× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Zoom na posily: Turnbull, Fejes, Cormier


25.02.2023

V posledných dňoch prestupového obdobia sa kluby posilnili o zaujímavé mená. Do Michaloviec prišiel Bazevics, Trenčín posilnil o Daleckého, do Nových Zámkov prišiel Lapšanský. Hovorka, Breton a Fejes si to namierili do Košíc, Turnbull do Zvolena a Cormier do Banskej Bystrice. Práve o posledných troch zmienených budú nasledujúce riadky.

Hunter Fejes

Košičania niekoľko mesiacov hľadali centra, ktorý by nahradil Colina Campbella. Ten sa však nenašiel, do kádra „oceliarov“ tak pribudlo ľavé krídlo. Dvadsaťosemročný Hunter Fejes prichádza z ECHL, kde hájil farby Orlando Solar Bears. V dvadsaťjeden zápasoch dal desať gólov a na ďalších osem prihral. Osemdesiatšesť kíl vážiaci a stoosemdesiatpäť centimetrov vysoký forward vyrastal v amerických juniorkách, vrátane NCAA. Na seniorskej úrovni hral v ECHL, AHL, ICEHL a HockeyAllsvenskan. Dovedna odohral medzi mužmi 277 zápasov, v ktorých zaznamenal 115 gólov a 126 asistencií. Jeho priemer bodu na zápas je 1,14. Do tejto štatistiky nie sú zarátané zápasy, ktoré odohral na východe Slovenska, aktuálne (k 25.2.2023) tri zápasy s piatimi gólmi a dvoma asistenciami. Zaujímavosťou je, že v roku 2012 bol draftovaný do NHL zo šiesteho kola tímom Phoenix Coyotes.

Carter Turnbull

Nezaháľali ani vo Zvolene, kam mieri Carter Turnbull. Dvadsaťštyriročný center začal sezónu v tíme South Caroline Stingrays, ktorý hrá v ECHL. Za tím z nižšej zámorskej súťaže nastúpil do štyridsaťjeden duelov, dvadsaťštyrikrát skóroval a osemnásťkrát asistoval. Útlejší Američan strávil juniorské roky v BCHL a NCAA. Okrem toho odohral medzi mužmi päťdesiatdva duelov so zápisom dvadsaťšesť gólov a dvadsaťjeden prihrávok. Za Zvolen už odohral päť zápasov, zatiaľ bez bodového zápisu.

Dominic Cormier

Defenzívne rady Banskej Bystrice vystužil Dominic Cormier. Osemdesiatdva kíl vážiaci a stoosemdesiat centimetrov vysoký bek prichádza z Readingu Royals, čiže z ECHL. Tam si v štyridsiatich piatich stretnutiach pripísal na konto sedem gólov a jedenásť asistencií. Doterajšiu kariéru strávil najmä v QMJHL a ECHL. Dva zápasy bez bodu odohral aj v AHL. Na strednom Slovensku odohral zatiaľ štyri zápasy, v ktorých si pripísal dve asistencie. 



autor: Martin Štuller | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY