× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Michal Uhrík: Treba bodovať, je úplne jedno kde, alebo s kým, tie body sú pre nás veľmi cenné.


20.02.2023

V tridsiatom deviatom kole privítali Liptáci na domácom ľade geografických susedov z Popradu. Hosťujúcemu tímu sa v tejto sezóne v Liptovskom Mikuláši vyhrať ešte nepodarilo, preto chceli túto negatívnu sériu konečne pretnúť a odniesť si domov plný počet bodov, ktoré budú potrebovať pre lepšie umiestnenie v bojoch o play-off. Na druhej strane potrebovali naplno bodovať aj Liptáci, ktorý aktuálne stále bojujú o záchranu, respektíve play-off.

Hokejisti Popradu pôsobili od začiatku prvej dvadsaťminútovky živšie a podarilo sa im vyprodukovať niekoľko šancí, tie však Valenta v bráne domácich výrazne neohrozili. Prvý zásah padol v dvanástej minúte z hokejky Vainia, ktorého efektne našiel Záborský. V šestnástej minúte mal skvelý strelecký pokus Micke Saari, mieril ale do Petersa. Odpoveď Liptákov prišla v devätnástej minúte. Kapitán Martin Kriška sa obtočil okolo brány, pred ktorou stál pripravený najproduktívnejší obranca Sameli Ventelä a svojou presnou strelou prekonal Petersa.

Do druhej tretiny vykorčuľovali lepšie opäť Popradčania. Šancu zvýšiť mal v dvadsiatej piatej minúte Razgals, puk sa mu nad Valenta zodvihnúť nepodarilo. V dvadsiatej ôsmej minúte sa dostali do vedenia Liptáci, keď prepad popradskej obrany využil poľský útočník Kamil Walega, ktorý dorazil samostatný únik Handlovského. Liptovský Mikuláš sa dlho z vedenia netešili, v oslabení, po chybe Štraucha, vyrovnával Záborský. V tridsiatej štvrtej minúte odskočili „kamzíci“ Mikulášanom opäť na rozdiel jedného gólu. Vainiova strela sa odrazila ku Kotvanovi, ktorý od ľavého mantinelu prekvapil Michala Valenta. To však ešte stále nebolo všetko. Vyrovnať sa Liptákom podarilo v tridsiatej šiestej minúte. Novajovského odrazená strela sa dostala ku Vankúšovi a ten prestrčil puk pomedzi Petersove betóny. Do kabín sa tak šlo za stavu 3:3.

Tretia tretina sa začala s obrovským útočným ťažením na oboch stranách. Úspešnejší ale boli hokejisti spod Tatier. V štyridsiatej deviatej minúte dostal Poprad do vedenia Patrik Svitana, spomedzi kruhov prepálil Valenta. O necelé štyri minúty neskôr mohol Liptovský Mikuláš vyrovnať stav stretnutia, po strele Mezovského zvonila iba ľavá žŕďka. V päťdesiatej ôsmej minúte sa pokúšal predĺžiť zápas Hannu Kuru, zblízka však Petersa neprekonal. Liptáci sa ešte v samom závere pokúsili o hru bez brankára, žiaľ bez vytúženého konca. „Kamzíci“ si tak z Liptova odniesli plný bodový zisk.

„Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas doma, vedeli sme, že Poprad do nás pôjde od začiatku, keďže prehral dva zápasy. Je to škoda, viedli sme 2:1, potom sme spravili chybu, ktorú súper potrestal. Podarilo sa nám ešte vyrovnať na 3:3, ale ten nešťastný gól v desiatej minúte nás mrzí,“ povedal bezprostredne po zápase útočník Michal Uhrík. „Budeme musieť popracovať na efektivite, musíme dávať góly, taktiež lepšie brániť a vyvarovať sa tým chybám, čo sme robili. Treba jednoznačne bodovať, je to úplne jedno kde, alebo s kým, tie body sú pre nás veľmi cenné,“ dodal k najbližšiemu zápasu, ktorý Liptáci odohrajú v utorok proti Košiciam. Na záver nezabudol ani na fanúšikov. „Stojte pri nás, držte nám palce a povzbudzujte nás. Verím, že to dotiahneme do úspešného konca.“



autor: Matej Bartoš| grafika: Lukáš Ďugel

PODOBNÉ ČLÁNKY