× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Branden Troock: Povedal by som, že si najviac rozumiem s Watlingom a Kontosom, pretože je fajn sa porozprávať s nimi v rodnej reči.


25.01.2023

„Svoj pobyt v Banskej Bystrici si nesmierne užívam. Najviac sa mi páči centrum mesta, kde sa nachádza množstvo skvelých reštaurácii,“ hovorí na úvod nášho rozhovoru dvadsaťosemročný útočník Banskej Bystrice.

Pre Brandena Troocka je pôsobenie pod Urpínom vôbec prvým zahraničným angažmánom v kariére. Jej väčšinu totižto odohral v kanadsko-americkej ECHL.„Atmosféra na štadióne je počas každého zápasu vynikajúca. Všetko to skandovanie a povzbudzovanie od fanúšikov je úžasné. Energiu našich podporovateľov  je naozaj cítiť. Najviac si to užívam počas derby so Zvolenom,“ uviedol na margo bystrických priaznivcov statný Kanaďan.

 „Barani“ vo svojej prípravnej fáze pred začiatkom hlavnej  súťaže predvádzali skvelé výkony o čom svedčí aj fakt, že prehrali počas tohto obdobia iba jeden jediný zápas proti rakúskemu tímu KAC Klagenfurt. No v lige si zatiaľ so svojimi rozpačitými výkonmi držia siedmu pozíciu.„Myslím, že sme sa na úvod sezóny trápili hlavne s koncentráciou. Postupne sme však na tom dokázali zapracovať. V každom zápase, ale vždy môže vyhrať každý tím. Slovenská extraliga je kvalitná súťaž a vo všetkých stretnutiach nám ide o zisk troch bodov,“ vyjadril sa Troock.

 V lete prekvapili Bystričania pomerne kontroverzným podpisom Robina Rahma, ktorý sa spolu so Zvolenom stal v sezóne 2020/2021 držiteľom extraligového titulu. Pod Urpínom sa však až tak neosvedčil a jeho miesto nahradil tridsaťdvaročný Jakub Sedláček.„Jakub je vynikajúci hráč. Myslím, že práve vďaka nemu sa nám veľakrát podarilo vyhrať zápas. V každom stretnutí nás vie podržať a dáva nám priestor, aby sme mohli zabojovať o víťazstvo. Našim hlavným cieľom je aktuálne vybojovať si priamy postup do play-off,“ povedal o svojom spoluhráčovi a tímových cieľoch rodák z kanadského Edmontonu. Výraznou posilou v tíme sa stal aj hokejový tréner Doug Shedden, ktorý prevzal kormidlo po Rudolfovi Jendekovi.„Veľmi rád pôsobím pod koučom Sheddenom. Je to veľmi skúsený tréner, ktorý bol úspešný všade kam prišiel. Rozhodne mi veľmi pomohol napredovať v mojej osobnej hre rovnako ako aj našej tímovej hre,“ povedal Troock, ktorý je pod Urpínom tretím legionárom pochádzajúcim z krajiny javorového listu.

„Povedal by som, že si najviac rozumiem s Patrickom Watlingom a Kristoffom Kontosom, pretože je fajn sa porozprávať s nimi v rodnej reči. Ale samozrejme sme všetci skvelá partia a výborne si rozumiem s každým v šatni,“ uviedol na margo svojich vzťahov v kabíne.

Prednedávnom, ako to býva každoročne na prelome rokov zvykom sa uskutočnil juniorský svetový šampionát do 20 rokov, v ktorom si majstrovský titul po vyrovnanom zápase s českou reprezentáciou vybojovali mladíci z Kanady. Nás, preto zaujímalo či náš respondent, ktorý je držiteľom bronzovej medaile zo svetového šampionátu do 18 rokov zo sezóny 2011/2012, sledoval výkony svojich krajanov na tomto podujatí.„Videl som mnoho najdôležitejších momentov z tohto šampionátu. Bolo tam zopár skvelých zápasov, na ktoré som sa stavil so svojimi spoluhráčmi (smiech),“ uzavrel na záver nášho rozhovoru Branden Troock.

 

autor: Sara Hrabinská | grafika: Marián Kubík,

zdroj foto: Facebook HC '05 Banská Bystrica

PODOBNÉ ČLÁNKY