× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

TIMEOUTSK ŠPECIÁL – HK Poprad


29.10.2019

Občas sa aj my v redakcii inšpirujeme portálmi zo zahraničia, od ktorých preberáme nápady, aby sme vám následne mohli priniesť čo najkvalitnejší obsah. Naposledy sme si takto „požičali“ sériu Trieda a Bieda, ktorú veľmi kvalitne spracúvajú naši českí susedia. Tentoraz sme sa inšpirovali nápadom zo zámoria, ktorý sme samozrejme trochu upravili. Pre tých, ktorých nebavia dlhé články, radi sa rýchlo pobavia a zároveň sa niečo o hráčoch dozvedia je táto nová séria ako stvorená!

Aby sme v krátkosti vysvetlili, o čo ide. Z každého tipsportligového klubu si vyberieme trojicu hráčov, ktorá od nás následne dostane päť jednoduchých otázok alebo takzvaných doplňovačiek. Tieto otázky nie sú až tak typické, práve naopak! Ich úlohou je pobaviť a v konečnom dôsledku zistiť o danom hokejistovi niečo viac.

Tomáš Vošvrda je rodákom z Ostravy a odchovancom českého klubu HC Vítkovice. Na Slovensku pôsobí momentálne už druhú sezónu v rade. Svoj dočasný domov našiel práve pod Tatrami a už v minulej sezóne presvedčil o svojich kvalitách, keď sa stal nie len lídrom Popradu, ale aj celkovo jedným z najlepších brankárov v lige. My s týmto gólmanom veľmi radi spolupracujeme a opätovne ho radi oslovujeme. Podobne tomu bolo aj tentokrát a nás teší, že opäť neodmietol! Ak by som mohol hrať s ktorýmkoľvek bývalým hráčom (NHL/CZ/SK), bol by to… Asi nepoviem jedno meno, no chcel by som byť súčasťou tímu Colorado Avalanche v roku 2001, keď vyhrali Stanley Cup. To bol dream team plný legiend v čele s Patrickom Royom. Ak by ma mal hrať nejaký herec vo filme o mojom živote, bol by to… Vyrastal som na Rockym 1, 2, 3, 4, takže asi Sylvester Stallone (smiech). Najlepšia vlastnosť, ktorú viem oceniť na spoluhráčovi je… Bojovnosť, a keď sa dokáže postaviť za svojich spoluhráčov. Najobľúbenejší dres, keď som bol malý… Anaheim, San Jose, Colorado. Ak by som nehral hokej, bol by som… Po športovej stránke by to boli bojové športy.

Podobne ako popradský gólman, svoju druhú sezónu medzi Kamzíkmi aktuálne absolvuje obranca Ján Ťavoda. Skvele stavaný bek je odchovancom zvolenského hokeja, kde strávil aj väčšinu svojej profesionálnej kariéry. O Ťavovi je známe, že je skvelým parťákom do kabíny a taktiež dokáže pobaviť, o čom sme sa presvedčili aj my v minuloročnom Vianočnom špeciáli. Ako to dopadlo teraz? Podľa predpokladov! Jano opäť nesklamal. Najobľúbenejší dres, keď som bol malý… Môj najobľúbenejší dres bol zároveň môj prvý – Detroit Red Wings a na chrbte som nosil Steve Yzermana. Ľudia budú prekvapení, keď sa dozvedia, že viem… Budú kukať, keď poviem, že okrem tvrdej hry viem aj dosť slušne kresliť, čo veľmi nejde dokopy. No mám to aj na papieri – maturita na študijnom odbore design. Ak by som mohol hrať s ktorýmkoľvek bývalým hráčom (NHL/CZ/SK), bol by to… Rád by som si ťukol s Rišom Šechným. Ten by hádam spravil strelca aj zo mňa, ako sa mu to podarilo aj s nejedným hráčom, ktorý s ním hral v jeho najväčšej sláve (smiech). Moje obľúbené sociálne siete sú… pretože… Obľúbené sociálne siete?! Asi Instagram a Whatsapp… Na Whatsappe máme spoločnú skupinu s viacerými bývalými spoluhráčmi a aj chalanmi z HK Poprad, kde sa navzájom doberáme. Instagram preto, aby som si ulietal na lajkoch a nových followeroch, lebo ako sa hovorí, čím viac máš lajkov na Insta, tým viac si človekom (smiech). Človek, ktorého najviac obdivujem a uznávam je… Ak sa to ráta, tak najviac určite obdivujem mojich rodičov za to, že to so mnou zvládli, keď som bol menší, pretože to nebolo ľahké… A potom je to Lukáš Paukovček lebo ten chlap je proste frajer ako taký (smiech).

Veľkým pozitívom tohto ročníka je aj útočník Samuel Takáč. Ten ako odchovanec popradského hokeja výborne spadá do koncepcie, ktorá sa po Tatrami buduje a navyše zaznamenáva čím ďalej, tým väčší progres, ktorý je rozhodne badateľný. Po návrate z Francúzska, kde vynikal, pokračuje v nastolenom trende aj v Poprade. Na začiatku ročníka možno jasne povedať, že sa mu rysuje veľmi zaujímavá sezóna. Aj preto sme veľmi radi, že aj on kývol na tento nápad a zapojil sa! Najobľúbenejšia pesnička, ktorá ma nikdy neomrzí/nesklame je… Hocičo od Iné Kafe. Ak nie som na ľade (nehrám hokej), tak rád… Trávim čas s rodinou alebo priateľkou. Veľmi rád si taktiež zahrám iné športy, poprípade zacvičím jógu. … je hráčov najlepší priateľ. Spánok Najlepšia vlastnosť, ktorú viem oceniť na spoluhráčovi je… Pracovná morálka a vášeň pre hokej. Obľúbené „cheat day“ jedlo… Segedínsky guláš od oca.

Autor: Silvester Bobko, Miroslava Meličková Grafika: Kristína Prievalská Foto: Denis Sivák (Tomáš Vošvrda)

PODOBNÉ ČLÁNKY