× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Michael Huntebrinker: Priatelím sa s niekoľkými hráčmi, ktorí o Zvolene hovorili pozitívne. Vďaka nim bolo pre mňa rozhodnutie prísť sem ľahšie.


17.12.2022

Hráči HKM Zvolen nastúpili do tejto sezóny pomerne dobre. Hoci ich v tíme trápia viaceré zranenia, momentálne sa pohybujú na priebežne prvej pozícii v tabuľke.

„ Zatiaľ mám pocit, že tento rok začal dobre,“ okomentoval tridsaťročný center, ktorý zároveň jedným dychom dodal: „Víťazenie na klziskách súperov pre nás nebolo ľahké, avšak je to niečo, na čo sa ako tím zameriavame a v čom sme sa zlepšili. Náš tím má veľkú hĺbku a mohli sme vidieť, že každá z našich formácií vie byť úspešná, a to je veľká sila nášho mužstva.“

 Šikovný rodák z amerického Chesterfieldu odštartoval svoju premiérovú účasť v extralige  sľubne. Po dvadsiatich piatich odohratých stretnutiach si drží skvelú priemernú bilanciu zisku jedného bodu na zápas. „V tejto sezóne je naším hlavným cieľom byť na čele tabuľky. Ako klub máme vysoké očakávania a cítime, že by sme ich mohli dosiahnúť. V sezóne sa snažíme nepozerať príliš dopredu a sústrediť sa na všetky zápasy, ktoré nás v danom týždni čakajú,“ opísal svoje ciele pre aktuálnu sezónu Huntebrinker.

Pre niekoľkonásobného šampióna zámorskej univerzitnej ligy NCAA sa pôsobenie vo Zvolene stalo tretím na starom kontinente. Predchádzajúcu sezónu strávil z veľkej časti v rakúskom Innsbrucku. Odtiaľ sa presunul do Švajčiarska, kde v druhej najvyššej hokejovej lige SL odohral tri zápasy so ziskom štyroch bodov. „Zvolen je skvelým miestom na hranie. Tréneri a fanúšikovia privítali všetkých zahraničných hráčov v klube s otvorenou náručou a vďaka nim sa tu cítime ako doma. Myslím si, že slovenská extraliga je oveľa fyzickejšia liga, čo sa týka štýlu hry. Rakúska a švajčiarska súťaž sa mi zdali byť trochu otvorenejšie a s väčším priestorom na korčuľovanie. Na Slovensku je väčší dôraz na fyzickú hru v defenzíve,“ povedal na margo porovnania jeho doterajších európskych pôsobísk.

 Nás však okrem iného zaujímalo aj to, ako sa zrodil prestup nášho respondenta do Zvolena. „Priatelím sa s niekoľkými hráčmi, ktorí v minulosti hrali za tento klub, ako napríklad Ben Betker a Nick Saracino. O klube hovorili len dobré veci a vďaka nim bolo pre mňa rozhodnutie prísť sem jednoduchšie,“ stručne odpovedal talentovaný kanonier, ktorý zároveň pokračoval: „pred príchodom na Slovensko som hral s Joelom Messnerom v Innsbrucku. Je nemožné spomenúť len jedného alebo dvoch spoluhráčov, s ktorými mám veľmi dobrý vzťah, pretože v našej šatni máme veľa skvelých chalanov. Myslím, že sme veľmi dobrá partia. V šatni sedím vedľa Samuela Haina a Maroša Jedličku, takže títo dvaja mi vždy prekladajú a odviedli pre nás cudzincov úžasnú prácu, keď si našli čas všetko nám vysvetliť. Marek Viedenský nám tiež ukázal tradičné jedlá a skvele sa postaral o to, aby sme sa cítili pohodlne,“ uzavrel na záver rozhovoru Michael Huntebrinker.

 

autor: Sara Hrabinská | foto: FB/HKM Zvolen

PODOBNÉ ČLÁNKY