gól prišiel o minútu neskôr. Glazkov ukážkovo podržal modrú čiaru, zbavil sa napádajúceho Slobodu, a prihrávkou cez stred tretiny našiel nakorčuľovaného Buca, ktorý z prvej nekompromisne zavesil.

V druhej tretine Trenčania zvýšili obrátky. V dvadsiatej deviatej minúte mohol znížiť Pietroniro, jeho strela však opečiatkovala konštrukciu brány. Naďalej hrýzli aj domáci. Blízko navýšenia skóre bol Lapšanský, po strele Szypulu sa ocitol zoči-voči trenčianskemu brankárovi, stav však zostal nezmenený. V štyridsiatej minúte mohol Žitný poslať aktérov zápasu do šatne so skóre 3:0, v samostatnom úniku neuspel.

Napätie sa s blížiacim koncom tretej tretiny stupňovalo, až prišla strata puku v rohu klziska obrannej tretiny domácich a prihrávka Petráša cez troch brániacich Michalovčanov, ktorá našla čepeľ kapitána Viliama Čacha, ktorý už nemal problém zakončiť a znížiť na rozdiel jedného gólu. Od tohto momentu začali hostia viac tlačiť. Veľkú príležitosť na vyrovnanie dostali, po vylúčení Zabusovsa, „vojaci“. Dvojminútové vylúčenie do konca záverečnej časti stretnutia, dokázal premeniť vo vytúžený gól, znamenajúci vyrovnanie, osem sekúnd pred koncom Thelin a posunul zápas do predĺženia.

V predĺžení sa nakoniec radovali domáci Zemplínčania. Najprv mal víťazný gól na hokejke Suja, no nakoniec sa dvadsať sekúnd potom po šikovnom teči Zabusovsovej strely presadil Osburn.

„Chýbal tam dnes tretí poistkový gól, aby nás to upokojilo. Minulý zápas sme prehrali, takže bol na nás väčší tlak. Doma nám to celkom nejde, strácame body. Myslím si, že v tretej tretine nastala menšia nervozita. Dostali sme zbytočný prvý gól a potom ešte vyrovnávajúci, osem sekúnd pred koncom. Pred predĺžením sme si povedali, že si ideme po víťazstvo, v tom sa ukázala sila kolektívu a sme radi, že sme zápas strhli na našu stranu,“ zhodnotil vývoj stretnutia autor jedného gólu Dávid Buc. Michalovčanom sa v početných výhodách zatiaľ veľmi nedarí. Svetielkom nádeje môže byť presilovkový zásah Paločka, ku ktorému sa viacnásobný reprezentant vyjadril takto: „Trénujeme to, v Prešove sme mali taktiež veľa šancí, boli tam nejaké tyčky. Určite nám to dodá sebavedomie a verím, že sa to bude v ďalších zápasoch zlepšovať.“ „Líšky“ ťahajú pozitívnu šesťzápasovú bodovú sériu. Z posledných troch zápasov získali päť bodov. „Treba si vážiť, že sme na dobrej vlne. Stále však treba pracovať a zbierať body. Vyhrali sme pár zápasov a stále sa tabuľka nerozbila, liga je veľmi vyrovnaná.“

 

autor: Peter Šimko | foto: FB/HK Dukla Ingema Michalovce

PODOBNÉ ČLÁNKY