× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Chris Langkow: Zvolen vždy postavil na ľad dobré mužstvo a ja som chcel mať šancu vyhrať majstrovský titul!


23.02.2023

Pre tridsaťtriročného útočníka z Kanady, Chrisa Langkowa, ide už o štvrtú sezónu v slovenskej najvyššej hokejovej súťaži. Minulý ročník strávil v tíme Nových Zámkov, kde v štyridsaťjeden zápasoch zaznamenal tridsaťpäťbodový zisk. Počas tej aktuálnej sa mu v mužstve „rytierov“ darí o čosi viac. Dosiaľ nazbieral v rovnakom počte stretnutí tridsaťosem kanadských bodov.

„Podľa môjho názoru tu máme naozaj dobré mužstvo. Dúfajme, že sa nám podarí zakončiť základnú časť kvalitne a do play-off pôjdeme s myšlienkou získať titul. Ja si osobne myslím, že som sa v poslednom čase zlepšil v mnohých oblastiach hry a naďalej sa budem snažiť byť čo najviac nápomocný svojmu tímu. Pre mňa ako jednotlivca je dôležité, aby som každý večer podával, čo najlepšie výkony a dával tak tímu šancu na víťazstvo. Konečným cieľom by bol zisk titulu... Náš tím je toho schopný. V hokeji nie je nič lepšie ako vyhrať všetko,“ uviedol na úvod nášho rozhovoru Langkow.

 Zdá sa však, že zdatnému kanonierovi táto sezóna vychádza skutočne výborne. Začiatkom januára dokázal ako jediný hráč streliť štyri góly v jednom zápase. Stalo sa tak v stretnutí proti košickým „oceliarom“. „Je to veľmi vzrušujúci úspech v mojej kariére a nikdy na tento zážitok nezabudnem. Ďakujem za to spoluhráčom,“ povedal šikovný útočník. Skúsený Kanaďan však už počas svojho pôsobenia v Nových Zámkoch patril medzi najväčšie opory tímu. „V Nových Zámkoch som zažil skvelú skúsenosť a som vďačný za to, že som tam mohol pôsobiť. Zvolen však vždy postavil na ľad dobré mužstvo a ja som chcel mať šancu vyhrať majstrovský titul. To bol pre mňa najväčší dôvod, prečo som tu podpísal zmluvu. Rozprávali sme sa už v minulosti a nakoniec sa to všetko dokonale zladilo, aby som mohol byť súčasťou tohto tímu,“ rozhovoril sa na tému svojho pôsobenia na juhu Slovenska a následného prestupu do Zvolena.

Dobre stavaný rodák z kanadskej provincie Alberta, si počas svojej kariéry vyskúšal množstvo zahraničných angažmánov. Nás, preto zaujímalo, aké dôvody ho priviedli k myšlienke presťahovať sa zo zámorskej AHL, v ktorej pôsobil podstatnú časť svojej kariéry, do Európy. „Myslím si, že sa každý zámorský hokejista niekedy dostane do bodu, kedy sa rozhoduje, či bude pokračovať v Severnej Amerike a bojovať o príležitosť dostať sa do lepšej súťaže, alebo odíde do Európy. Ja osobne mám v obľube cestovanie a spoznávanie rôznych kútov sveta, takže som veľmi rád, že sa mi prostredníctvom hokeja podarilo vyskúšať si život v rôznych európskych kultúrach. Je to niečo, čo som si každú sezónu naozaj užíval a na čo nikdy nezabudnem,“ objasnil Langkow.

Kariéra jedného z aktuálne najproduktívnejších hráčov v slovenskej extralige sa však nezaobišla bez ťažkostí. „Áno, začalo to zranením, o ktorom som si myslel, že ma nezastaví na tak dlho, ale liečenie trvalo oveľa dlhšie, ako som očakával. Navyše covidové opatrenia mi sťažili cestovanie. Bolo ťažké byť tak dlho mimo hokeja, čiže je príjemné, že som sa k tomu opäť mohol vrátiť,“ popísal na záver dôvody, pre ktoré nakoniec vynechal sezónu 2020/2021. 

 

autor: Sara Hrabinská | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY