× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Prvé body mladíkov v extralige: Bartoš, Groch, Pekarčík


05.12.2022

Už od začiatku sezóny môžeme v jednotlivých tímoch sledovať viacero mladých hráčov. Teší nás, keď dostávajú priestor a rovnako keď svoje úsilie dokážu pretaviť do dobrých výkonov, prípadne bodovo sa presadiť. Mladíci svoju šancu dostávali aj v priebehu novembra, kedy traja z nich zaznamenali svoj prvý bod v slovenskej extralige.

Antonín Bartoš

Rodák z Českých Budějovíc, syn známeho slovenského útočníka Petra Bartoša, pôsobí na východe Slovenska, v drese Košíc, už od mládežníckych kategórií. Mužský hokej po prvýkrát okúsil už minulú sezónu v prvoligovom Martine, za ktorý odohral štyridsať zápasov so ziskom piatich bodov. V tej aktuálnej už nastupuje v extraligovom mužstve HC Košice a vo svojom sedemnástom zápase v našej najvyššej súťaži zaznamenal svoj prvý bod, asistenciu. Stalo sa tak 18.11.2022 proti Liptovskému Mikulášu, keď v čase 27:53 prihrával Colinovi Campbellovi, ktorý zvyšoval na 4:1 v prospech Košíc. Okrem bodu si v danom zápase pripísal aj plusový bod a aj jeho prispením napokon Košice na domácom ľade zvíťazili 6:1.

Šimon Groch

Len nedávnou posilou Spišskej Novej Vsi je juniorský reprezentant Šimon Groch. Uplynulé sezóny strávil v Českej republike, najmä v drese Olomouca, v ktorom okúsil aj českú najvyššiu súťaž. Tento robustný obranca nastúpil na svoj prvý extraligový zápas na Slovensku 4.11.2022 a stačili mu štyri zápasy na to, aby sa bodovo presadil. V zápase 19. kola hostil Poprad v podtatranskom derby Spišskú Novú Ves, ktorá do zápasu nevstúpila úspešne a na začiatku druhej tretiny prehrávala 2:0. Najskôr však v presilovej hre znížil Majdan, o pár minút neskôr vyrovnával Salituro po prihrávke Grocha na 2:2. Spišská Nová Ves napokon dotiahla zápas na súperovom ľade do víťazného konca s výsledkom 3:6 a Groch rovnako okrem kanadského bodu zaznamenal aj plusový bod.

Juraj Pekarčík

Ešte len sedemnásť ročný útočník nastupuje pravidelne v extralige v drese klubu HK Nitra. Minulú sezónu to bolo päť štartov, túto sezónu mu počet zápasov medzi mužmi na konte narastá omnoho rýchlejšie. Pekarčík v aktuálnej sezóne nastupuje aj za nitriansku juniorku a rovnako zasiahol aj do jedného stretnutia v drese slovenskej osemnástky proti Trnave, kedy si pripísal dva kanadské body. Svoj prvý extraligový bod avšak zaznamenal 23.11.2022, keď Nitra na prešovskom ľade prehrala tesne 2:3. Ešte v 44. minúte to pre „corgoňov“ vyzeralo priaznivo, keď práve po prihrávkach Pekarčíka a Solenského zvýšil Buncis na 1:2 v prospech Nitry. Bol to však posledný zásah Nitranov, neskôr dvakrát inkasovali a zápas prehrali. Pre Pekarčíka to bol dvadsiaty prvý zápas v našej najvyššej súťaži a okrem asistencie si pripísal aj jeden plusový bod.  

 

autor: Iveta Rapčanová | foto: FB/HK Nitra

PODOBNÉ ČLÁNKY