× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Bodové míľniky pre Valacha, Šišku a Handlovského


22.02.2023

Po februárovej reprezentačnej prestávke sa extraliga opäť naplno rozbehla, 14.2. a 15.2. sa odohralo jej tridsiate siedme kolo. Niektorí hráči sa tešili nielen z výhier svojich tímov, ale zároveň mohli oslavovať aj určité individuálne méty, ktoré v našej najvyššej súťaži dosiahli v kanadskom bodovaní.

Marek Valach

15. februára 2023 zaznamenal Trenčín tesnú výhru nad Novými Zámkami v pomere 3:2 a Marek Valach si pripísal svoj stý bod v extralige. Stalo sa tak v štyridsiatej ôsmej minúte, keď prihrával Sojčíkovi na gól, ktorý bol napokon aj víťazný.

Ilavský rodák sa na extraligovom ľade objavil prvýkrát v sezóne 2018/2019, keď do Dukly Trenčín prišiel z americkej USHL, a zatiaľ je verný jej farbám. Počas štyroch sezón nastúpil na stosedemdesiatsedem zápasov a pripísal si v nich štyridsaťjeden gólov a päťdesiatdeväť asistencií. V tejto sezóne nastúpil zatiaľ na štyridsať stretnutí, v ktorých získal dvadsaťpäť kanadských bodov. Základná časť sa ešte neskončila a dvadsaťštyriročnému útočníkovi chýba už iba jeden bod, aby prekonal svoje doposiaľ bodovo najvydarenejšie sezóny medzi mužmi.

Juraj Šiška

Rovnako ako Valach, aj Šiška v nedávnych zápasoch zaznamenal svoj stý bod v extralige. 14. februára 2023 hostili Zvolenčania Poprad, s ktorým si hravo poradili výsledkom 6:2. Bežala práve päťdesiata minúta, keď Csányi po prihrávkach Marcineka a Šišku zvyšoval na 4:1.

Pre rodáka z Nitry to bola šesťdesiata prihrávka v jeho kariére v našej najvyššej súťaži, k nim počas pôsobenia v slovenskej extralige pridal ešte štyridsať gólov. Svoj debut v extralige zažil ešte v sezóne 2012/2013, v drese svojho materského klubu, kedy nastúpil na dva zápasy. Následne si vyskúšal pôsobenie v kontinentálnej hokejovej lige v drese Slovana Bratislava, odkiaľ sa vrátil opäť do Nitry. Zatiaľ bodovo najúspešnejšou sezónou bola tá uplynulá, keď v drese Nových Zámkov zaznamenal dvadsať gólov a pätnásť asistencií. Momentálne má na konte tri góly a dvanásť asistencií.

Lukáš Handlovský

14. februára 2023 do Liptovského Mikuláša pricestovali hokejisti zo Spišskej Novej Vsi, no z víťazstva sa tešili domáci hráči. Skóre otvoril v dvanástej minúte Vähätalo po prihrávkach Krišku a Handlovského, a takmer rovnakí hráči boli pri gólovej akcii aj v čase 59:59, keď na konečných 4:1 spečatil za pomoci Diakova a Handlovského kapitán Kriška.

Dve gólové prihrávky Lukáša Handlovského v zápase nielenže výrazne napomohli Liptákom k výhre nad ich súperom, ale boli pre tohto dobre stavaného útočníka i métou dvesto dosiahnutých prihrávok v našej najvyššej súťaži. Na svoj prvý extraligový zápas nastúpil tridsaťšesťročný rodák z Banskej Bystrice v sezóne 2013/2014 v drese „baranov“. Neskôr pôsobil v mužstvách Žiliny, Zvolena, Popradu a momentálne už druhú sezónu nastupuje vo farbách Liptovského Mikuláša. Počas desiatich sezón pôsobenia v slovenskej extralige zasiahol do 572 stretnutí a získal 378 bodov za 177 gólov a 201 asistencií, z toho osemnásť gólov a desať asistencií zaznamenal v aktuálnej sezóne.

 

autor: Iveta Rapčanová | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY