× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

Marek Viedenský: Neráta sa, o koľko gólov zápas vyhráme, podstatné je, že ho vyhráme.


16.03.2023

Prvý zápas štvrťfinále play-off 2023 postavil proti sebe HKM Zvolen a HC Mikron Nové Zámky. Hoci išlo len o prvý duel z celej série boja o semifinále, aj tak už bol plný napínavých momentov.

Hneď po úvodnom buly namieril svoju strelu na súperovu bránu zvolenský „rytier“ Maroš Jedlička, prvý gól Zvolena sa mu ňou však pripísať nepodarilo. Aj keď napokon vyššie číslo striel na bránu išlo práve na konto Zvolena, v prvej tretine sa podarilo skórovať len útočníkovi z Nových Zámkov, Benovi Johnsonovi, ktorý skóre otvoril v jedenástej minúte. Za zmienku stojí novozámocký brankár Pavel Kantor, ktorý vychytal všetkých osemnásť striel a s čistým kontom smeroval do druhej tretiny.

Druhá tretina priniesla tri góly pre hráčov spod Pustého hradu, čím sa im podarilo otočiť skóre na 3:1. V dvadsiatej piatej minúte strelil prvý gól Zvolena Shane Hanna, hneď vzápätí pridal druhý gól v presilovej hre Marek Hecl. Do tretice skóroval v tejto tretine kanadský útočník Deven Sideroff, ktorý si na svoje konto pripísal tridsiaty siedmy kanadský bod v sezóne. V tejto časti zápasu bol stopercentný naopak zvolenský brankár Jake Paterson, ktorý vychytal všetky strely, vyslané na domácu svätyňu.

Posledná tretina bola jednoznačne najnapínavejšia z celého stretnutia. Počas nej sa na trestnú lavicu dostali dvaja hráči z Nových Zámkov, a to Tomáš Klempa a Lukáš Kozák, a traja hráči zo Zvolena, a to Joel Messner, Samuel Hain a Chris Langkow, ktorý dostal trest päť minút plus do konca zápasu za bodnutie hokejkou. Padli v nej dva góly zo strany Nových Zámkov, a to v presilovej hre v štyridsiatej siedmej minúte od amerického útočníka Austina Farleya a v päťdesiatej šiestej minúte od Troya Logginsa. Týmto gólom Nové Zámky vyrovnali stav na 3:3 a zápas poriadne zdramatizovali.

V následnom predĺžení stačilo „rytierom“ len osemnásť sekúnd na to, aby strelili gól a pripísali si na svoje konto prvý štvrťfinálový bod. Autorom víťazného domáceho gólu bol zvolenský útočník Radovan Bondra.

Ako vnímal prvý zápas štvrťfinále play-off kapitán HKM Zvolen, Marek Viedenský, nám prezradil v krátkom pozápasovom rozhovore. „Sme veľmi radi, že sme vyhrali,“ povedal na začiatok. „Tiež nás veľmi mrzí, že sme si tretiu tretinu trošku skomplikovali,“ priznal zaváhanie v tretej tretine rodák z Handlovej. Na záver však zvolenský kapitán dodal: „Neráta sa, o koľko gólov zápas vyhráme, podstatné je, že ho vyhráme. Prvý bod máme doma, a to je hlavné.“

 

 

autor: Tereza Hrnčiarová I grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY