× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Zoom na posily: Campagna, Elmer, Pollock


07.01.2023

Extraliga je v plnom prúde a kluby sa neustále snažia získavať do svojich radov nové posily. Či už ide o kluby na spodku tabuľky, ktorým majú zmeny v kádri pomôcť nakopnúť sa k lepším výsledkom, alebo tímy z čela, ktoré sa naopak snažia ešte zvýšiť svoju konkurenciu, a to navzájom medzi sebou, ale aj v rámci mužstva, a pred pomaly sa blížiacim play – off posilniť svoje rady. V nasledujúcich riadkoch si priblížime nové opory v drese Prešova, Nitry a Košíc.

Joseph Timothy Campagna

Ofenzívnou posilou, ktorou rozšírili Prešovčania svoje rady, je Američan Joseph Timothy Campagna, pre ktorého ide o prvé pôsobisko mimo Severnej Ameriky. Robustný dvadsaťdeväťročný útočník je odchovancom najmä kanadských juniorských líg OHL a QMJHL, v ktorých odohral dokopy dvestoštyridsaťštyri zápasov a získal stodvanásť bodov. Svoju doterajšiu kariéru v mužskom hokeji strávil v lige ECHL, kde pôsobil od sezóny 2016/2017. Podarilo sa mu nastúpiť na stodeväťdesiatdeväť zápasov, a to v drese až deviatich tímov. Počas pôsobenia v tejto lige zaznamenal stoštyridsaťjeden bodov za sedemdesiatšesť gólov a šesťdesiatpäť asistencií. V sezóne 2018/2019 sa mu podarilo zasiahnuť aj do jedného zápasu v AHL, za tím Chicago Wolves, farmársky tím Carolina Hurricanes. V našej extralige túto sezónu nastúpil už na jedenásť zápasov, v ktorých si pripísal päť gólov a rovnaký počet nahrávok.

Jake Elmer

Nitrianskou posilou je rovnako útočník, pre ktorého je Slovensko prvým pôsobiskom za morom. Začiatkom decembra „corgoni“ získali do svojich útočných radov dvadsaťštyriročného rodáka z Calgary. V mládežníckych kategóriách pôsobil najmä v kanadskej juniorskej súťaži WHL, kde si v dvestopäť odohratých stretnutiach pripísal stotridsaťštyri bodov. Svoju doterajšiu seniorskú kariéru strávil najmä v lige ECHL, v ktorej nastúpil na stodvadsaťsedem zápasov a získal šesťdesiatdeväť bodov za tridsaťdva gólov a tridsaťsedem asistencií. Avšak, počas svojej kariéry stihol okúsiť už aj AHL, a to v drese Hartford Wolf Pack, za ktorý nastúpil sedemnásťkrát, pričom desaťkrát z toho počas minulej sezóny. Dovedna získal v tejto nižšej zámorskej súťaži päť bodov. Aktuálnu sezónu začal v drese Greenville Swamp Rabbits (ECHL), kde počas šiestich zápasov zaznamenal dve asistencie. Za Nitru nastúpil už na osem zápasov a má na konte štyri body, a to za tri góly a jednu prihrávku.

Brett Pollock

Pred Vianocami sa na našich klziskách začala objavovať zaujímavá akvizícia Košíc. Dobre stavaný útočník Brett Pollock prišiel do tímu ako náhrada za Campbella z tímu KHL Červená hviezda Kunlun. Za tento tím odohral v túto sezónu dvadsaťdeväť stretnutí s bilanciou dva góly a sedem asistencií. Juniorskú kariéru strávil v lige WHL, v ktorej získal v roku 2014 titul v drese Edmontonu Oil Kings a rovnako sa stal aj šampiónom CHL Memorial Cupu. Dvadsaťšesťročného Kanaďana draftoval v roku 2014 klub Dallas Stars v druhom kole, no do NHL sa neprebojoval. V nižšej súťaži AHL nastúpil na stosedem zápasov a získal v nich tridsaťpäť bodov. Slovensko je pre Pollocka treťou európskou zastávkou, keď v uplynulých sezónach nastupoval v nemeckej DEL a švédskej najvyššej súťaži. V drese Košíc zatiaľ nastúpil na päť zápasov so ziskom rovnakého počtu bodov, keď proti Prešovu zaznamenal hattrick a proti Spišskej Novej Vsi a Michalovciam si pripísal jednu asistenciu. 

 

autor: Iveta Rapčanová | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY