× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Viliam Čacho: Do Michaloviec sa určite nechceme vracať, cesta je nepríjemná a dúfam, že to doma ukončíme.


11.03.2023

Predkolo play-off postavilo proti sebe dve Dukly, michalovskú a trenčiansku. Tímy „vojakov“ sa už raz vo vyraďovacej časti stretli, a to vo štvrťfinále pred dvoma rokmi. Séria vtedy priniesla vyrovnanú bitku. Zdá sa, že to sľubuje aj tá tohtoročná konfrontácia oboch tímov. V prvom zápase na Zemplíne dokázali zvíťaziť domáci Michalovčania, keď využili o jednu presilovku viac ako hostia. Druhý zápas bol na góly o čosi bohatší. 

V prvej tretine druhého zápasu mohli diváci sledovať atraktívny obojstranný hokej, avšak bez výrazných ohrození brankárov. Výnimkou boli príležitosti Juríka pred koncom presilovky v piatej minúte a protiútok Petráša, dve minúty pred koncom tretiny, keď naskočil na ľad z trestnej lavice a zavelil do prečíslenia dva na jeden, pri ktorom nastrelil tyčku. Skóre zápasu otvorili hostia minútu pred koncom tretiny, Tourigny šikovne prihral pomedzi dvoch brániacich hráčov na strelu z prvej Petrášovi a do šatní sa išlo za stavu 0:1. 

Druhá tretina mala podobný priebeh, párkrát však Trenčania zatlačili domácich do obranného pásma, z čoho pramenili viaceré nastrelenia. V dvadsiatej ôsmej minúte zmenil stav stretnutia Thelin. Strela Starostu od modrej našla hokejku švédskeho útočníka a bolo 0:2. V dôsledku dôležitosti tohto zápasu a snahe domácich zvrátiť výsledok na svoju stranu, sa tempo zápasu zrýchlilo a hráči si v blízkosti mantinelov nič nedarovali. Čiernou škvrnou bol atak Slobodu v tridsiatej minúte na mladého Pišoju, ktorého odzadu narazil na mantinel a poslal predčasne do šatne. Trenčiansky útočník zápas tiež nedohral, a to z dôvodu trestu do konca zápasu. „Líšky“ mali k dispozícii päťminútovú presilovku o jedného hráča, neskôr aj piatich proti trom. V tridsiatej druhej minúte strieľal Glazkov. Jeho strelu tečoval Puliš a puk prešiel do siete trenčianskej brány - 1:2. Po využitej presilovke mali domáci viacero šancí na vyrovnanie, zmena skóre však neprišla.

Posledná tretina zápasu priniesla na začiatku neobvyklú situáciu. Kapitán Michaloviec, Vladimír Mihálik, sa ako defenzívny obranca ocitol v nájazde zoči-voči LaCouveemu, ktorého nakoniec neprekonal. Následne sa z tejto situácie zrodil protiútok hostí, v ktorom Čacho tečoval strelu Valacha a zvýšil na 1:3. O desať minút na to prišla štvorminútová presilovka trenčianskych „vojakov,“ v ktorej Thelin krásnou krížnou prihrávkou našiel Sojčíka a ten už nemal problém zakončiť do odkrytej brány Škorvánka. V päťdesiatej štvrtej minúte ešte vykresal pre domácich iskierku nádeje druhým gólom Puliš, no už o tri minúty na to zvýšil Krajčovič po samostatnom úniku na 2:5. Desať sekúnd po góle na 2:5 ešte znížil na rozdiel dvoch gólov Gareffa. Šiesty gól hostí prišiel minútu a pol pred koncom zápasu. Thelinov pokus tečoval tesne pred bránkovou čiarou Krajčovič. Zápas začal naberať na agresivite, Chalupa tvrdo narazil pri trestných laviciach Tourignyho a strhla sa početná bitka. Po vzplanutí vášní, dvadsať sekúnd pred koncom, ešte znížil Pereskokov, no už iba uzavrel výsledok na konečných 4:6. 

Viliam Čacho: „Do dnešného zápasu sme išli s tým, že chceme vyhrať. Včerajší zápas nám nevyšiel, nehrali sme dobre. Dnes sme to zvládli, ale stále sú tam veci, na ktorých musíme popracovať. Hlavne keď sme sa nechali v druhej tretine vyprovokovať, z čoho pramenilo veľa zbytočných faulov a vylúčení, ktoré sa nám nemôžu stávať, pretože nás to skoro stálo zápas. Máme na čom pracovať, ale sme radi, že sme vyhrali a ideme domov. Myslím si, že dnes rozhodla naša efektivita, tlačili sme sa viac do brány a boli sme dnes aktívnejší v útoku aj pri forčeku.“ O šarvátke na konci zápasu kapitán Trenčína poznamenal: „Patrí to k tomu, je to play-off. Netreba sa k tomu nejako vyjadrovať, o tom je hokej. Najväčší rozdiel oproti včerajšku bol, že dnes sme aj my začali hrať ako v play-off. Do Michaloviec sa určite nechceme vracať, cesta je nepríjemná a dúfam, že to doma ukončíme.“ 

Radovan Puliš: „Zápas nemôžem hodnotiť pozitívne, keďže sme prehrali, ale je to play-off. Je jedno či prehráte o päť, šesť alebo o jeden gól, stále je to iba za jeden „bod“. Musíme ich získať ešte dva a urobíme všetko preto, aby to tak bolo. Je ťažké hodnotiť, čo sa už stalo. Vieme sa z toho poučiť, zlepšiť to. Mali sme presilovku päť na tri dvakrát po sebe, dali sme z toho síce jeden gól, ale v play-off sú takéto situácie kľúčové. Na konci zápasu sme my a ani oni nemali čo stratiť, preto sa hra viac otvorila.“ Faktom je, že Michalovciam sa v tejto sezóne darí na klziskách súperov viac, ako pred vlastnými fanúšikmi. Či je to pozitívom do nasledujúcich zápasov, útočník Zemplínčanov odpovedal: „Vôbec to neriešime, stále je to len hra a vieme čo chceme urobiť. Chceme zvíťaziť, či je to doma alebo vonku. Musíme ešte dvakrát vyhrať, a to je naša priorita.“

 

autor: Peter Šimko| grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY