× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Peter Zuzin: Keď prišla ponuka od Zvolena, neváhal som


04.11.2018

Po menšej prestávke sme si opäť našli čas na rozhovor a jeden z našich redaktorov oslovil ďalšieho hráča. Tentokrát sme sa pozhovárali s veľmi kvalitným útočníkom a odchovancom tímu HKM Zvolen, Petrom Zuzinom. Rýchlonohý, produktívný krídelník je na slovenských klzískach verný len rodnému Zvolenu, s ktorým sa aktuálne nachádza na prvom mieste tabuľky a spoločne s Milanom Kytnárom a Michalom Chovanom tvorí jednu z najproduktívnejších a najnebezpečnejších útočných formácií v lige. Okrem Zvolena nazbieral 28-ročný útočník skúsenosti aj v susednom Česku, kde obliekol dres Olomouca v najvyššej súťaži, ale 24 duelov odohral aj v druhej českej lige, kedy pôsobil v klube SK Horácka Slávia Třebič. Minulú sezónu strávil Peter Zuzin v ruskej VHL, kde v 51 stretnutiach pozbieral 14 gólov a pridal 7 asistencií. Pred touto sezónou sa vrátil viacnásobný slovenský hokejový reprezentant domov, do Zvolena, kde sa má nábeh na životnú sezónu a v rozhovore nám prezradil množstvo zaujímavostí :).

 

V priebehu 5 dní máte na programe až 4 zápasy, pričom ten posledný odohráte zajtra s MAC, v Budapešti. Prebiehala nejaká zvláštna alebo špeciálna príprava? Aj MAC mal teraz zápas v Košiciach, ktorý zvládol bravúrne, 4:8. "Tak v podstate nijaka zvláštna príprava ani tak nie. Bolo tých zápasov dosť, no a my sme vlastne v stredu odohrali ťažký zápas v Bystrici, kde sme hrali iba na päť bekov, keďže máme nejakých zranených. Potom sme cestovali do Piešťan, kde sme hrali s dvadsiatkou, tiež nie ľahký zápas lebo títo mladí chlapci, húževnatí, ktorí korčuľujú, bojujú sú taktiež nepríjemným súperom. A posledný zápas, ktorý sme hrali s Trenčínom, tak dalo by sa povedať, že to bol rýchly zápas a veľa sa korčuľovalo, takže to bolo tiež namáhavé. Dnes sme mali voľno, aby sme si oddýchli, aby sme sa trošku zregenerovali a v podstate zajtra máme rozkorčuľovanie a ideme do Budapešti. Potom si trochu oddýchneme, bude tam repre pauza, trochu sa potrénuje a opäť tam bude nejaký čas na zregenerovanie. Takže ešte dať do zápasu s MAC všetky sily a zvládnuť to. Potom si už môžeme trošku odfúknuť a oddýchnuť."

 

V poslednom zápase proti Trenčínu to vyzeralo na jasný priebeh v prospech Zvolena. Potom však prišli dva rýchle góly Dukly. Báli ste sa o výsledok? "Prvá tretina bola vyrovnaná, bol to taký hokej hore, dole, množstvo šancí aj na strane našej, aj na strane Trenčína, avšak gól nepadol. Zlomilo sa to až na konci druhej tretiny, keď sme dali za asi minútu a pol tri rýchle góly, čo zrejme zaskočilo Trenčín. Nečakali sme to ani my. Potom sme dostali na 4:2, čo určite zdramatizovalo zápas, pretože dostali sme aj gól v oslabení a potom po našej chybe šiel Trenčín do protiútoku a dal na 4:2. Ostávalo tam ešte nejakých päť minút a keby stav náhodou ešte znížili, keďže už dve a pol minúty pred koncom hrali powerplay bez brankára, bolo by to napínavejšie. Ale nestalo sa tak a ubojovali sme to."

 

Útok v zložení Chovan - Kytnár - Zuzin nazbieral doposiaľ dokopy 65 bodov, čo je najviac zo všetkých útokov v Tipsport lige. Potešila alebo prekvapila by pozvánka do reprezentácie pre všetkých troch, podobne ako tomu bolo v minulej sezóne pri Bucovi, Bondrovi a Svitanovi, aj keď tí nehrali spolu? "Milan Kytnár dostal pozvánku. Mišo Chovan bol ako náhradník, ale podľa informácií, ktoré mám sa hovorilo aj o tom, že pravdepodobne pôjde aj Mišo namiesto Handlovského. Ale asi nakoniec nepôjde, lebo má tiež nejaké zdravotné problémy, ktoré zistil nedávno a momentálne s nimi hrá zápasy. Povedal, že ešte odbojuje týchto 5-6 zápasov do reprezentačnej prestávky a potom sa bude chcieť dať dokopy. Keďže nepôjde ani on, takže sa to, aby sme šli všetci traja zrejme na prvý zraz nestane, ale kto vie. Ak to pôjde takto ďalej, bude to pokračovať takto, že budeme vyhrávať, bodovať a bude sa celému mužstvu dariť, možno tá pozvánka príde, nebolo by to vôbec zlé. Určite by nás to veľmi potešilo, keby sme mohli takto celý jeden útok do reprezentácie. Dalo by sa povedať, že sme už zohratí a rozumieme si spolu, každý má v päťke svoje úlohy, sadli sme si a mohlo by nám to klapať aj v tej reprezentácií. Nechcem však predbiehať dopredu, lebo zatiaľ to aktuálne nie je."

 

Rozumiete si s chalanmi aj mimo ľadu? "Jasné! Rozumieme si bez problémov aj mimo ľadu. Sem tam niekedy skočíme na večeru, posrandujeme, pokecáme, takže netrávime čas len na štadióne."

 

Zvolen hral už proti každému súperovi. Proti niektorým aj viackrát. Ktorý zápas si vnímal ty ako najťažší? "Z týchto všetkých zápasov bol podľa mňa najťažší zápas v Nitre, ale taktiež sa prikláňam aj k zápasu v Trenčíne, ako spomínal aj Davis Vandane. Aj Nitra, aj Trenčín a dá sa povedať, že aj Košice a Banská Bystrica hrajú útočný, otvorený hokej a proti takýmto mužstvám sa hrá lepší hokej ako proti Zámkom, maďarským mužstvám a iným brániacim mužstvám. V takýchto zápasoch nevzniká veľa prečíslení, snažia sa brániť, je menej šancí a skôr je to taký ubojovaný hokej a povedal by som škaredý. Nám vyhovujú skôr zápasy práve proti tímom, ktoré hrajú otvorene a proti takýmto mužst vám sa hrá oveľa ľahšie a lepšie. Stretnutie v Nitre sme tiež museli otáčať, prehrávali sme a vyhrať sme dokázali až po predĺžení."

 

Zapadli zámorskí hráči Mackenzie Skapski a Davis Vandane do kolektívu? "Bez problémov. Či už sa jedná o Čechov, týchto Kanaďanov alebo máme aj Fína, obrancu Marka Poyhonena, S čím bolo treba pomôcť sme im pomohli, neboli žiadne hádky, vojny, neprejavila sa ani ich zámorská povaha, takže zatiaľ musím poklepať, úplne bez problémov.

 

Minulú sezónu si pôsobil vo VHL. Ako by si porovnal túto súťaž s Tipsport ligou? "Je ťažké to porovnávať hokejovo. Vo VHL hrajú mladší hráči, prevažne tak do 25 rokov. Je tam len pár hráčov nad 28, okolo 30 rokov. Je to skôr taký hokej hore, dole, ubojovaný, ulietaný, veľa sa tam korčuľuje. Hrá sa tam menej kombinačne, viac do tela, taký klasický, bojovný, ruský hokej. Tu sa hrá akurát o niečo viac kombinačne, nehrá sa všetko dopredu, nestriela sa len na bránu. Na Slovensku si aj starší, skúsení hráči dokážu puk podržať, nájdu nahrávku cez jedného, aj cez dvoch hráčov. Má to svoje rozdiely."

 

Kto je v tíme najväčší zabávač? "Je ich viacero, ale asi najväčší zabávač... (premýšľanie) Fúúú, poviem Peťa Šišovského. Skôr robí zábavu tak, že ho podpichujeme a robíme si srandičky z neho. On sa samozrejme neurazí, ale ešte k tomu pridá, spraví si srandu sám zo seba. Ako vravím, je ich tam viac. Spomeniem ešte Adama Drgoňa, Miša Chovana, Milan Kytnár, Špiro (Rastislav Špirko pozn. redaktora). Sme tam taká patrička desiatich hráčov, ktorí si medzi sebou uťahujeme jeden z druhého a z toho vzniká veľká sranda."

 

Vedel by si si predstaviť pôsobenie aj v drese iného tímu ako je Zvolen ? "Či by som si vedel predstaviť hrať v inom tíme ? Ale tak jasne, myslím si, že každý hráč si dokáže predstaviť hrať inde. Ja som sa minulý rok vybral do Ruska, čo by som nikdy v živote nepovedal, že by som tam šiel hrať, no prišla taká možnosť, dobré podmienky, chcel som zmeniť pôsobisko, tak som si povedal, že idem to tam skúsiť. Ak to nevyjde tak domov, na Slovensko sa môžem vrátiť hocikedy. Keby prišla situácia, že Zvolen by o mňa záujem už nemal, tak bohužiaľ, budem si musieť hľadať iný klub. Keď ma oslovil Zvolen, či by som nemal záujem vrátiť sa naspäť, tak som nijak nešpekuloval, rýchlo sme sa dohodli na podmienkach, na tom, čo chceme docieliť tento rok. Zišla sa dobrá partia hráčov, o ktorých som vedel, že majú p odpísané zmluvy vo Zvolene a takisto môžem byť doma. Takže ponuku som rád prijal a som za ňu vďačný."

 

Vnímaš nejako špeciálne derby zápasy proti tímom ako Detva a Banská Bystrica ? "Proti Detve som hral prvý krát, pretože minulý rok sa dostali do extraligy a ja som bol preč, takže som nemal možnosť proti ním hrať. Vnímam to v podstate tak isto, ako každý iný hokejový zápas. Akurát ta atmosféra na štadióne je lepšia a pri väčšej početnosti divákov sa už hrá úplne inak ako pri prázdnom štadióne, kde je úplne mŕtvo a len sem tam počujete nejaký hlas. To nás dokáže nejak viac vyhecovať, vieme sa do zápasu viac vžiť keď počujeme viac divákov a to vytvára aj atmosféru derby. Nejaké veľké rozdiely tam však nie sú. "

 

My, ako redakcia timeoutsk Peťovi veľmi pekne ďakujeme za ochotu, obsiahlé odpovede a profesionálny prístup. Do budúcna mu želáme veľa zdaru, úspechov a hlavne zdravia. Sme veľmi radi a ceníme si, že aj on takýmto spôsobom podporil náš projekt :)

PODOBNÉ ČLÁNKY