× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Tomáš Mikúš : Hoci máme prvú šestku na dosah, nechceme na seba vyvíjať žiaden tlak.


28.02.2023

Štyridsiate druhé kolo slovenskej najvyššej hokejovej súťaže nám prinieslo okrem iného aj gólovú prestrelku pod Urpínom. Mimoriadne dobre rozbehnutí „barani“ privítali na svojom ľade kvalitne hrajúcich „býkov“. Novozámčanom sa podarilo po dvoch prehrách zvíťaziť a tým sa udržať v boji o priamy postup do play-off. Aktuálne si od siedmeho Popradu držia dvojbodový náskok.

 

Prvá tretina odštartovala už v úvodnej minúte presilovkou „baranov“, ktorú zariadil Austin Farley svojim nedovoleným zákrokom. Hoci mali Bystričania množstvo gólových príležitostí, nepodarilo sa im využiť ani jednu. O pár minút neskôr mali domáci k dispozícii opäť početnú prevahu vďaka Farleymu, no ani v tejto sa im nepodarilo prekonať Kantora. V deviatej minúte sme boli opäť svedkami oslabenia hostí, ktoré dokázali skvele ubrániť. Druhá polovica prvej dvadsaťminútovky nám priniesla aj jednu presilovku hostí, ale do kabíny hráči odchádzali za bezgólového stavu.

 

Prostredná tretina sa už od úvodu niesla opäť v početnej prevahe domácich, ktorí, hoci mali niekoľko skvelých príležitostí ani jednu nedokázali premeniť. V tridsiatej prvej minúte sa podarilo otvoriť skóre Dominicovi Cormierovi, ktorý skóroval po peknej prihrávke od Dominika Jendeka. Vzápätí sa však „barani“ dostali do oslabenia zásluhou nedovoleného zákroku kolenom Markusa Koja. Túto presilovku už využili aj hostia a vďaka Robertovi Jacksonovi v tridsiatej šiestej minúte vyrovnali stav. Len o minútu neskôr prekonal brankára Filipa Belányiho Troy Loggins, a tak sa hostia dostali do jednogólového vedenia. Na záver druhej dvadsaťminútovky sme už mohli vidieť iba početnú nevýhodu „baranov“ zásluhou Patrika Bačíka.

 

Poslednú tretinu hneď z úvodu otvoril svojou bezchybnou gólovou akciou Robert Jackson, ktorý zvýšil stav stretnutia na 1:3. Tomu o tri minúty neskôr odpovedal Rastislav Gašpar a upravil priebežný stav na 2:3. Bystričania mali k dispozícii aj dve presilovky zásluhou Tomáša Klempu a neskôr aj Lukáša Kozáka, no ani jednu nepremenili. Dve minúty pred koncom stretnutia stanovil konečné skóre na 2:4 pre hostí Benjamin Johnson.

 

„Celý zápas sme boli lepším mužstvom. Myslím si, že sa dnes nemáme za čo hanbiť. Súpera podržal hlavne brankár, inak sme mali množstvo príležitostí, ktoré sa nám, ale nepodarilo premeniť. Ak budeme hrať tak ako dnes, tak tie dva nadchádzajúce zápasy dotiahneme do víťazného konca a svoje postavenie v prvej šestke si potvrdíme,“ zhodnotil výkon svojho tímu banskobystrický útočník Rastislav Gašpar.

 

„My pôjdeme domov veľmi spokojní. Priebeh zápasu síce nebol podľa našich predstáv, ale sme radi za tri body. Hoci máme prvú šestku na dosah, nechceme na seba vyvíjať žiaden tlak. Pokúsime sa získať do konca základnej časti čo najviac bodov, kde skončíme tam skončíme. Potom sa budeme sústrediť na play-off. Kantor nás drží celú sezónu nad vodou, povedal by som, že on je taký základný kameň nášho úspechu,“ popísal svoje pocity zo zápasu novozámocký kanonier Tomáš Mikúš.

 

 

autor: Sara Hrabinská | foto: Tomáš Cicoň

PODOBNÉ ČLÁNKY