× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Stanoviská Prešova a Slovana k zmluve Nikitu Scherbaka


03.02.2023

 

Pozornosť extraligových fanúšikov sa počas včerajšieho podvečera upriamila na rozruch ohľadom zmluvy hráča Nikitu Scherbaka. Stalo sa tak po zverejnenom stanovisku šéfa prešovského klubu Róberta Ľuptáka. Pár hodín na to poskytol k danej téme svoje oficiálne stanovisko aj Slovan Bratislava. O čo konkrétne ide si prečítajte v stanoviskách oboch klubov bez redaktorskej úpravy.



Stanovisko HC MV Transport Prešov:



Ohrozená regulárnosť súťaže

 

 

Na základe prezentovaných informácií z médií o údajnom podpise kontraktu Nikitu Scherbaka s HC Slovan Bratislava, by som si dovolil hokejovú verejnosť informovať, že tento hráč má podpísanú hráčsku zmluvu s naším klubom HC MV Transport Prešov. K podpisu kontraktu došlo ešte v októbri 2022. 



O tejto skutočnosti som po zverejnení medializovaného podpisu kontraktu N. Scherbaka s HC Slovan Bratislava informoval hráčskeho agenta, zástupcov HC Slovan Bratislava a príslušné oddelenia SZĽH žiadal o preverenie.



Bohužiaľ, do dnešného dňa SZĽH žiadnym spôsobom nereagoval na moje podnety. Máme zato, že ak tento hráč nastúpi v súťažnom zápase Tipos Extraligy za HC Slovan Bratislava, budeme považovať jeho štart za neoprávnený.



Verím, že SZĽH neumožní štartovať N. Scherbakovi v tomto ročníku Tipos Extraligy za klub HC Slovan Bratislava, v opačnom prípade by došlo k výraznému ovplyvneniu regulárnosti a integrity súťaže tak ako aj v minuloročnom play-off v prípade štartu R. Gašpara. 



Robert Ľupták

Prezident HC MV Transport Prešov



Stanovisko HC Slovan Bratislava:



HC SLOVAN Bratislava je presvedčený, že pri realizácii medzinárodného transferu Nikitu Ščerbaka z českého klubu Mountfield Hradec Králové do Slovana Bratislava konal výhradne v súlade s príslušnými právnymi ustanoveniami a smernicami Slovenského zväzu ľadového hokeja, Medzinárodnej federácie ľadového hokeja IIHF, ako aj v súlade s právnymi normami Slovenskej republiky, Ruskej federácie a Kanady.

 

 

Klub pri podpise slovenskej verzie hráčskej zmluvy s hráčom Nikitom Ščerbakom a vybavovaní všetkých potrebných administratívnych krokov v súvislosti s udelením národných víz SR typu D zároveň splnil všetky ďalšie náležitosti, ktoré sú potrebné k štartu hráča v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži Tipos Extraliga. 



Športový manažment HC SLOVAN Bratislava legitímne požiadal medzinárodné oddelenie Slovenského zväzu ľadového hokeja o medzinárodný transfer, ktorý vzhľadom k žiadnemu inému existujúcemu kontraktu potvrdila Medzinárodná hokejová federácia IIHF. Hráč v ďalšom kroku podpísal so zástupcom klubu HC SLOVAN registračný protokol pre matričný úkon, obnovenie registrácie hráča v nadväznosti na potvrdený transfer zo strany IIHF. SZĽH hráčovu registráciu priradil ku klubu HC SLOVAN Bratislava, ktorý tak mohol zaevidovať oficiálny hráčsky kontrakt Nikitu Ščerbaka s platnosťou do 30. apríla 2023 a následnou opciou v rámci elektronickej matriky SZĽH. Takto vložený kontrakt bol zo strany SZĽH potvrdený v stredu dňa 1.2. 2023 v popoludňajších hodinách. 



Na základe toho sme presvedčení, že hráč Nikita Ščerbak je v súlade so Súťažným poriadkom SZĽH jednoznačne oprávnený nastupovať v prebiehajúcej sezóne v zápasoch slovenskej extraligy za HC SLOVAN Bratislava.



Foto: Mountfield HK

PODOBNÉ ČLÁNKY